Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż elementów pakietu oświetlenie w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej. Zacząłem modzić w B6 i o to mam kilka pytań do was. Swoją drogą i tak długo wytrzymałem bo ponad rok:grin:

A więc pierwsza rzecz to lampki ambiente w lampce w suficie. One świecą cały czas? Nie przeszkadzają w czasie jazdy? oczywiście nie będzie to ori lampka tylko przeróbka tej co mam. jakie diody tam zastosować?

Z tyłu w lampce też coś jest?

Pomiędzy popielniczką a panelem climatronika powinno coś się świecić?

Podświetlane klamki, one świecą cały czas po przekręceniu kluczyka?

Podświetlenie pod nogami ono świeci cały czas?

Lampki w drzwiach- zapalają się we wszystkich drzwiach po otwarciu drzwi kierowcy?

Coś jest jeszcze o czym zapomniałem?

Soryy, że aż tyle:decayed:

Opublikowano

Jakiekolwiek podswietlenie o ktorych wspominasz sa zasilane z wl swiatel. Jezeli wl swiatla to bedzie Ci swiecic, chyba ze masz wl z auto to bedziesz mial swiatlo po przekreceniu kluczyka. Co do diod ambite nie przeszkadzaja, ja u siebie dalem slabszy rezystor i swieci za***iście :decayed:

1. Wystepowala taka opcja wraz z tunelem 1din(male radio np concert II)- swieci po przekrecniu wl swiatel

2. Swiecia jak przekrecisz wl swiatel, ogolnie tak jak wyzej.

3. Swieca tylko jak otworzysz odpowiednie drzwi - czytaj otwierasz drzwi kierowcy- pali Ci sie lampka nad pedalami i w wymienionych drzwiach.

4. Nie tylko te ktore otworzyles.

Podsiwetlenie popielniczek (przod i tyl - swieca po przekreceniu wl swiatel), podswietlany lokiec (tak samo) i to chyba wszystko.

Aaaa jest jeszcze podswietlenie pokretel od nawiewow ^^

Opublikowano

Nawiewy mam już ori podświetlane.

Podświetlenie nóg podłaczyłem pod ori kostke pod schowkiem. Po zamknięciu drzwi świeci jeszcze jakiś czas potem gaśnie. Nie wiem jak w trakcie jazdy trzeba to sprawdzic. Ale zapalają się obie jednocześnie- trudno zostawię tak już.

Ok ambienty podłączę gdzieś lampce np do podświetlenia przycisku. Z tyłu muszę zrobić podświetlenie popielniczki.

Podświetlenie pomiędzy popielniczka a climatronikiem podłączę do pokretła :decayed: Najprosciej będzie.

Co do świateł w drzwiach to najpierw musze kupić po paczce zapinek i odpowiednie oświetlenie:decayed:

Ktoś coś jeszcze ciekawego zaproponuje?

Ogólnie to chodzi coś takiego za mną aby na tył to wsadzić w miejsce popielniczki

A8 D3 4E KLIMATRONIK STEROWNIK KLIMATYZACJI TYŁ (4136838295) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

http://obrazki.elektroda.net/27_1271973339.jpg

w nocy ładnie ten panel od c6 wyglądałby w nocy http://images48.fotosik.pl/647/1760525605a5e8d2.jpg tylko ta cena:kwasny: trochę drogo jak za taki o bajer

Opublikowano

Lampka z przodu jest fabrycznie przygotowana pod ambiente, wystarczy poczytać odpowiedni post - na znalezieniu i przeczytaniu stracisz mniej czasu niż kombinowaniu w aucie gdzie i jak to podłączyć.

Co do panelu na tył - nie martw się o cenę. Jeśli uda Ci się podłączyć i będzie działało (4 strefowa wpasowana w tunel), zrobisz tutorial i podzielisz się nim z nami na forum - to zwrócę Ci te 200 zeta za panel przelewem na konto :-D

Wysłane z mojego GT-i9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Tak wiem widziałem gdzieś ten temat o ambientach.

Co do tego panelu, rzecz jest wykonalna, ale nie dla zwyklego śmiertelnika. Jak wiadomo B6 ma dwustrefowy klimatronik, a dokładając tył robi nam się 4 strefowy... Po za tym B6 nawiewy ma pod siedzeniami przednimi.

O tym panelu to myślałem bardziej jak o takim bajerze bo nudno tam z tyłu jest. Przód ładnie oświetlony a tył jak nora:decayed:

Tak czy inaczej nawet nie będę próbował podłączać tego panelu z tyłu, no chyba, że ktoś ofiaruje mi A6c6 na graty to wtedy pomyślę:grin:

Opublikowano

Jak Ci nudno z tylu to wyrezaj podgrzewanie d*py - będzie rozrywkowo z podświetlanymi pokretlami :D

Wysłane z mojego GT-i9100 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

jest to gdzieś na necie? Jak to wygląda? W sumie mam maty jakies w domu :slina:

Powoli zaczynam modzić, tylko mam taki problem, że często muszę samochodem jeździć, a jak go porozbieram to jak pojadę:grin:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pany, powiedzcie mi jedną rzecz. Chcę zrobić lampki w drzwiach w B6 - białe i czerwone. Doczytałem, że do tego celu nie muszę wymieniać MK, bo tylko podłączyć się do sterownika, stąd moje pytanie brzmi następująco: czy te lampki są na jednym przewodzie (np. białe zlutowałbym powiedzmy w połowie przewodu czerwonego idącego do sterownika), czy mam puścić dwa osobne i złączyć je dopiero na końcu? :wink:

Opublikowano

Można tak podłączyć. Powinno być wprawdzie na osobnych pinach ( wpięre do silniczka szyby-sterownika) ale tak też będzie działać

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Opublikowano
Można tak podłączyć. Powinno być wprawdzie na osobnych pinach ( wpięre do silniczka szyby-sterownika) ale tak też będzie działać

To zrobię na dwóch osobnych. Podpowiesz długość przewodów i jaką najlepiej średnicę kabla kupić?

