Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż elementów pakietu oświetlenie w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 godziny temu, MarcinL napisał:

Podpowie ktoś pod co podłączyć przednie lampki nóg żeby zapalały się odpowiednio do strony? Bo z tyłu, to chyba do MK tylko, a przód?

Pod pasażera zdarza się, że sprzedają taką wiązkę ludzie albo same lampki jedynie. Są też opcje, że same białe z wtyczką sprzedają.

e084c86d4935af2639e609ad4636

Masz dwie opcje do wyboru. 

Fabrycznie tył i przód idzie pod MK. 

Niefabrycznie możesz podpiąć pod lampki drzwi (obrysówka lub wsiadania) 

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

witam,
trochę podepnę się pod post i zapytam co mnie zastanawia a mianowicie czy jest to możliwe, że jedna strona jest podświetlona a druga nie - mam na myśli nogi tył?? mam niby pakiet światło, ale brak podświetlenia pod fotelem kierowcy. Jesli fotel był zmieniany to co muszę tam dorzucić by hulało?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam. zakupiłem kompletne podświetlane klamki z lampkami białymi, czerwonymi i wiązkami przewodów od anglika tylne klamki pasują bez problemu. Z przodu natomiast wycinałem otwory w swoich klamkach na światłowody według tego tematu i wszystko pięknie śmiga dodam że mam z tylu elektryczne szyby i nic nie musiałem kodować, więc jak by ktoś trafił na angielską wersję oświetlenia drzwi to brać spokojnie bo pasuje i będzie dużo taniej niż jak to często piszą wersje europejskie ;)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć, posiadam a4 b6 wersje ze Stanów. W oryginale posiada podświetlenie wszystkich przycisków konsoli, drzwi, kratek nawiewu itp.  Zwróciłem uwagę, że wizytownik, kubek, przyciski 1,2,3 na osłonie przeciwsłonecznej, kratki nawiewu świecą ciągle nawet po zamknięciu auta- sprawdzone nawet po paru godzinach. Przyciski w drzwiach i podświetlenie włącznika świateł, klimatronika, radia gasną po wyłączeniu świateł. Zwróciłem uwagę, że jeśli nie włączę świateł ikona na włączniku świeci na czerwono, jak przekręcę w prawo gaśnie wszystko. Dodatkowo albo mam zmienioną samą osłonę tego włącznika, bo ikonki są bez pozycji auto, a samochód taki moduł posiada, bo mogę przekręcić o 1 pozycję więcej czyli na puste pole, gdzie te miejsce odpowiada za św. mijania. Zastanawiam się czy może to być wina źle dobranego kpl włącznika światła razem z tym modułem z tyłu. Czy szukać przyczyny gdzieś indziej. Sam tego nie zmieniałem, już takie auto kupiłem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,czy wiązki w boczkach drzwi Audi A4 B6 i B7 są takie same ,chodzi o rozmieszczenie pinów ?

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam;

Po analizie całego tematu czyli 48 stron nasunęły mi się po dwa pytania do oświetlenia przestrzeni nóg i kratek nawiewu.

Znalazłem dwie opcje montażu oświetlenia przestrzeni nóg przez moduł komfortu.

Pierwszy który zakłada i tu nie wiem czy dobrze zinterpretowałem odpowiedź, iż wtyka 32 piny T32a /szara, A5/ podpinana jest w pin 17 jako przewód zasilający czy masę? I czy w takim wypadku zasilanie 4 lampek jest ze wspólnego bezpiecznika S2 5A pociągnięte z listwy bezpiecznikowej po stronie kierowcy czarna to jak dobrze rozumiem przewód z masą jest podłączany z modułu komfortu piny 17 przód i 14 tył.

Drugi który zakłada taki sposób pin 6 dla lampki przestrzeni nóg kierowcy, pin 13 dla przestrzeni nóg pasażera, pin 14 lewy tył i pin 5 prawy tył. Fabrycznie oświetlenie pasażerów z tyłu idzie przez czerwoną kostkę pod fotelem (zasilanie przez pin 2 a masa przez pin 3). Dzięki temu rozwiązaniu zapalać się będzie tylko ta lampka gdzie otworzysz drzwi...

Znalazłem dwie opcje montażu oświetlenia LED w kratek nawiewu przez włącznik świateł i ESP, masa jest na 1 pinie, zasilanie jest na 2 pinie?

