Strahd Opublikowano 1 Września 2006 Opublikowano 1 Września 2006 Witam Za okolo miesiac wybieram sie do Polski samochodem i jako żem człek przewidujący zacząłem się zastanawiać nad moim kołem zapasowym. Otóż w samochodzie mam zamontowane 17 calowe felgi natomiast zapasówka jest na 16. Srednica obu kol jest taka sama bo jedno jest 'ciensze' w oponie a drugie 'grubsze'. Ale kolo kolu nierówne jesli chodzi o mase więc moje pytanie brzmi: czy w razie kapcia i zalozenia 16 nie rozwale dyferencjału (zalozmy ze kapec bedzie gdzies daleko od granic Ojczyzny a ja bede chcial na zapasowce dojechac )? Pozdrawiam serdecznie Strahd
wojtas-audi Opublikowano 1 Września 2006 Opublikowano 1 Września 2006 nawet na 15 dojedziesz, na 16 spokojnie
Hugo Opublikowano 1 Września 2006 Opublikowano 1 Września 2006 Jak średnica będzie się zgadzała , to będzie OK
bhuyaaka Opublikowano 18 Października 2009 Opublikowano 18 Października 2009 witam mam podobny problem do opisanego ... uszkodziłem felge aluminową co za tym idzie kapeć...mam felgi 17, nie mam zapasówki i pożyczyłem od kumpla 16 zapasową ale w sumie felga + opona jest jakiś niecały 1 cm większa od tych 17, mam pytanko czy moge do wtorku - około 120 km w sumie moge zrobic przejeździć, czy nic nie uszkodze
ksiadz99 Opublikowano 18 Października 2009 Opublikowano 18 Października 2009 jakie rozmiary opon na 17 i 16 ?
Rekomendowane odpowiedzi