Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Świece się długo grzeją

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Ive nie 4tyś obrotów nie było koło 2 tyś i to zrobiło sie jednorazowo w sumie dzis mi to sie stało wiec na pare odpaleń tylko raz te obroty poszły do góry :confused4:

Opublikowano

no to wymień czujnik temp podwójny i powinno być ok , sprawdź blędy vagiem wcześniej możliwe że będziesz miał błąd czujnika G62

Opublikowano
  • Autor

no to wymień czujnik temp podwójny i powinno być ok , sprawdź blędy vagiem wcześniej możliwe że będziesz miał błąd czujnika G62

wymienie go chociaz ostatni był nowy :kwasny: zobaczymy co vag jutro pokaze :gwizdanie:

Opublikowano

czytaj ze zrozumieniem , pytam jozka o fakt wchodzenia auta na wysokie obroty a nie o świece :cool1: , bo to mnie bardziej by zmartwiło :cool1:

chyba ty nie czytasz ze zrozumieniem i LOGIKA.

ale bez nerwow szanowny klubowiczu.

w pierwszym poscie napisal jozek ze swiece grzaly dlugo-dlaczego?

ano dlatego ze czujnik jak zle dziela albo jak nie jest podpiety to przy odpalaniu ecu daje dawke rozruchowa jak przy minus 40 i

jak jest silnik rozgrzany to wchodzi na bardzo wysokie obroty,ale do czasu dopuki sie ecu nie polapie ze czujnik jest uszkodzony i potem ecu bierze temp.od czujnika paliwa az do nastepnego zgaszenia silnika. :tongue4: i zapisuje w pamieci wyzej wymieniony blad zwiazany z g62

Opublikowano

ano dlatego ze czujnik jak zle dziela albo jak nie jest podpiety to przy odpalaniu ecu daje dawke rozruchowa jak przy minus 40 i

jak jest silnik rozgrzany to wchodzi na bardzo wysokie obroty,ale do czasu dopuki sie ecu nie polapie ze czujnik jest uszkodzony i potem ecu bierze temp.od czujnika paliwa az do nastepnego zgaszenia silnika. :tongue4: i zapisuje w pamieci wyzej wymieniony blad zwiazany z g62

zgadzam się z Tobą kolego w 100% , szybko tylko skojarzyłem sytuację "nowego" turbo i wchodzenia silnika na wysokie obroty :) , stąd moje pytanie do Jozka :good:
Opublikowano

zgadzam się z Tobą kolego w 100% , szybko tylko skojarzyłem sytuację "nowego" turbo i wchodzenia silnika na wysokie obroty :) , stąd moje pytanie do Jozka :good:

:drunk::closed:
Opublikowano

Dorzucę od siebie, że błędów może nie być - u mnie nie było.

Trzeba było sprawdzić temperaturę w kilku blokach i porównać - w dziale diagnostyka jest dokładny opis co oznacza dana różnica pomiędzy temperaturami.

Czujnik można oczywiście w ASO kupić, ale kiedyś widziałem dokładnie te same czujniki na allegro za połowę ceny.

Opublikowano
  • Autor

Trzeba było sprawdzić temperaturę w kilku blokach i porównać - w dziale diagnostyka jest dokładny opis co oznacza dana różnica pomiędzy temperaturami.

Czujnik można oczywiście w ASO kupić, ale kiedyś widziałem dokładnie te same czujniki na allegro za połowę ceny.

no jak byś widział taki czujnik na allegro za pol ceny to daj linka :wink4:

Opublikowano

no jak byś widział taki czujnik na allegro za pol ceny to daj linka :wink4:

Szukał raczej nie będę, ale poszperaj.

Ja niestety utopiłem kasę w ASO, a tego samego dnia - mając numerek w ręku znalazłem na allegro.

Dokładnie to samo było - toćka w toćkę :decayed:

Szukaj.

Opublikowano

Dokładnie. Aaaa, tzn. literka A na końcu to podobno do benzyny, ale nie pamiętam skąd mam tą informację i czy jest pewna.

