Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż elementów pakietu oświetlenie w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam okazję kupić podświetlane klamki przód i tył z instalacją z tym że tył jest z boczków z korbami. Ja natomiast mam 4x elektryczne.Czy dużo jest rezania ? Co będę musiał jeszcze zrobić ?

Opublikowano

Mam okazję kupić podświetlane klamki przód i tył z instalacją z tym że tył jest z boczków z korbami. Ja natomiast mam 4x elektryczne.Czy dużo jest rezania ? Co będę musiał jeszcze zrobić ?

Wystarczy że się podłączysz pod podświetlenie przycisku i masz wszystko. Oczywiście przy swojej wiązce dokładasz od klamki (np odcinając od tamtej wiązki) tylko dwa kabelki oraz łączysz z szaro-niebieskim i brązowym od podświetlenia przycisku szyb. :wink:

Opublikowano

Wystarczy że się podłączysz pod podświetlenie przycisku i masz wszystko. Oczywiście przy swojej wiązce dokładasz od klamki (np odcinając od tamtej wiązki) tylko dwa kabelki oraz łączysz z szaro-niebieskim i brązowym od podświetlenia przycisku szyb. :wink:

Ok. Dzięki za info.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siemka, według tych schematów

https://www.dropbox.com/s/w34hvjdcb5m0kzx/korbyP.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/c5ual62gq89oi19/korbyL.jpg?dl=0

żeby zrobić oświetlenie przestrzeni nóg dla pasażerów powinienem sie wpiąć w:

Stona prawa kabel ziemono/niebieski

strona lewa kabel szaro/żółty

Pytanie moje... czy oba te kable są w progach pod drzwiami?

Wystarczy tylko zdemontować osłonę na progi i wpiąć się w te kabelki?

Jeśli tak to może być tam kilka kabli o takich samych koloroach? Wolał bym unikac podłączenia światełek do innych przewodów o tej samej barwie.

Opublikowano

Pytanko,czy ktoś ogarnął temat natężenia podświetlenia klamek w B6. U mnie też bardzo słabo to świeci i chciałbym to wymienić na mocniejszą diodę ale nie wiem jaką by można tam włożyć.

Opublikowano

W warsztacie masz temat o tym. Chyba ktoś już poprawiał to podświetlenie, o ile dobrze pamiętam.

Opublikowano

Tak w warsztacie jest temat ale tam światłowód klamki został skrócony i wrzucony pasek LED - dość duża ingerencja :kwasny:. Mój pakiet jest w drodze więc tylko słyszałem, że pomaga wymycie tego światłowodu :decayed:. Dioda to chyba fi 3 mm i trzeba znaleźć taką która porostu będzie jaśniejsza.

Opublikowano

Ja okręciłem plastik (światłowód) błyszczącą stroną foli aluminiowej i przyrównując do oryginału jest słabo ale delikatnie mocniej :wink:

Opublikowano

Ja modząc podświetlenie pod klimatronikiem przerabiałem temat napylania srebrzanek i innych niby lustrzanych powierzchni, które by mogły dać boosta podświetleniu - wszystko ch... warte było. Albo bez efektu albo wręcz słabiej. Więc zacząłem modzić z diodą i okazało się, że ona wcale nie taka słaba była. Skończyło się na dołożeniu drugiej diody i zmianie prądu pracy diod, a i tak świeci ledwo co. Ciekaw jestem jak będzie z tymi klamkami bo wszyscy narzekają, według mnie najrozsądniej zmienić diodę ew. prąd pracy.

Opublikowano

Już kiedyś Cię pytałem o to, ale gdzieś pewnie Ci umknęło - możesz pokazać to swoje rozwiązanie? Mam wrażenie, że w oryginale słabo jest oświetlana ta przestrzeń nad klimatronikiem :)

Opublikowano

Panowie, a ma ktoś może schemat podłączenia radia concert II ? chodzi mi o pin odpowiadający za jego podświetlenie, bo zapala się po włączeniu świateł,więc chcę kratki pod to podpiąc

Z góry dziękuję !

Opublikowano

W Concert 2 za podświetlenie odpowiada szyna CAN. Kratki podepnij pod ESP.

Opublikowano

Już kiedyś Cię pytałem o to, ale gdzieś pewnie Ci umknęło - możesz pokazać to swoje rozwiązanie? Mam wrażenie, że w oryginale słabo jest oświetlana ta przestrzeń nad klimatronikiem :)

Kurde przykro mi ale faktycznie musiało mi uciec. Więc, cały ten element działa na zasadzie schodów zbudowanych z ustawionych po sobie pryzmatów, a na ten zestaw z boku świeci wspomniana dioda. Po drugiej stronie jest trochę nie wykorzystanego miejsca. Usunąłem część plastiku i wstawiłem tam na Poxipol diodę. Wzdłuż grzebienia idzie rowek, którym puściłem przewód do oryginalnego gniazda i tam się podłączyłem poprzez rezystor. Nowa dioda jest nieznacznie wyżej niż poprzednia, a po jej przyklejeniu trochę eksperymentowałem z jej dogięciem żeby oba końce paska rzucały podobną ilość światła.

Light_Bar.png

Jest jeszcze inny pomysł na to :decayed:. Blenda, która zasłania od spodu klimatronik posiada otwór z szybką przez, który świeci nasz pasek świetlny. Otwór ten jest w znacznym stopniu przesłonięty jakby żaluzją (coś jak światła samochodu w wojnę) i uważam, że dla dalszego zwiększania ilości światła we wnęce za popielniczką trzeba usunąć właśnie tą żaluzję

Edytowane przez 20hz

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie ktory nr Uchwytu na kubek CHROm z PODŚWIETLENIEM jest prawdiłowy :

8E1 862 534 L

8E1 862 534 K

?

POZDRAWIAM

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie dziś wyciągałem popielniczke przednią i zauważyłem ze posiadam w niej podświetlenie oczywiście wszystko podłączone cacy no ale .....

Ale nie świeci

trzeba to jakoś zakodować vagiem coś teges ?

Opublikowano

Nie. Pewnie Ci się dioda spaliła.

Opublikowano

nitroo kostka 32 pinowa o której mowa przy podłączeniu lampek w drzwiach to jest ta od wiązki w boczku?

wysłane z Commodore 64

Opublikowano

Tak, ta szara z różową/fioletową blokadą, wpięta w sterownik drzwi.

Edytowane przez nitroo

Opublikowano

Tak, ta szara z różową/fioletową blokadą, wpięta w sterownik drzwi.

Podziękował :-)

wysłane z Commodore 64

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam

dzis podłączyłem kratki okazało sie ze instalacja jest i diody tez tylko nie podłączone podłaczyłem według opisu z początku tematu wszystko poszło ok problem był jedynie z wyciągnięciem szufladki z przyciskiem od esp troche opis był nie za bardzo szczegółowy bo nie było tam napisane ze po sciągnieciu tej opudowy nad radiem z góry trzeba wycisknąc zapadki ale jakos sobie poradziłem zaglądając na inny opis demontazu

jedyne czego nie było to podswietlenia na kubek i szufladke choć to i to ma zrobione fronty pod podswietlenie czyli w miejscach gdzie ma swiecic jest przezroczysty plastik

dziekuje za opis i pozdrawiam