Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Kontrolka cisnienia oleju zapala się i gaśnie na rogrzanym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczas jazdy po przejechaniu okolo 12-15 kilometrow w miescie (czyli na rozgrzanym silniku 90 stopni) zapala sie i piszczy kontrolka oleju.Po chwili gasnie a nastepnie po jakims czasie znow sie zapala.Wydaje mi sie ze to czujnik temp oleju,a jak wy sadzicie jakies diagnozy?W sklepie zapytano mnie o kolor tego czujnika,moze ktos wie jaki ma?Po podpieciu pod vaga nic nie wykazalo!

Opublikowano

jeśli stan oleju prawidłowy to czujnik, ale podłącz VAGa jak masz gdzie i zobacz co pokaże

Opublikowano

Wymień czujnik oleju.Jeśli chodzi o kolory z tego co wiem to są dwa biały i czarny,czarny jest bodajże do 1,7 bara :):a4fan:

Opublikowano

Mam to samo, przy rozgrzanym silniku-podłaczam pod vaga i żadnego błędu nie ma (mam FIS)

A ile ok może kosztować sprawdzienie ciśnienia oleju? Gdzie się mechanior podłącza?(w miejsce czujnika)?

Opublikowano

Wymienilem czujnik oleju,stan oleju w polowie miarki.Nadal zapala mi sie kontrolka gdy silnik osiagnie swoja normalna temperature 90 stopni :wallbash:.Co to moze byc,podpowiedzcie.

Opublikowano

Trzeba sprawdzić ciśnienie oleju, może pompa niedomaga, zatkany smok lub zaworek na pompie nie trzyma lub się zacina.