Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż elementów pakietu oświetlenie w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podpowie ktoś gdzie wpiąć się z blendami audi a6 c6 w audi a4 b6 aby świeciły po clh.

Opublikowano

CO TO są blendy....

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Dolna część lusterek zewnętrznych .

Opublikowano

To jeśli ma być ori to musisz mieć odp moduł w drzwiach.

Gdzieś chyba był wątek na ten temat.

Lub przekaźnik i dioda, jeśli nie chce Ci się iść w koszta.

Ja poszedłem inaczej.

Zamiast tej blendy, jak mówisz.

Założyłem sobie pod progiem listwę LED.

Uważam że jest bardziej praktyczną.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Ja mam blendy juz ,tylko nie wiem gdzie się wpiąć aby działało razem z clh

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam , ja ten temat przerabialem i ciezko bedzie znalesc watek dotyczacy prawidlowego podlaczenia oswietlenia na nogi tak jak fabryka to robi , dlatego tez ja podlaczylem owe oswietlenie na nogi az do lampki w podsofitce.

Jak otwieram dzwi to sie zapalaja i odwrotnie jak zamkne i do tego sie sciemniaja gdy zamkne , tak samo jak lampka w podsufitce.

Jednak jest maly problem , nigdzie nie znalazlem pomocy gdzie sie podpiac rowniez w tej lampce (ktory przewod w kostce) dlatego podpiolem sie do sciezek elektrycznych ( przylutowalem przewody ) kable poprowadzilem przednim slupkiem na dol do miejsc gdzie sa montowane lampki i jak narazie wszystko dziala.

Jak znajdziesz jakas konkretna podpowiedz gdzie sie podlaczyc tak jak w orginale to daj znac.

Milego rezania :kox:

Pamiętasz może którędy idą te kable z oświetlenia podsufitki?

Opublikowano

Lewym słupkiem

Opublikowano

Witam.Czy ktoś w najprostszy spośób poda jak podłączyć lampki oświetlenia nóg.Konkretnie,gdzie jest kostka która załącza lampkę sufitową,jaki ma kolor, który pin to +,który minus.

Opublikowano

Panowie wczoraj wieczorem zgasło mi podświetlenie kratek nawiewów , przycisku esp , regulacji świateł jak i włącznika. Na niebieskim przewodzie brak napięcia. Bezpieczniki całe. Po próbie podania na krótko 12v do niebieskiego kabla idą iskry - choć wszystko świeci . Gdzie szukać przyczyny ?

Opublikowano

Witam.Kupiłem oryginalne lampki podświetlania nóg ale nie wiem dlaczego każda ma cztery kabelki: dwa zielone z żółtym paskiem i dwa czerwone z żóltym.Jak połączyć te kabelki?

Opublikowano

Pewnie sa z innego modelu VAG ale pasuja :wink: obetnij przy koncu te dwa kabelki i po sprawie

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mam pytanie co do podświetlenia kratek nawiewu ,podłączając prawą kratkę od pasażera przeciagamy przewody i podłączamy pod przycisk ESP tak samo jak środkowa ?

Opublikowano

Jak wolisz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, a jak to jest w oryginale z podświetleniem klamek ? Gdzie są podłączone ? Bo najprostsze polecane podłączenie do przycisków otwierania okien jest nie do końca ok. Po wyłączeniu zapłonu i świateł klamki też zgasną a wtedy akurat się sięga do klamki i najbardziej by się przydało. Wiem, że robi się to intuicyjnie i tak się praktycznie trafi ale chyba nie o to chodzi. Mój brachol ma oryginalnie w A3 i mówi, że pali się to podświetlenie do bodajże zamknięcia auta jak się już jest na zewnątrz czyli po zamknięciu auta z centrala. Można domniemywać że w oryginale w takim razie jest ono gdzieś podłączone do centralnego zamka ?

Jeśli tak to jak namierzyć tą wiązkę w drzwiach, w drzwiach kierowcy no problem podłączamy pod przycisk centralnego tak jak to zrobił Bart-s i sprawa załatwiona ale w pozostałych drzwiach...?

Opublikowano
Dnia 2.03.2017 o 23:06, arczi_a4 napisał:

Panowie, a jak to jest w oryginale z podświetleniem klamek ? Gdzie są podłączone ? Bo najprostsze polecane podłączenie do przycisków otwierania okien jest nie do końca ok. Po wyłączeniu zapłonu i świateł klamki też zgasną a wtedy akurat się sięga do klamki i najbardziej by się przydało. Wiem, że robi się to intuicyjnie i tak się praktycznie trafi ale chyba nie o to chodzi. Mój brachol ma oryginalnie w A3 i mówi, że pali się to podświetlenie do bodajże zamknięcia auta jak się już jest na zewnątrz czyli po zamknięciu auta z centrala. Można domniemywać że w oryginale w takim razie jest ono gdzieś podłączone do centralnego zamka ?

Jeśli tak to jak namierzyć tą wiązkę w drzwiach, w drzwiach kierowcy no problem podłączamy pod przycisk centralnego tak jak to zrobił Bart-s i sprawa załatwiona ale w pozostałych drzwiach...?

To co, naprawdę nikt nie przerabiał tego tematu tylko wszyscy podłączali pod przycisk szyb ?:confused4:

Opublikowano

Podświetlenie klamek działa z postojówkami.

Opublikowano

Czy mógłby ktoś kto ma B7 z fabrycznie podświetlanymi klamkami sprawdzić kiedy one gasną ? Bo u szwagra co ma B7 z 2004 gasną po wyłączeniu świateł ale u brata co ma A3 z 2007 gasną dopiero po zamknięciu auta z pilota (i to rozwiązanie z A3 wydaje mi się bardziej logiczne a czy szwagier nie ma czasami dokładanych to też nie mam pewności).

Opublikowano

Gasną z postojówkami w A4, już Ci to pisałem.

Opublikowano

Widziałem, dziękuję ale na pewno w B7 też ? Bo widzę po profilu że masz B6 a może w późniejszych rocznikach w B7 coś zmienili bo dlaczego w A3 jest po centralnym ? Dziwne by to było że w jednym modelu robią tak a w innym inaczej, może później doszli do wniosku że jednak po centralnym jest bardziej logiczne...?