mcm Opublikowano 3 Grudnia 2007 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Mam pytanie jak deaktywować EGR VAGiem bo gdzieś czytałem że się da ale na forum nic nie znalazłem ??
spanky Opublikowano 3 Grudnia 2007 Opublikowano 3 Grudnia 2007 Mam pytanie jak deaktywować EGR VAGiem bo gdzieś czytałem że się da ale na forum nic nie znalazłem ?? a napewno mozna ... ? ...
lukaszr Opublikowano 4 Grudnia 2007 Opublikowano 4 Grudnia 2007 a napewno mozna ... ? ... Spanky, wydaje mi się, że jak grzebałem (chyba B7 oniaka, ale nie pamiętam tyle tego było) to widziałem taką opcję. Ostatnio szukałem w 2.5 TDI i nie mogłem znaleźć, ale podobno było w adaptacji niewidoczne (error), bo trzeba by się zalogować, a nie mam loginu.
szogun0 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Nie wszystkie sterowniki oferują funkcje programowego wyłączenia EGR.
lukaszr Opublikowano 4 Grudnia 2007 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Nie wszystkie sterowniki oferują funkcje programowego wyłączenia EGR. Tak też się domyślałem. Nigdy natomiast nie mogę dobrze zapamiętać, w którym to się miejscu zmienia
spanky Opublikowano 5 Grudnia 2007 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Nie wszystkie sterowniki oferują funkcje programowego wyłączenia EGR. no wlasnie .. i tu jest pies pogrzebany ... a kojarzysz w ktorych mozna .... rocznikowo/modelowo a moze jakis inny podzial ...
lukaszr Opublikowano 6 Grudnia 2007 Opublikowano 6 Grudnia 2007 a kojarzysz w ktorych mozna .... rocznikowo/modelowo a moze jakis inny podzial ... Jak patrzyłem CHYBA w oniakowej B7 to tam była taka możliwość.
baskecior Opublikowano 6 Grudnia 2007 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Mam pytanie jak deaktywować EGR VAGiem bo gdzieś czytałem że się da ale na forum nic nie znalazłem ?? Ja znam tylko opcję deaktywacji kombinerkami ...a o tej opcji w naszych starych klamorach nie słyszałem. :>
mcm Opublikowano 6 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2007 Mam pytanie jak deaktywować EGR VAGiem bo gdzieś czytałem że się da ale na forum nic nie znalazłem ?? Ja znam tylko opcję deaktywacji kombinerkami ...a o tej opcji w naszych starych klamorach nie słyszałem. :> jak byłem u Witka (Rogalotti) na chipie to miałem zdjęty wężyk od EGRa i Witek powiedział, że może mi deaktywować EGR w komputerze i chyba to zrobił o ile się nie mylę ale nie wiem jak to sprawdzić ??
pre_pl Opublikowano 6 Grudnia 2007 Opublikowano 6 Grudnia 2007 ale tu chodzi nie o vag-coma tylko o przerobienie całkowicie softu...
mcm Opublikowano 6 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2007 mówił że w programie można włączyć i wyłączyć, a propos jak sprawdzić czy działa czy nie
dark79 Opublikowano 6 Grudnia 2007 Opublikowano 6 Grudnia 2007 masz wylaczony w programie a nie vagcom jak juz, zaloz wezyk i zobacz czy sie otworzy EGR na zapalonym silniku
spanky Opublikowano 7 Grudnia 2007 Opublikowano 7 Grudnia 2007 mówił że w programie można włączyć i wyłączyć, a propos jak sprawdzić czy działa czy nie tak mozna ... ale to podczas pisania/edytowania map a nie podczas diagnozy Vag'iem [przynajmniej w starszych kondonach] ....
mcm Opublikowano 7 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2007 ok wszystko wiem, dzięki można zamknąć
Rekomendowane odpowiedzi