Opublikowano

Średnica ci wystarczy 0,5 mm

A długość.. Kup kilka metrów ułóż i dopiero obietnij. Ja zawsze tak robię.

Opublikowano

Podpowie ktoś gdzie podłączyć owe lampki w drzwiach? U mnie ani tych białych ani czerwonych. Instalacji też nie widzę:-( .

Opublikowano
Podpowie ktoś gdzie podłączyć owe lampki w drzwiach? U mnie ani tych białych ani czerwonych. Instalacji też nie widzę:-( .

Też bym prosił. Z tyłu mam korby... Więc pewnie czeka mnie prowadzenie do słupka, ale co dalej?

Proszę też o wskazanie, jakie piny kupić, aby się dobrze wpiąć.

Opublikowano

Proszę pod korby http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/all-b7-montaz-licht-pakietu-elektrycznych-podnosnikow-tylnych-drzwiach-143493/index15.html#post4299981 :wink:

A pod 4. szyby el. jeszcze łatwiej, w warsztacie w temacie o instalacji elektryki szyb jest to jakby ktoś szukał.:wink:

Opublikowano

Witam

Chciałem zamontować u siebie podświetlanie nawiewów , w nawiewie od kierowcy i pasażera mam pociągnięte przewody które idą gdzies tam , w srodkowym nawiewie mam same kable i kostki nigdzie nie podłaczone . czy jest mozliwosc ze mam diody w nawiewach i wystarczy podlaczyc + i - i bedzie swiecic czy musze załozyc diody ?? miał ktos taki przypadek ?? pozdro

Opublikowano

masz:wink:,wystarczy prąd podciągnąć

Opublikowano

Witam posiadam taki modul komfortu 8E0959433J probowalem zrobic adaptacje na 2 lecz wyskakuje blad wiec jest jakis inny sposob by podlaczyc oswietlenie nog pasazerow?

Opublikowano

Możesz wpiąć się w słupek tylko że wówczas świecą wszystkie razem

Opublikowano

Panowie jakie numery mają piny kostek zarówno żeńskie jak i męskie w kostkach pod fotelem ? jest jakaś rozpiska ?

widzę że są 2 rodzaje pinów większe i mniejsze .

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przestudiowałem cały wątek, mam nadzieję, że dokładnie. Zanim zabiorę się za montowanie lampek (czerwonych i białych), proszę o potwierdzenie, czy dobrze myślę i naprowadzenie mnie na właściwy trop. Mój moduł komfortu to AR, ale to nie ma znaczenia.

Przód ostrzegawcze - lewa i prawa tak samo:

Masa wspólna - pin 1 lampek podłącza się do pinu 21 w szarej kostce (32-pinowej) sterownika drzwi przy silniczku szyby. Pin będzie już, więc trzeba zmostkować (kolor brązowy).
Plus to pin 2 w lampce. Zasilanie lampek – pin 13 w 32-pinowej szarej kostce sterownika drzwi (nie jest obsadzony i trzeba użyć nowego pinu).

Podłączenie pinu 1 jest dla mnie jasne. Natomiast co do 2, to wystarczy, że za pomocą odpowiedniego pinu wepnę się do pinu 13 do 32-pinowej szarej kostce sterownika drzwi i to wszystko - rozumiem, że będzie już działać to podświetlenie. Proszę o link do do allegro z odpowiednim pinem :hi:

Lewy tył:- Zasilanie lampki wsiadania i ostrzegawczej

(pin 2, szaro/żółty) -> czarna kostka 4-pin (pin 3) -> czarna kostka 20-pin w lewym słupku B (pin 14) -> moduł komfortu, czarna kostka 16-pin (pin 2)

- Masa lampek - dowolna

Prawy tył:
- Zasilanie lampki wsiadania i ostrzegawczej
(pin 2, szaro/żółty) -> czarna kostka 4-pin (pin 3) -> czarna kostka 20-pin w prawym słupku B (pin 14) -> moduł komfortu, czarna kostka 16-pin (pin 1, zielono/niebieski)

Czarna kostka 4-pin znajduje się w drzwiach i to z niej prowadzę dalsze przewody do czarnej kostki w słupku, tak? Potrzebuję link do pinów do czarnej kostki 4 pin i do tej w słupku.

Mam korby z tyłu, więc nie mam tam doprowadzonego żadnego prądu - proszę o wskazanie, skąd wziąć masę. Doczytałem, że najlepiej z 20-pionowej kostki w słupku - pin 11. Mam się tam wpiąć odpowiednim pinem, tak? Jeśli tak, to proszę o link do do allegro z odpowiednim pinem :hi: Czy może trzeba coś mostkować?

Którą drogą z prawego słupka najszybciej doprowadzę przewody do modułu komfortu? Potrzebuję także piny do słupka i do modułu komfortu.

Bardzo proszę o linki do wszystkich pinów z wyróżnieniem do czego są :hi:

Edytowane przez nitroo