Pierwsze rozwiązanie jest takie polaryzacja w kratkach nawiewu podpinamy się pod przełącznik świateł pierwszy przewód z lewej /błękitno niebieski/ do zasilania 2 pin do kratki nawiewu, drugi przewód z przełącznika świateł to pierwszy z prawej /brązowy/ do masy 1 pin do kratki nawiewu i ciągniemy tak całą instalację na wszystkie kratki prawa lewa środkowa i tylna.

Drugie rozwiązanie jest takie polaryzacja w kratkach nawiewu podpinamy się pod przełącznik świateł jak wyżej do lewej kratki nawiewu, a prawą i środkową oraz tylna podpinamy analogicznie pod wtyk ESP.  

Tylko skąd jest ciągnięte zasilanie do lodów z kratek nawiewu?

Proszę o interpretację jeżeli coś źle zrozumiałem ale wszystkie te propozycje są poprawne.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam serdecznie, mam taki problem. Mianowicie zakupiłem podświetlany wizytownik i uchwyt na kubek, podłączyłem pod przycisk esp i swieci się tylko na zgaszonym zapłonie. W momencie przekręcenia stacyjki podświetlenie gaśnie. W czym może być problem? Zauważyłem też, że nie jest podświetlona ikona świateł pozycyjnych na przełączniku świateł. 
Pozdrawiam :thumbup1:

Opublikowano

Jak to dokładnie podłączyłeś?

Opublikowano
38 minut temu, Langista napisał(a):

Jak to dokładnie podłączyłeś?

Gdzieś na forum widziałem rozpiskę przewodów przełącznika esp, w nie się podłączyłem, ale sytuacja jest bardzo dziwna, ponieważ na zgaszonym zapłonie diody świecą, pobprzekreceniu kluczyka już nie. Na przełączniku świateł nie swieci się kontrolka pozycyjnych

Opublikowano

Coś musiałeś pomieszać w takim razie.

Opublikowano
4 godziny temu, Langista napisał(a):

Coś musiałeś pomieszać w takim razie.

Domyślam się, pytanie tylko co? :grin:

Opublikowano

A próbowałeś zamienić kable? Czy przycisk ESP też się nie podświetla?

Opublikowano
7 godzin temu, Langista napisał(a):

A próbowałeś zamienić kable? Czy przycisk ESP też się nie podświetla?

Nie wiem za bardzo co zmieniać, esp się swieci cały czas

Opublikowano

Zamień kable z oświetlenia wizytownika i kubka miejscami..

Opublikowano
57 minut temu, Langista napisał(a):

Zamień kable z oświetlenia wizytownika i kubka miejscami..

Spróbuje, zobaczymy czy to coś da

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, mi generalnie kratki nie świecą. Ale są przy nich przewody. Czy to oznacza ze instalacja jest ale nie podłączona?

Edytowane przez Sidyk
Literówka

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witajcie! :siema:

ostatnio nabyłem drogą kupna do swojej B7 z modułem CR klamki z wiązką i lampkami. Wiązka jest pod korby tak jak moje szyby z tyłu. Brak jakichkolwiek kostek do wpięcia się w drzwiach. W słupku brak kabelków od oświetlenia. Moduł przyjmuje w adaptacjach 3. Wiązkę od słupka do drzwi z kostką 3-pin mogę zakupić, ale żeby mi zadziałały klamki i lampki białe/czerwone w tylnych drzwiach to jestem zmuszony pociągnąć wiązkę od modułu komfortu tak? Rozumiem, że po stronie kierowcy będę musiał kabelki poprowadzić progiem aż do słupka, a na prawą stronę? 

Opublikowano

A nie masz w boczku nawet czerwonej lampki? Jak brak jakiejkolwiek to musi iść z modułu komfortu, w dwóch poradnikach musisz szukać w które piny się wpiąć. Trochę info jest w DIY od wymiany foteli z elektryką a drugi w wymianie korb na elektryczne.

Polecam od razu zakup nowych diód w te oświetlenie (diody 2mm) bo te oryginalne świecą beznadziejnie.

Edytowane przez Langista

Opublikowano

Czerwone miałem ale tylko zaślepki. No z przodu mam i praktycznie nie widać, że coś świeci, chociaż jest już maksymalnie na +

Chodzi mi tylko o to, którędy najlepiej przewody prowadzić

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam, niestety mam problem po podłączeniu się pod przełącznik świateł oraz przełącznik esp po kilku godzinach przestało działać podświetlenie wszystkiego oprócz drzwi oraz przełączników w drzwiach nawet nie podświetla mi przełącznika świateł o co chodzi?