szpak Opublikowano 1 Września 2006 Opublikowano 1 Września 2006 Witam, mam taki problem, ze rura tłumika niczego nie dotyka, nigdzie nie zaczepia a brzęczy. Czy moze byc cos w środku? brzęczenie słychać w przedziale od wyjscia z osłony silnika do przedostatniego tłumika. stosuje rózne podkładki pod i nad tą rurę i nic, strasznie mnie to wku.... ten tego, bo na luzie pracuje jak stary klamot przez te barabanienie :mad:
dark79 Opublikowano 4 Września 2006 Opublikowano 4 Września 2006 elastyczny lacznik za turbina, mam to samo i szykuje sie do wymiany
adam Opublikowano 4 Września 2006 Opublikowano 4 Września 2006 u mnie puściła przegroda w tłumiku i też brzęczał niestety musiałem ciąć i spawać ale dało efekt :smile:
adadur Opublikowano 8 Września 2006 Opublikowano 8 Września 2006 Witam, mam taki problem, ze rura tłumika niczego nie dotyka, nigdzie nie zaczepia a brzęczy. Czy moze byc cos w środku? brzęczenie słychać w przedziale od wyjscia z osłony silnika do przedostatniego tłumika. stosuje rózne podkładki pod i nad tą rurę i nic, strasznie mnie to wku.... ten tego, bo na luzie pracuje jak stary klamot przez te barabanienie :mad: Zaje się że mam dokładnie to samo. Najprawdopodobniej katalizorot się przypycha i układ wpada w rezonans. JA jeszcze trochę z tym będe pomykał dla upewnienia się czy to to. Patrz mój wątek wydech
Rekomendowane odpowiedzi