Darek36 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Witam . Dzis rano wymienialem olej , i musialem odkrecic korek od oleju przy pracujacym silniku by nalac srodek do czyszczenia silnika . Gdy odkrecilem bylo slychac pss i lekki dymek. Wiem ze to ma cos wspolnego z odma , czy wogle nie powinno byc tam cisnienia .
cayenne Opublikowano 1 Grudnia 2007 Opublikowano 1 Grudnia 2007 To,że było słychać"pss" to normlana rzecz. Korek sam w sobie wycisza w pewnym sensie silnik. A to,że poleciał dymek to wina gorącego oleju-różnica temperatur.
Darek36 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2007 To znaczy , ze cisnienie moze byc , ale chyba nie za duze.
kalina Opublikowano 1 Grudnia 2007 Opublikowano 1 Grudnia 2007 "środek do czyszczenia silnika" ??? Z reguły piszą na takich ze nie wolno stosować w turbo doładowanych, i z reguły ta informacja jest zalepiona polską instrukcją zastosowania w której zapomnieli przetłumaczyć tej "błachostki".
wowo Opublikowano 1 Grudnia 2007 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Nie powinno być żadnego ciśnienia, a jeśli już, to na pewno bez syczenia podczes odkręcania korka. Połóż korek na wlewie, ale nie zakręcaj i obserwuj, czy nie jest odpychany.
Darek36 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 1 Grudnia 2007 A jak jest u ciebie , nic nie syczy.
blaster99 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Nie powinno być żadnego ciśnienia, a jeśli już, to na pewno bez syczenia podczes odkręcania korka. Połóż korek na wlewie, ale nie zakręcaj i obserwuj, czy nie jest odpychany. wprawdzie mam silnik AFN ale sprawdzilem i u mnie odpycha lekko korek... czy to zle?? czego to jest obkawa?
Darek36 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 13 Grudnia 2007 Juz kupilem odme w serwisie koszt 270zl z uszczelkami na dniach bede wymienial.Ale jest inny problem. Po wymianie oleju z mineralu na pol syntetyk podczas odpalania z rana slychac klepanie popychacza.Dzwiek ten slychac nie za kazdym razem cichnie po przegazowaniu.
wowo Opublikowano 15 Grudnia 2007 Opublikowano 15 Grudnia 2007 W krytycznym momencie, jak mi odme zapchało, miałem problem z przyłożeniem korka, tak ciśnienie go odpychało
Rekomendowane odpowiedzi