Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pompka do spuszczania paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, jak w temacie poszukuję pompki do spuszczania paliwa dla wujka.

Wujas miał przykry wypadek i obcięło mu koniuszki palców, jadąc po paliwo wlewa na maksa do zbiornika (80l) + do tego wlewa do oddzielnych zbiorników około 140-150 l. Mając duże zbiorniki po 60l ciężko samemu wlać mu paliwo do traktora, więc przydała by się taka pompka paliwa.

Może ktoś używa na codzień takie pompki i jest w stanie doradzić coś dobrego za rozsądne pieniądze ... Szukając na allegro jest straszna różnica cenowa od 10 zł do 250 zł... Szukam poprostu czegoś dobrego i niedrogiego do użytku np raz na miesiąc i nie chciałbym żeby przepompowanie tych 150 litrów trwało wieczność.

Pompka elektryczna myślę że maks do 100 zł, źródło zasilania normalne wejście do kontaktu (nie pod zapalniczkę samochodową)

Koledzy a co myślicie o tym ?

http://allegro.pl/pompa-wysysarka-oleju-paliwa-12v-pompka-zasysarka-i1449745033.html

Opublikowano

jedź na szrot i w nie których dużych busach typu daf itp, są pompki paliwa w autach, sam takiego używałem, podłączas aku i dwa wężyki i śmiga

Opublikowano

wystarczy sprezarka(stacjonarna)

Opublikowano

Ja mam pompkę paliwową z jakiegoś vw i wężyk pompuje bez problemu, zasilanie na dwie żabki pod akumulator.

na szrocie jak się uda to pompkę pewnie za grosze dostaniesz