Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Alufelgi produkcji włoskiej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów , mam okazję kupić nowe alufelgi 16 cali produkcji włoskiej do mojej a4 sline . W związku z tym mam prośbę o opinię co koledzy sadzą o jakości felg włoskich , czy warto się w to bawić, może ktoś ma jakieś doświadczenia . Nie są to oryginały ale poprzednio w moim pasku b5 jeżdziłem na felgach platin i były mocne .

Opublikowano

16"? :naughty: małe to B6 a włoskie felgi tak jak makaron miękkie.

Opublikowano
  • Autor

Właśnie tego się obawiam że mogą być miękkie , dlatego pytam może ktoś na takich włoskich felgach jeżdził i opisze swoje doświadczenia.W tej chwili mam 225/40/18 z bardzo dobrym jeszcze bieżnikiem na oponach ale wokół mam same dziury i będę musiał z bólem zamienić je na 16

Opublikowano

WSP Italy nie są miękkie jak makaron, wiele osób z forum może to potwierdzić bo jeżdzą na felgach tej firmy nawet 19"

16" do B6?? nie rób siary :decayed:

Kup 17" s-line i bedziesz zadowolony no chyba że chcesz wydać bardzo małe pieniądze na felgi to wtedy pozostaja ci tylko 16" :confused4:

Opublikowano

włoskie felgi tak jak makaron miękkie.

wszystko co włoskie jest kiepskie co :?: :cool1:

Opublikowano

Niewszystko ale widziałem 19" włoskie po sezonie i 17 :naughty:

Opublikowano

To jeszcze zależy jak się jeździ, kumpel swego czasu kupił 17 chińskie do tego opona 205/40 i po 2 sezonach na wyważarce wszystko OK, a robił średnio 50tys rocznie czyli 25-30 na letnich. Jak dbasz tak masz, każda jedna felga nie wytrzyma jak będziesz jeździł po krawężnikach i po dziurach nie patrząc na nic.

Opublikowano

To jeszcze zależy jak się jeździ, kumpel swego czasu kupił 17 chińskie do tego opona 205/40 i po 2 sezonach na wyważarce wszystko OK, a robił średnio 50tys rocznie czyli 25-30 na letnich. Jak dbasz tak masz, każda jedna felga nie wytrzyma jak będziesz jeździł po krawężnikach i po dziurach nie patrząc na nic.

Wiadomo ale nie mów każda jedna ma taką samą wytrzymałość ori są bardziej wytrzymałe . Każdy broni swego . Ori audi kosztuje , włoskie i chińskie są tanie :cool1: i nie są takiej jakości a przedewszystkim wagi :)

Opublikowano

Wiadomo ale nie mów każda jedna ma taką samą wytrzymałość ori są bardziej wytrzymałe . Każdy broni swego . Ori audi kosztuje , włoskie i chińskie są tanie :cool1: i nie są takiej jakości a przedewszystkim wagi :)

Tu się z tobą zgodzę, wiem jak sam kupiłem ori oplowskie felgi, zaliczyłem dziurę gdzie z 60km/h prawie w miescu się zatrzymałem, opona do wywalenia a felga cała i tylko lekkie wyważenie jej było potrzebne. Osobiście nie miałem styczności z felgami chińskimi czy włoskimi. Ale wydaje mi się że nie powinno byc tragedii na tych włoskich.

Opublikowano

nie kazdemu psu na imie burek :wink4:

Opublikowano

Taaa szczególnie moje OZ-ty :polew: :polew: Wszystko zależy od producenta , a nie od kraju gdzie są robione :tongue4:

Opublikowano

a ja mam kopie produkcji włoskiej rozmiar 19 i hmmm dalej proste :decayed:

Opublikowano

Taaa szczególnie moje OZ-ty :polew: :polew: Wszystko zależy od producenta , a nie od kraju gdzie są robione :tongue4:

momo chyba tez włoskie , tak ??? i do miekkich nie należą :gwizdanie:

Opublikowano
momo chyba tez włoskie , tak ??? i do miekkich nie należą

dokładnie, włoskie

Opublikowano

To jeszcze mało widziałeś... :wink4:

Jak się będzie jeździć autem jak taczką, po każdej dziurze itp. to nawet ORI długo nie pociągną :) Jeździłem na włoskich felgach w poprzednim samochodzie przez 5 lat,

i gdy sprzedawałem felgi, były w idealnym stanie. Także wszystko też zależy od kierowcy. Chociaż patrząc na nasze drogi :facepalm: to felgi powinny być tytanowe :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Widzę że opinie są różne i nie bardzo wiem czy się na nie zdecydować , niestety nie wiem jaka firma jest producentem tych felg , a tak jak wspomniał Hugo (przyznaję mu rację) od producenta zależy ich jakość. Myślę że na razie się w s trzymam z ich zakupem , może trafię coś pewniejszego .

Opublikowano

Widzę że opinie są różne i nie bardzo wiem czy się na nie zdecydować , niestety nie wiem jaka firma jest producentem tych felg , a tak jak wspomniał Hugo (przyznaję mu rację) od producenta zależy ich jakość. Myślę że na razie się w s trzymam z ich zakupem , może trafię coś pewniejszego .

Ile ludzi tyle opinii :decayed: :decayed:

Opublikowano

Ja miałem włoskie repliki w A4.

Kurde po pierwszym montażu w gniazdach śrub pojawiły się rysy od pneumata..lakier ogólnie strasznie cienki na nich był :thumbdown:

Lepiej kupic oryginalny wzór :wink4:

Opublikowano

widać włoska włoskiej nie równa, moja wytrzymała nawet bok + krawężnik :decayed:

Opublikowano

Nie da się ich porównać z ori i tyle :)