jerry45 Opublikowano 3 Września 2006 Opublikowano 3 Września 2006 Witam W mojej A4 b6 Avant (2003)zapaliła sie kontrolka klocków (żółta) ,ponieważ nie posiadam książki obsługi w języku polskim, auto z komputerem użytkuję od dwóch tygodni mam kilka pytań do bardziej doświadczonych Aczwórkowców: 1.Ile jeszcze mogę jezdzić na tych klockach 2.Ile jest czujników w klockach (tylko na przodzie czy również w tylnej osi) 3.Czy jest jakaś różnica w klockach przednich i tylnich 4.Jakie klocki polecacie:ATE ,ferrodo, lucasa Dziękuje za wskazówki i pozdrawiam wszystkich
pre_pl Opublikowano 3 Września 2006 Opublikowano 3 Września 2006 trochę info na temat hamulców w A4 tutaj : http://www.streetracing.pl/forum/viewtopic.php?t=35005
boom_mike Opublikowano 3 Września 2006 Opublikowano 3 Września 2006 Czujniki sa na przednich tarczach. Jak swieci sie juz kontrolka to znaczy ze stan "zjechania" klockow jest juz znaczny, ale mozna cos tam jeszcze pojezdzic. Ja osobiscie juz bym wymienial. Polecam ferodo, na stronie www.hamulce.net mozna pobrac kontakt do goscia gdzie je sprzedaje za dobra cene. Pozdrawiam
spanky Opublikowano 3 Września 2006 Opublikowano 3 Września 2006 ja ostatnio na kontrolce zuzycia klocków przejechałem 1000 km .... i jak wymienialem to okladziny maily jakies 2 milimetry ... takze troszke mozna przejechac .... :twisted: co do klocków to polecam ATE .... (takie założyłem)
jerry45 Opublikowano 3 Września 2006 Autor Opublikowano 3 Września 2006 czy po wymianie klocków kontrolka automatycznie się kasuje czy trzeba podpinać pod komputer i tam ją kasować
ono Opublikowano 3 Września 2006 Opublikowano 3 Września 2006 Ja kupiłem ATE za 180 zł na przód ,w ASO 518 zł , sama sie kasuje
damos Opublikowano 3 Września 2006 Opublikowano 3 Września 2006 Czujniki sa na przednich tarczach.czujniki są na przednich KLOCKACH czy po wymianie klocków kontrolka automatycznie się kasuje czy trzeba podpinać pod komputer i tam ją kasowaćsamo się "skasuje"
adadur Opublikowano 8 Września 2006 Opublikowano 8 Września 2006 WitamW mojej A4 b6 Avant (2003)zapaliła sie kontrolka klocków (żółta) ,ponieważ nie posiadam książki obsługi w języku polskim, auto z komputerem użytkuję od dwóch tygodni mam kilka pytań do bardziej doświadczonych Aczwórkowców: 1.Ile jeszcze mogę jezdzić na tych klockach Zależy od stylu jazdy ale odradzam długie czekanie wszak to twoje i rodziny bezpieczeństwo 2.Ile jest czujników w klockach (tylko na przodzie czy również w tylnej osi) po jednym czujniku (choć to czujnikiem trudno nazwać) w klockach i tylko w przednich 3.Czy jest jakaś różnica w klockach przednich i tylnich jest i to duża tzn inny kształt przede wszystkim, przednie mają większą powierzchnie 4.Jakie klocki polecacie:ATE ,ferrodo, lucasa Tylko i wyłącznie ATE, sam sprawdziłem, jak i wielu innych i nikt nie zgłaszał problemów Dziękuje za wskazówki i pozdrawiam wszystkich
jerry45 Opublikowano 9 Września 2006 Autor Opublikowano 9 Września 2006 Dzieki wszystkim za wyczerpujące wskazówki odnośnie klocków. Właśnie zamówiłem klocki ATE (komplet na 4 koła) w poniedziałek wymieniam i w drogę. Pozdrawiam
flaku4 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Witam podłączam się pod temat ponieważ zapaliła mi się dzisiaj kontrolka http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/63e432be291273d0.html tylko nie wiem co ona oznacza czy to jest kontrolka od klocków hamulcowych??
cayenne Opublikowano 21 Stycznia 2008 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Wystarczyło poszukać. http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=6057.0
adadur Opublikowano 22 Stycznia 2008 Opublikowano 22 Stycznia 2008 flaku4 zdejmij koła przednie i przypatrz sie dobrze klockom i tarczom hamulcowym. Jeżeli jest jeszcze "trochę" klocka a tarcza ma wyraźny rant przy wewnętrznej średnicy to najprawdopodobniej rant przeciął kabelek od czujnika. Teoretycznie jeszcze sporo w takim przypadku pośmigasz ale kontrolka będzie sie paliła no i nie da się uniknąc za jakiś czas wymiany tarczy i klocków.
flaku4 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Opublikowano 25 Stycznia 2008 adadur: kontrolka zapaliła się jak wjechałem w kałużę przy 70km/h i nie wiem czy to jest wina klocków czy może przerwał się kabel od czujnika zaraz lecę ściągać koło i będzie wszystko wiadomo
adadur Opublikowano 25 Stycznia 2008 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Najważniejsza grubość klocków a kontrolka to tylko info czasami nieco przekłamana.
flaku4 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Opublikowano 25 Stycznia 2008 u mnie kontrolka spełniła swoja rolę w 100% zdjąłem koło i się okazało ze prawie nie ma klocków a kabel się przeciął od wewnętrznej strony tarczy tak jak pisał adadur więc założyłem nowe klocki i po kłopocie pozdr
adadur Opublikowano 28 Stycznia 2008 Opublikowano 28 Stycznia 2008 No to probem pomyślnie rozwiązany i zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi