Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż elementów pakietu oświetlenie w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Właśnie tył kobra :/

A przód to wystarczy wpiąć się w odpowiedni przewód i będzie ok? Nie będzie jakiś błędów walić? :)

Opublikowano

A dlaczego miałby być jakiekolwiek błędy? :)

Wszystko znajdziesz w tym temacie, ale tak w skrócie:

- przód jest łatwy - osadzasz nowy pin, a masą się wlutowujesz w istniejący,

- tył z korbą - masa w słupku, drugi przewód do modułu komfortu.

Służę pomocą jak coś, bo robiłem u siebie :hi:

Opublikowano

Ok dzięki wielkie :) jak coś będzie nie jasne to będę pisał PW ;)

Opublikowano

Panowie, jak ten przycisk esp wywalic, zeby nic nie połamac ? :P

Bo mam kratki wyjęte i tak rozmyślam..

Opublikowano

Normalnie... Demontujesz radio, blendę nad szufladkami, naciskasz dwa plastiki widoczne u góry szufladek i wysuwasz...

Opublikowano

Ok, a jeszcze przy okazji zapytam, mam w drzwiach czerwone lampki (kopertówki), które zapalają się po otwarciu drzwi, chciałbym także założyć podświetlenie nóg dla foteli przednich, czy mogę się bezproblemowo podpiąć pod instalację tych lampek w drzwiach, bo chcę, aby gasły jak się zamknie drzwi.. ?

I ew. jakby ktoś mógł napisać, które przewody za te podświetlenie odpowiada, albo gdzie najlepiej się wpiąć ?

Opublikowano

Możesz, ale jeśli masz MK w wersji HIGH, to lepiej iść bezpośrednio z modułu komfortu. Poszukaj rozpiski w tym temacie z czym się połączyć, a jak nie znajdziesz, to się zgłoś. z Tyłu masz korby, czy elektryczne szyby?

Opublikowano

Panowie podłączyłem wszystko w prawych drzwiach i działało...

Ostateczny test przed założeniem beczka i... Ciemno o. O

Podświetlenie klamki działa, reszta nie...

Co się mogło stać? Światło w kabinie świeci, jest na sam dół jakieś osobny bezpiecznik?

Aha! I świeci się ESP :/

ESP zgasło... Ale światełka nie działają... :/

Edytowane przez truszek

Opublikowano

Co konkretnie zrobiłeś, jak podłączyłeś itp. itd. Napisz, co i jak.

PS. Pokazuje otwarte drzwi na FIS?

Opublikowano

Problem rozwiązany. Ważna wskazówka dla osób które przekładają kompletna elektryke z wersji z pakietem oświetlenia i podświetlanymi klamkami.

Nie panikujcie gdy nie będzie świeciło (jak ja :D)

Tak jak pisałem, wsadziłem kompletna elektryke i nie działa... No coś kombinuje sprawdzam kabelki, FIS pokazuje otwarte drzwi... Wkurfilem się jadę do elektryka, wysiadam u elektryka z samochodu, lampki świeca o.O

Zamykam, otwieram, latam w koło samochodu, no wszystko ładnie pięknie zapalają się i gasną o. O

Wracam do garażu, składam drzwi, biorę się za drugie. Podlaczam i to samo. Dooopa -. - Oświetlenie klamki świeci więcej nic -. -"

No więc znów alpejskie kombinacje, auto zamykam otwieram, odpalam, gasze i...? Lampki działają :D

Nie wiem dlaczego na początku nie, ale po pewnym czasie auto nam się do nowego moda przyzwyczaja i działa wszystko pięknie i elegancko. Wiem że go głupio i triche nierealistycznie brzmi, ale naprawdę uwierzcie tak miałem ;)

Edytowane przez truszek

Opublikowano

Bo Tak jest. Moduł sprawdza czy jest obwód zamknięty. Jeśli jest przerwa nie poddaje napięcia. Wystarczy zamknąć samochód a ponowne wyburzanie przywraca funkcjonalność.

Każde zdjęcie boczka/ wypiecie wtyczki, skutkuje rozłączeniem modułu.

Wysłane z mojego iPhone.

Opublikowano

A bez demontażu radia też da się "wydłubać" przycisk esp z szufladką na wizytówki ?

Opublikowano

Nie.

Opublikowano

Kurde, szkoda, bo nie mam tych "wyjmaków" do radia..

Opublikowano

Weź z Allegro. Zapłacisz kilka PLN.

Opublikowano

niektórzy do wyjmowania radia używają metalowych części z wycieraczek samochodowych do szyb :) zdaje egzamin i nic nie trzeba kupować jak się ma jakieś stare wycieraczki w garażu ;)

Opublikowano

Koledzy naprawdę nikt nie próbował wsadzić w klamki mocniejsze diody? Gdyby tak wsadzić mocniejsza diodę i np. Ja tam wkleić? Próbował ktoś? :)

Opublikowano

A bez demontażu radia też da się "wydłubać" przycisk esp z szufladką na wizytówki ?

Teoretycznie można, ja tak zrobiłem... niestety wyłamałem tą srebrną listwę u góry radia -.- bo nie wiedziałem :(

Co do "wyjmaków" do radia ja to ogarnąłem tak: :decayed:

zdjęcie:

http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/z472/4729544/big/1.jpg

Edytowane przez Kazuki

Opublikowano

pilniczki do paznokci tez jakas altrnatywa

Opublikowano

Witam panowie gdyby ktos chcialo mam do sprzedania "pakiet swiatlo "w boczki przod elektryka tyl pod korby z czerwonymi i bialymi lampkami podswietlanymi klamkami do a4 b6/b7 wszystko w idealnymstanie klamki nieporysowane