sienkol007 Opublikowano 13 Lutego 2011 Opublikowano 13 Lutego 2011 Witajcie, Mam do kupienia a4 b7 z silnikiem 2.0t fsi 200ps w manualu , facet który sprzedaje odłączył akumulator na 3 dni ( podobno ) po czym jak przyjechałem włożył go i na komputerze wyskoczyła informacja ( service) kręcić kręci ale nie odpala. Czy to faktycznie może być przez to ,że akumulator był wyciągnięty na dłuższy czas czy może być jakaś inna przyczyna ?? Pozdro i dzieki.
bajk Opublikowano 13 Lutego 2011 Opublikowano 13 Lutego 2011 Wróżek tutaj raczej nie ma - podłączyć vag'a i zobaczyć. Przyczyn może być wiele..
sienkol007 Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Opublikowano 13 Lutego 2011 a czy może to być zepsuty akumulator ?? czy w tym przypadku komputer mógłby pokazywać informację "service" i nie odpala ??
WinterOOOO Opublikowano 13 Lutego 2011 Opublikowano 13 Lutego 2011 Raczej to będzie grubsza sprawa nie mająca nic wspólnego z odłączeniem akumulatora. Widać jakby ten gość co sprzedaje chciał coś ukryć odłączając ten aku. Najlepiej by było sprawdzić to Vagiem.
sienkol007 Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Opublikowano 13 Lutego 2011 kurde dziwne bo auto bezwypadkowe , sprawdzałem miernikiem, jutro zobaczę loga z Vag'a to się okaże
Italiano Opublikowano 13 Lutego 2011 Opublikowano 13 Lutego 2011 Że nie odpala autko może być, u nas na spocie parę razy się to zdarzyło, szczególnie kiedy spróbujesz podłączyć can commandera i potem odłączasz aku żeby zresetować.
sienkol007 Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Opublikowano 14 Lutego 2011 Gość twierdzi ,że spaliła się cewka zapłonowa , czy to może być przyczyna ?? czy cewka może się spalić przy przebiegu 150 tyś ??
bajk Opublikowano 14 Lutego 2011 Opublikowano 14 Lutego 2011 cewka jak najbardziej może, do tego w niektórych 2.0TFSI były wadliwe cewki, które były wymieniane w ramach akcji serwisowej.
sienkol007 Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Opublikowano 14 Lutego 2011 sorka ,że Was tak męczę ostatnie pytanko a czy komputer nie powinien poinformować o spalonej cewce ?? silnik był unieruchomiony i wyskoczyła tylko informacja (service).
bajk Opublikowano 14 Lutego 2011 Opublikowano 14 Lutego 2011 Service świadczy o tym, że nadszedł czas na serwis - olej, filtry itp. Jeśli jest problem z działaniem silnika na desce zapali się tzw. "check engine". Znajdź lepiej kogoś kto ma pojęcie o kupnie samochodu - chyba, że chcesz kupić jakąś padlinę
sienkol007 Opublikowano 14 Lutego 2011 Autor Opublikowano 14 Lutego 2011 A może znacie jakiegoś specjalistę z okolic Gliwic , który mógłby ze mną sprawdzić samochód ewentualnie ja bym podjechał??
bajk Opublikowano 14 Lutego 2011 Opublikowano 14 Lutego 2011 ELECTRONICS-CAR-AUDIO Katowice ul.Dębowa 25 tel +48 502-946-181 Polecam
griga-st Opublikowano 15 Lutego 2011 Opublikowano 15 Lutego 2011 a czy komputer nie powinien poinformować o spalonej cewce ?? 1,8T to inny silnik,ale mi jak poszly cewki to zaswiecila sie zolta kontrolka silnika. O "service" na FIS-ie nie przypominam sobie.Mialem tez kilka dni odlaczony akumulator, ale nie bylo problemu z odpaleniem.
szogun0 Opublikowano 16 Lutego 2011 Opublikowano 16 Lutego 2011 Żeby zaświeciła się kontrolka silnika przy uszkodzonej cewce, to silnik musi pracować, bo dopiero wtedy wykrywa wypadanie zapłonów. Na rozruszniku tego nie wykryje.
sienkol007 Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Opublikowano 17 Lutego 2011 Ok , dzięki bardzo za pomoc panowie , samochód sprawdziłem w serwisie , wszystko jest ok , problem polegał na spalonych cewkach samochód kupiony , jutro odbiór - po 2 latach poszukiwań wreszcie będę szczęśliwym posiadaczem b7 niebawem pewnie jakieś fotki wrzucę pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za pomoc
griga-st Opublikowano 17 Lutego 2011 Opublikowano 17 Lutego 2011 Żeby zaświeciła się kontrolka silnika przy uszkodzonej cewce, to silnik musi pracować Zgadza sie,tak bylo
Rekomendowane odpowiedzi