Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B5] Przewody hamulcowe - co i jak?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

Dostałem info od mechanika.. ze nie da rady wymienić 1 przewodu gumowego.. psikanie wurthem.. wd40 i innym syfem nie pomogło.. no ni jak nie da rady odkręcić..

tzn. da się rade.. ale można ukręcić rurkę..

teraz mam pytanie czy te rurki można kupić? od samego początku do końca?? czy to się dorabia? jak dorabia to jak to sie robi?

Opublikowano

który to przewód?

jak potrzebujesz to mam przewody.... na metry

gotowe do montazu

Opublikowano

Chodzi o to ze swojego czasu pekł mi wezyk gumowy przy zacisku.. jakoś się wyratowałem i obyło się bez dzwona.. i zniszczeń..

Podejchałem do warsztatu wymienili i odpowietrzyli.. zapytali czy wymienic odrazu z drugiej strony.. jako ze wezyk koszt okolo 40zl.. to kazalem wymienic... ale chlopaki nie dali rady odkrecic bo by urwali metalowa rurke.. wiec dali sobie spokoj bo byl chyba nawet wmaire dobry ten wezyk

---

raz w tygodniu psikałem wd i wurthem.. czasem czesciej.. i podjechalem znowu.. niestety nie da rady.. bo albo urwa i trzeba bedzie robic chyba od przodu do konca albo sie odkreci,,, wielka niewiadomo

dlatego pytam czy mozn akupic na lewa strone i prawa wszystkie rurki i np wymienic? nei wiem jak one sa montowane i ile ich tam jest.. czy sie dzielą na mniejsze itp. dlatego pytam czy takie cos sie kupuje czy dorabia z prostych rurek miedzialnych etc innych?

Opublikowano

musisz wymienic przewód od ABS-u do zacisku

z jednej i z drugiej strony

Opublikowano

aha czyli od maski tak jakby.. do kół?

masz jakies gotowe? jak by co?

Opublikowano

mam gotowe, musisz podac mi tylko długośc

Opublikowano

podpytam i jak cos to sie zglosze