Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Problem z temperaturą

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam pewien problem po przejechaniu pewnej odleglosci wskazówka stoi na 60 st. lecz gdy z klimatronika włączam kanał 49 to jest 30 st a 51 ,90 st.

Czy mój licznik od temperatury jest popsuty ?

I mam jeszcze jedno pytanie jak sprawdzic typ silnika ? Wiem tylko ze 1.9 TDi 110KM :) ale czy to AFN itp ?

Opublikowano

Na wlepie w bagażniku powinno być oznaczenie silnika przynajmniej tak jest w kombi w dziale diagnostyka vag jest opisane jak sprawdzić czujnik temperatury vagiem druga sprawa walnięty termostat wogle czujnik temperatury na zegarach nie reaguje

Opublikowano
:szukaj: jest o tym na forum
Opublikowano

Witam !

Mam pewien problem po przejechaniu pewnej odleglosci wskazówka stoi na 60 st. lecz gdy z klimatronika włączam kanał 49 to jest 30 st a 51 ,90 st.

Czy mój licznik od temperatury jest popsuty ?

I mam jeszcze jedno pytanie jak sprawdzic typ silnika ? Wiem tylko ze 1.9 TDi 110KM :) ale czy to AFN itp ?

Zdiagnozuj to najlepiej przy pomocy VAG-a najszybciej zobaczysz w czym jest problem. Problem może też tkwić w czujniku temperatury ale to musisz sprawdzić.

Opublikowano

Mam pytanie czy ktoś dysponuje Vag-iem na śląsku ? Najlepiej blisko Bytomia bo jeszcze tablice mam z paneli zrobione ;) (nie dawno kupiłem auto)