Maniusiek28 Opublikowano 27 Listopada 2007 Opublikowano 27 Listopada 2007 to są moje pierwsze logi więc prosze o wyrozumiałość jesli coś nie tak zrobiłem wydaje mi się ze auto za dużo pali 9l/100 w mieście teraz w zimę opona 225/45, moja noga nie należy do lekkich więc może to dlatego, a może np termostat walnięty
lukaszr Opublikowano 27 Listopada 2007 Opublikowano 27 Listopada 2007 Logi dynamiczne to nie wszystko. Dlatego warto by było żebyś zrobić pełne logowanie wg schematu: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,18478.0.html W tych logach nie widzę nic niepokojącego (przy 2200 obr jedynie coś turbinka zasłabła). Ewentualnie jeszcze coś z kątem jest nie tak (w AFN przy dynamicznych w 000 poz. 2 powinna być w przedziale 138...188, a u Ciebie dochodzi do 220). Jedyne rozwiązanie - zrobić pełne logi, czyli DYNAMICZNE , STATYCZNE i BASIC SETTINGS.
adadur Opublikowano 28 Listopada 2007 Opublikowano 28 Listopada 2007 Faktycznie turbina troszkę spuchła przy 2150-2500 (mam dostęp tęz do innych logów), niewiele ale czym to może być spowodowane - trudno wskazywać kierownice bo wiem że turbo jest po czyszczeniu. Temp. ukł. chłodzenie wskazuje na małe nidomagania termostatu lub czujnika Ta wartość w bloku 000 poz. 2 nie wiem czy przy tych obrotach można dopuścić? Hmmm poszukam jakieś inne logi AFN by porównać. [br]Dopisany: 28 Listopad 2007, 09:49 _________________________________________________O mam coś: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/5348292a5b4f1838.html w temacie: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,18052.0.html tu też przekroczona poz. 2 w grupie 000 i też w gurnym zakresie obrotów, chyba tak ma być.
lukaszr Opublikowano 28 Listopada 2007 Opublikowano 28 Listopada 2007 Ta wartość w bloku 000 poz. 2 nie wiem czy przy tych obrotach można dopuścić? Hmmm poszukam jakieś inne logi AFN by porównać. tu też przekroczona poz. 2 w grupie 000 i też w gurnym zakresie obrotów, chyba tak ma być. Adaś, przeważnie takie zakresy dotyczą danych w pewnych zakresie obrotów (przeważnie 2800-3200). Ale tak jest w innych blokach, a nie w 000, może ze względu na to, że są to jakby same cyfry bez jednostek. http://www.dieselschrauber.de/Solldaten_4_Zylinder_VE.html
adadur Opublikowano 29 Listopada 2007 Opublikowano 29 Listopada 2007 To co pompa wtryskowa do ustawienia?
lukaszr Opublikowano 29 Listopada 2007 Opublikowano 29 Listopada 2007 To co pompa wtryskowa do ustawienia? Trzeba zobaczyć najpierw statyczny kąt jak jest ustawiony - chyba W ogóle to bym z chęcią obejrzał statyczne i BS.
adadur Opublikowano 29 Listopada 2007 Opublikowano 29 Listopada 2007 lukaszr bedziesz w Elblągu jeszcze przed świętami? Sprawdzilibyśmy to dokładniej. Maniusiek też miał brzydkie błędy związane z immobiliserem może też byś luknął i dodał swoje 5 gorszy.
lukaszr Opublikowano 29 Listopada 2007 Opublikowano 29 Listopada 2007 lukaszr bedziesz w Elblągu jeszcze przed świętami? Sprawdzilibyśmy to dokładniej. Maniusiek też miał brzydkie błędy związane z immobiliserem może też byś luknął i dodał swoje 5 gorszy. Adam, za tydzień będę jechał do Gdańska po auto z kolegą. Wracając możemy zajechać do Elbląga i pobawić się. Nie ma problemu. Jadę na 100%.
spanky Opublikowano 29 Listopada 2007 Opublikowano 29 Listopada 2007 zrobcie 004 dynamiczne i bedzie wszystko jasne .....
adadur Opublikowano 29 Listopada 2007 Opublikowano 29 Listopada 2007 lukaszr bedziesz w Elblągu jeszcze przed świętami? Sprawdzilibyśmy to dokładniej. Maniusiek też miał brzydkie błędy związane z immobiliserem może też byś luknął i dodał swoje 5 gorszy. Adam, za tydzień będę jechał do Gdańska po auto z kolegą. Wracając możemy zajechać do Elbląga i pobawić się. Nie ma problemu. Jadę na 100%. Maniusiek czytał ty to ... to sie wypowiedz bo nie ja tu decydować będę.
Maniusiek28 Opublikowano 29 Listopada 2007 Autor Opublikowano 29 Listopada 2007 lukaszr bedziesz w Elblągu jeszcze przed świętami? Sprawdzilibyśmy to dokładniej. Maniusiek też miał brzydkie błędy związane z immobiliserem może też byś luknął i dodał swoje 5 gorszy. Adam, za tydzień będę jechał do Gdańska po auto z kolegą. Wracając możemy zajechać do Elbląga i pobawić się. Nie ma problemu. Jadę na 100%. Maniusiek czytał ty to ... to sie wypowiedz bo nie ja tu decydować będę. czytał...czytał....Maniusiek jest jak najbardziej za!!!
lukaszr Opublikowano 29 Listopada 2007 Opublikowano 29 Listopada 2007 czytał...czytał....Maniusiek jest jak najbardziej za!!! Dobra, to Adaś zdzwonimy się, ale to jeszcze ponad tydzień także coś więcej będę wiedział to dam znać.
Rekomendowane odpowiedzi