Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż elementów pakietu oświetlenie w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
panowie jaka kostka- wtyczka pod wizytownik i kubek??? / :co: czy wystarczy maly wtyk 2pin od kompa czy wtyczka 4BO 972 623

---------- Post dopisany at 19:07 ---------- Poprzedni post napisany at 11:33 ----------

http://s13.postimg.org/6xemt1cg3/beznazwy.jpg

8d0 972 623 wtyk

000 979 018 E - piny

Opublikowano
20131015_171008.jpgdawno nieaktualne.......piny z kompa i gra:wink: ale :hi:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie doleciałem do 11 strony i sie pogubiłem już z tym wszystkimi nie znalazłem tego czego szukałem ....

Mam czerwone lampki w boczkach drzwi i teraz zamówiłem sobie 4x białe lampi do oświetlenia przestrzeni nóg gdy otworzymy drzwi .

Chce je zamontować tylko potrzebuje waszej pomocy ...

Musze te białe lampki wpiąć gdzieś w jakiś moduł komfortu albo w cos innego czy wystarczy jak sie podepne kablami pod czerwone lampki które juz są ori zamontowane ?

Opublikowano
Panowie doleciałem do 11 strony i sie pogubiłem już z tym wszystkimi nie znalazłem tego czego szukałem ....

Mam czerwone lampki w boczkach drzwi i teraz zamówiłem sobie 4x białe lampi do oświetlenia przestrzeni nóg gdy otworzymy drzwi .

Musze te białe lampki wpiąć gdzieś w jakiś moduł komfortu albo w cos innego czy wystarczy jak sie podepne kablami pod czerwone lampki które juz są ori zamontowane ?

Jak chcesz zrobić jak w ori. To ciągniesz kable po MC i do bezpiecznika S2 bodajże jak sie mylę niech mnie ktoś poprawi;) a jak nie chcesz jak ori. To podłączasz się pod drzwi

Rozumie że te lampki chcesz zamontować w wewnątrz auta;)? Bo jak chcesz dołożyć do drzwi po białej lampce to porostu podpinasz sie pod czerwoną lampkę :)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Opublikowano

Dzięki ci wielkie kolego za odpowiedz :)

Ale .. :D mógł byś napisać dokładniej

Ciągne kabel po " MC " ? do bezpieczniku tych pod włącznikiem świateł czy jest jakiś w tapicerce drzwi ?

Sorry ze pytam ale na prawde nie jestem w temacie i nie rozumiem

Jeszcze raz dzięki

Opublikowano

lampkami pod fotelami steruje moduł komfortu. żeby było ORI musisz mieć odpowiedni moduł, można go wymienić.

Opublikowano

Ciągne kabel po " MC " ? do bezpieczniku tych pod włącznikiem świateł czy jest jakiś w tapicerce drzwi ?

Jeszcze raz dzięki

Jak kolega już wspomniał sprawdź czy MC Ci to obsłuży ;) a kabelki z każdej lampki po jednym do MC każdy w odpowiednie miejsce no i pod ww bezpiecznik;)

Opublikowano

Jeszcze raz dzięki

Jak kolega już wspomniał sprawdź czy MC Ci to obsłuży ;) a kabelki z każdej lampki po jednym do MC każdy w odpowiednie miejsce no i pod ww bezpiecznik;)

koledzy nie mylcie pojęć i nie wprowadzajcie ludzi w błąd nie MC obsługuje lampki tylko MK (moduł komfortu):wink:

sposób podłączenia masz podany na stronie 7 tego wątku nr postu 173:hi:

Opublikowano

Koledzy dziękuje wam za wypowiedzi ale chyba nie mówimy o tym samym :/

Może źle sie określiłem mi chodzi o lampki w drzwiach " białe " dokładnie z tego schematu

korby_Lod_MY04.jpg

I tu widać ze lampki nie idą bezpośrednio do MK no chyba ze ten rysunek jest błędny

Opublikowano

Tu nie ma co kombinować - podłączaj białą równolegle do czerwonej (tak jak na rysunku) i będzie dobrze.

