Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Brak mocy jak na 1.8t Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki za odzew. Przepływkę czyściłem i wygląda ok. jak nowa a co do reszty to ściągam Etke bo za bardzo nie wiem gdzie się co znajduje, jak coś przykombinuje to dam znać. Też myślę o wycięciu kata. Pozdrawiam.

Opublikowano

ja mam taki sam silnik i u mnie wszystko działa o.k., więc to nie jest tak jak ktoś napisał ten typ tak ma. :)

BTW Cristoforo sprawdzałeś sobie oryginalny przebieg, bo to 130000 to jakoś mało mi sie wydaje jak na takie auto?

Opublikowano

sprawdzałem

08.2003r. maiał przebieg 95349 i w tym roku został sprzedany jedził nim gościu przez dwa lata. zostawił go w rozliczeniu w salonie audi tam kupić miał inny gościu, wpłacił kase ale go nie odebrał i tak został na przebiegu 132000 jak ja go kupiłem.procedura prawna trwała dwa lata przejścia własności audi na solon.teoretycznie drugi wlaściel zrobił 37000 w dwa lata.salon pewnie by sie nie bawił przekręcanie liczników. :) sprowadził go mój znajomy ktory tym się zajmuje. jedyny minus to ze autko stało dwa latka.śmigam :a4fan: już pare miesiecy i wszystko jest :th: sprawdzali go mechanicy itd. wygląda i śmiga jak ta lala. dlatego kupiłem.nie oczekuje że będzie ideał od :a4fan: bo swoje lata już ma. pozdrowionka

Opublikowano

sprawdzałem

08.2003r. maiał przebieg 95349 i w tym roku został sprzedany jedził nim gościu przez dwa lata. zostawił go w rozliczeniu w salonie audi tam kupić miał inny gościu, wpłacił kase ale go nie odebrał i tak został na przebiegu 132000 jak ja go kupiłem.procedura prawna trwała dwa lata przejścia własności audi na solon.teoretycznie drugi wlaściel zrobił 37000 w dwa lata.salon pewnie by sie nie bawił przekręcanie liczników. :) sprowadził go mój znajomy ktory tym się zajmuje. jedyny minus to ze autko stało dwa latka.śmigam :a4fan: już pare miesiecy i wszystko jest :th: sprawdzali go mechanicy itd. wygląda i śmiga jak ta lala. dlatego kupiłem.nie oczekuje że będzie ideał od :a4fan: bo swoje lata już ma. pozdrowionka

Jak sprawdzony to na prawde super :th: ale faktycznie to nie jest najlepsze dla auta jak stało tyle czasu i nikt nim nie jeździł.

Opublikowano

wiem. to najwiekszy minus dlatego muszę np. przepolerować lakier i pomalować maske.mechanicznie jest super. robiłem test amortyzatorów są w bardzo dobrym stanie, wachacze też ok.był mały problem z temp. ale jest już ok. pojeżdzimy to zobaczymy co może wyjdzie. poza wymianą rozrządu i płynów, oleju,termostatu wymieniłem końcówke drązka kierowniczego i osłone przegubu. niewielki koszt jak na razie oprócz rozrządu. widzę żę KAŚKA ma taki sam silniczek to jak bede miał jakiś problem to zapytam :dance:

Opublikowano

Odkopuje temat bo w końcu z pomocą forumowiczów udało mi się dojść do sedna sprawy. Powodem kiepskich osiągów auta był zapchany katalizator, piszę to bo może komuś się to przyda. W sobotę rano zabrałem się za tą operacje, praca zajeła mi ok. 3 godziń a kata zastąpiłem rurą za 10 zł, robiłem to z pomocą ojca spawacza. Dzięki waszej pomocy teraz w pełni mogę cieszyć się pełną mocą :a4fan:.

Dzięki i pozdrawiam.

Opublikowano

Piszesz ze autko odzyskalo dynamike to :thumbup: ale zastanawia mnie czy sonda nie pokazuje zlych odczytow skoro zamiast kata jest pusta rurka ale skoro silnik chodzi ok to ozn ze chyba wszystko jest dobrze a sonda jest przed katalizatorem ( tylko tak wnioskuje bo nie mam fachowej wiedzy) Pozdrawiam :audi:

Opublikowano

Wydaje mi się że wszystko ok bo różnica jest kolosalna, a na dodatek silnik zaczął brzmieć bardziej rasowo. Nawet sam nie przypuszczałem ze kat może być tak zapchany, od strony turba cała czarna powierzchnia a na dodatek środek oberwany i latał luźno. No ale teraz sama frajda z jazy.

Opublikowano

no to moje grutulejszyn.nie myślałeś wstawić tłumik tłumiący?

Opublikowano

Zabierając się za to nie miałem przekonania że to może być przyczyna moich kłopotów, kupiłem zwykła rurę wygiętą pod kątem 75st. w sklepie z częściami do Żuka ale okazało się że teraz mogę spać spokojnie a wszystkich frajerów z BMW mam za sobą.