m13 Opublikowano 22 Lutego 2011 Opublikowano 22 Lutego 2011 Witam. Wie ktoś może jak powinny być podłączone głośniki bo w kostce od radia są przewody do każdego głośnika + i - natomiast w kostce od samochodu są tylko pojedyncze przewody np LF, LR bez podziału na + i -. Jak mam to podłączyć?
OQS Opublikowano 22 Lutego 2011 Opublikowano 22 Lutego 2011 Bardzo pomocna byłaby informacja co to za radio. Kostka w samochodzie o której napisałeś: natomiast w kostce od samochodu są tylko pojedyncze przewody np LF, LR bez podziału na + i -. To kostka do ori wzmacniacza, RF, RR, LF, LR to plusy, minus jest wspólny opisany jako COM.
m13 Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Opublikowano 23 Lutego 2011 Bardzo pomocna byłaby informacja co to za radio. Kostka w samochodzie o której napisałeś: natomiast w kostce od samochodu są tylko pojedyncze przewody np LF, LR bez podziału na + i -. To kostka do ori wzmacniacza, RF, RR, LF, LR to plusy, minus jest wspólny opisany jako COM. To kostka do radia fabrycznego Gamma. Radio wymieniam na Pioneera i nie wiem jak podłączyć wyjścia na głośniki z Pioneera do kostki idącej na wzmacniacz. Czyli mam połączyć przewody plusowe z minusowymi wychodzące z kostki radia Pioneer i połączone dopiero wpiąć do LF, LR, RR i RF ?
jihad Opublikowano 23 Lutego 2011 Opublikowano 23 Lutego 2011 Kolego, a masz jakiś adapter do podłaczenia?
m13 Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Opublikowano 23 Lutego 2011 A są takie adaptery? Mógłbyś mi przykładowego linka z allegro podać? Bo ja nie wiem wogóle o jaki adapter chodzi. Ma on jakąś nazwę?
jihad Opublikowano 23 Lutego 2011 Opublikowano 23 Lutego 2011 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=112310.0
Rekomendowane odpowiedzi