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

ja tak zrobiłem:wink:

Opublikowano
Koledzy dziękuje wam za wypowiedzi ale chyba nie mówimy o tym samym :/

Może źle sie określiłem mi chodzi o lampki w drzwiach " białe " dokładnie z tego schematu

http://s23.postimg.org/4kymxsf1j/korby_Lod_MY04.jpg

I tu widać ze lampki nie idą bezpośrednio do MK no chyba ze ten rysunek jest błędny

No to przecież pisałem ( post nr 1049) że jak do drzwi chcesz dodać po lampce to podpinasz się pod lampke;)

pisząc MC miałem na myśli moduł komfortu tylko że napisałem w skrócie ang;)

Sent from my iPad using Tapatalk - now Free

Opublikowano

Przepraszam kolege nie doczytałem tego i dziękuje za odpowiedzi

ALE.........

Mam kolejną zagatke :D

Dziś rozebrałem kratke nawiewu i zobaczyłem ze ma ona kabel :shock3: z ciekawosci porozbierałem inne kratki i tez mają w sobie kabelek widoczny na obrazku

IMG_20131111_201825.jpg

To znaczy ze mam diody w nawiewach tylko teraz wystarczy podłączyć ........ ?:kox:

Opublikowano
Przepraszam kolege nie doczytałem tego i dziękuje za odpowiedzi

ALE.........

Mam kolejną zagatke :D

Dziś rozebrałem kratke nawiewu i zobaczyłem ze ma ona kabel :shock3: z ciekawosci porozbierałem inne kratki i tez mają w sobie kabelek widoczny na obrazku

http://s23.postimg.org/haah8r5t3/IMG_20131111_201825.jpg

To znaczy ze mam diody w nawiewach tylko teraz wystarczy podłączyć ........ ?:kox:

Tak dokładnie;)

Opublikowano

No to teraz sie ucieszyłem :D

Opublikowano

Te białe co kupiłeś... To do tapicerek drzwi czy do środka auta? Jeśli do drzwi to podłączasz się pod instalację czerwonych lampek (pin 1 w lampce to brązowy kabelek a pin 2 to brązowo/żółty).

Jeśli chodzi o tył - nie napisałeś czy masz korby czy elektrykę. Jeśli elektrykę to tu jest trochę inaczej niż z przodu... Masa lampki czerwonej i białej jest wspólna czyli znów możesz użyć brązowego kabelka na pin 1 nowej lampki. Ale już pin 2 musisz podłączyć bezpośrednio do sterownika w drzwiach (32-pinowa szara kostka, pin 2). Jeśli natomiast masz korby - to trzeba instalację ciągnąć aż pod podłogę kierowcy do Modułu Komfortu.

Opublikowano

podłącz się rownolegle do lampek czerwonych i gra /szybkozłączka/:wink: łatwiej i ten sam efekt...

Opublikowano

Bart-S 

Masz racje mój błąd nie napisałem tego

A więc tak na tylnich drzwiach mam korby ale...

Mam tez czerwone lampki tak jak w przypadku przednich drzwi :wink:

A jeżeli mam na tylnich drzwiach te czerwone lampki to chyba moge sie podpiąć tak samo jak w drzwiach przednich pod czerwone lampki ... ?

Opublikowano

tak kolego.......ja tak zrobiłem....:wink:

Opublikowano
Bart-S 

Masz racje mój błąd nie napisałem tego

A więc tak na tylnich drzwiach mam korby ale...

Mam tez czerwone lampki tak jak w przypadku przednich drzwi :wink:

A jeżeli mam na tylnich drzwiach te czerwone lampki to chyba moge sie podpiąć tak samo jak w drzwiach przednich pod czerwone lampki ... ?

Można i tak... Chociaż sam wolę mieć instalację zgodną z fabryką ;)