Tak sobie teraz przypomniałem, że kiedyś nawet napisałem to i owo o temperaturze i czujniku - http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=131272.0;highlight=czujnik

Uszczelka to 5 zeta w ASO chyba - załóż lepiej nową.

Opublikowano
  • Autor

http://allegro.pl/czujnik-temperatury-audi-a3-a4-a6-a8-tt-seat-arosa-i1431512859.html

ten jest 10zł droższy ale wydaje sie pewniejszy i oryginalny

a ma ktoś fote gdzie w ajm znajduje sie ten czujnik???

Opublikowano

to taki:

http://allegro.pl/czujnik-temperatury-skoda-vw-audi-seat-nowy-i1427689460.html

tylko nie ma uszczelki ale moze od starego podejdzie :mysli:

Radzę uważać z tego typu okazjami znajomy kupił sobie podobne zmartwienie na allegro. Różnił się od oryginalnego odcieniem koloru zielonego i czcionką w numeracji. Nie wykluczone, że część takich czujników trafia do ASO gdzie są zamieniane i łatwo można puścić go w obrót.

Dokładnie. Aaaa, tzn. literka A na końcu to podobno do benzyny, ale nie pamiętam skąd mam tą informację i czy jest pewna.

Tak sobie teraz przypomniałem, że kiedyś nawet napisałem to i owo o temperaturze i czujniku - http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=131272.0;highlight=czujnik

Jaka tam benzyna :naughty: Literka A dotyczy czujnika na wtyczkę półokrągłą natomiast bez tej literki czujnik jest na starszą wersję wtyczki kwadratowej.

Opublikowano

to taki:

http://allegro.pl/czujnik-temperatury-skoda-vw-audi-seat-nowy-i1427689460.html

tylko nie ma uszczelki ale moze od starego podejdzie :mysli:

Radzę uważać z tego typu okazjami znajomy kupił sobie podobne zmartwienie na allegro. Różnił się od oryginalnego odcieniem koloru zielonego i czcionką w numeracji. Nie wykluczone, że część takich czujników trafia do ASO gdzie są zamieniane i łatwo można puścić go w obrót.

Jaka tam benzyna :naughty: Literka A dotyczy czujnika na wtyczkę półokrągłą natomiast bez tej literki czujnik jest na starszą wersję wtyczki kwadratowej.

No właśnie dlatego napisałem, że nie jestem pewien - kiedyś coś takiego wyczytałem.

Opublikowano
  • Autor

dlatego ten grugi link wydaje mi sie pewniejszy :gwizdanie: zobacz ASO i potrzymał mi moze miesiąc :thumbdown:

Opublikowano

dlatego ten grugi link wydaje mi sie pewniejszy :gwizdanie: zobacz ASO i potrzymał mi moze miesiąc :thumbdown:

Mam czujnik z ASO i służy mi już trzeci rok znajomy po przygodzie z allegro tez kupił w ASO i nie narzeka. Inny znajomy kupował czujnik na getem i też działa mu bezawaryjnie dlatego nie wykluczam podmian gdy na allegro pojawia się oryginalny po 30 zł i trzeba dobrze się przyglądnąć szczegółom aby rozpoznać podróbkę.

Opublikowano

Jozek tutaj masz opisane:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=45015.0

sam to będziesz wymieniał? bo się też zastanawiam czy nie kupić :mysli:

tylko ciekawe czy dużo płynu ucieka po wyjęciu czujnika?

Opublikowano

Jaki jest nr oryginału g62 do ajm'a?

Opublikowano

059919501A a płynu ucieknie nie więcej jak pół litra. Uważać trzeba na zawleczkę bo jest z plastiku i lubi się łamać.

Opublikowano
  • Autor

Jozek tutaj masz opisane:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=45015.0

sam to będziesz wymieniał? bo się też zastanawiam czy nie kupić :mysli:

tylko ciekawe czy dużo płynu ucieka po wyjęciu czujnika?

o dzięki :notworthy: nie wiem czy sam musze zobaczyć co i jak dokładnie :wink4: