[ALL B7] Bagażnik zamknięty a komp pokazuje, że jest otwarty
0

    25 odpowiedzi w tym temacie

    Rekomendowane odpowiedzi

    lis    0

    mam taki problem, że bagażnik jest zamknięty, a mimo to fis sygnalizuje, że jest otwarty

    o co chodzi ???

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    kkam    0

    może uszkodził się mikrostyk w zamku albo zasniedziały styki w złaczu zamka.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    lis    0

    dzisiaj popiołem pod kompa na spocie i VAG nie pokazał żadnego błędu. :kox:

    i lipa :kox:

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Gwerty    0

    a jak zamykasz auto to kierunki migają.

    mi czasami wywala otwarty bagażnik na fisie pomimo ze jest zamknięty i właśnie wtedy przy zamykaniu nie migają kierunki

    muszę bardziej klapnąć bagażnikiem, mam właśnie uszkodzony mikrostyk przy zamku bagażnika

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    bajk    0

    Też miałem takie objawy w B7 - pomógł WD40 :good:

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    lis    0

    a jak zamykasz auto to kierunki migają.

    mi czasami wywala otwarty bagażnik na fisie pomimo ze jest zamknięty i właśnie wtedy przy zamykaniu nie migają kierunki

    muszę bardziej klapnąć bagażnikiem, mam właśnie uszkodzony mikrostyk przy zamku bagażnika

    narazie nie migają bo mam rozkodowane kluczyki i zakoduję dopiero w czwartek.

    a tak w ogóle to w której zakładce podczas VAG-owania znajdę właśnie ten błąd że klapa jest otwarta??

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    bajk    0

    ale przecież to nie jest błąd - to jest informacja, że klapa jest otwarta.. :kox:

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    adam7    0

    miałem to samo i przeszło też samo. wyświetlało otwartą klapę bagażniak i nie migały kierunki przy zamykaniu auta. prawdopodobnie mam uszkodzony wężyk od spryskiwacza i zalał mi zamek. wyschło i jest ok. tylko nie świeci mi oświetlenie bagażnika i lampka w klapie, a wcześniej przy problemie z klapą świeciło. kluczyk kodujesz wkładając do stacyjki, odpalasz samochód i wciskasz na kilka sekund któryś z przycisków.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    lis    0

    u mnie za to światło w bagażniku mam na okrągło

    jutro spróbuje kodowania kluczyków po twojemu

    zobaczymy

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    domin79    0

    niestety takie kodowanie kluczyków próbowałem na spocie i nie dało rady , po prostu jeśli centalka nie widzi 2 kluczyka trzeba go dodać vagiem, jeskli jest widziany przez moduł(tzn, key 2 jest już zapisany w sterowniku a niedziała) to wystarczy samo kodowanie na zasadzie stacyjka i wciśnij przycisk

    lisie będziesz w czwartek na spocie???? jesli tak to biore vagola i sie zakoduje :cool1:

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Wojtek_A4    0

    Też miałem takie objawy w B7 - pomógł WD40 :good:

    Mam ten sam problem :wallbash:

    Gdzie lales tym wd-40?

    Po calym zamku?

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    bajk    0

    Też miałem takie objawy w B7 - pomógł WD40 :good:

    Mam ten sam problem :wallbash:

    Gdzie lales tym wd-40?

    Po calym zamku?

    Tak - później przetarłem szmatką i w chwili obecnej klapa idealnie się zamyka :good:

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Wojtek_A4    0

    Też miałem takie objawy w B7 - pomógł WD40 :good:

    Mam ten sam problem :wallbash:

    Gdzie lales tym wd-40?

    Po calym zamku?

    Tak - później przetarłem szmatką i w chwili obecnej klapa idealnie się zamyka :good:

    jutro probuje :)

    co w przypadku jesli nie pomorze?

    wymiana zamka?

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    bajk    0

    pewnie tak, w czarnej zmieniałem - z tego co pamiętam cena około 170 PLN.

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    lis    0

    niestety takie kodowanie kluczyków próbowałem na spocie i nie dało rady , po prostu jeśli centalka nie widzi 2 kluczyka trzeba go dodać vagiem, jeskli jest widziany przez moduł(tzn, key 2 jest już zapisany w sterowniku a niedziała) to wystarczy samo kodowanie na zasadzie stacyjka i wciśnij przycisk

    lisie będziesz w czwartek na spocie???? jesli tak to biore vagola i sie zakoduje :cool1:

    jasne że będę[br]Dopisany: 07 Marzec 2011, 16:41_________________________________________________rozebrałem zamek w bagażniku na czynniki pierwsze aż doszedłem do malutkiego mikro styku który po wciśnięciu ręcznym pokazał na fisie że bagażnik jest zamknięty.

    jednak dalej po złożeniu do kupy zamka bagażnik świeci się że jest otwarty.

    nic nie widać żeby było złamane lub urwane w tym zamku i już nie mam pojęcia czemu mechanizm nie działa prawidłowo

    :wallbash: :wallbash: :wallbash:

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    adam7    0

    i jak z tym zamkiem? u mnie teraz oświetlenie bagażnika raz się zapala a później nic. jak klapa jest dłużej otwarta to świeci, jak zamknę i otworzę to nie świeci. nie mam pojęcia co to może być, może ktoś się spotkał z takim problemem

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    lemak    0

    i jak z tym zamkiem? u mnie teraz oświetlenie bagażnika raz się zapala a później nic. jak klapa jest dłużej otwarta to świeci, jak zamknę i otworzę to nie świeci. nie mam pojęcia co to może być, może ktoś się spotkał z takim problemem

    mam to samo, czy znalazłeś odpowiedź ?

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    evil_71    0

    wymień zamek

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    lemak    0

    może wiec nr czesci wlacznie ze zdjeciem bym prosił, bo nawet na alegro nie za bardzo potrafie wybrac odpowiedni zamek

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    evil_71    0

    Temat jest niby o B7, ty masz w opisie B6...

    Do B6 Avant masz 4B9827505M ORAZ N

    Do B7 Avant masz 8P4827505A ORAZ B

    Najlepiej zdjąć tapicerkę z tylnej klapy, odczytać numer z zamka i taki sam dokupić.

    W zamku masz mikrostyki i to one powodują problemy. U mnie wymiana zamka pomogła

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    lemak    0

    winowajcą jest mikrowyłocznik cena aso 42 zł zamówiłem jedzie z niemiec a wygląda tak /ułamana jedna nóżka a jaka ważna w ciemnośćiach

    Zdj_cie0464.jpg

    Zdj_cie0465.jpg

    [br]Dopisany: 19 Wrzesień 2011, 16:39_________________________________________________sprostowanie

    winny mikrowyłącznik, jednak cześć jak dla avanta nie do kupienia w aso, sedan za to ma taką możźliwość

    wobec powyższego próba naprawy nóżki bądz zakup zamka

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    AudiOOOOl    0

    Witam :hi:

    Podpinam sie do watku z moim bardzo podobnym przypadkiem. Dzisiaj pojawil sie problem z oswietleniem bagaznika w nadwoziu sedan. Zauwazylem ze FIS pokazuje zamknieta klape kiedy jest fizycznie otwarta. Takze komp nie dostaje informacji ze faktycznie jest otwarta. Pierwsze co zrobilem podjechalem do kolegi i wzialem od niego praktycznie nowy zamek klapy z passata CC (identyczny nr czesci). Problem nie ustapil wiec podejrzewam przewody ktory szczerze mowiac nie spr. Musialbym zdjac tapicerke klapy. Z takim problemem spotkalem sie pierwszy raz i pozornie blacha sprawa a musialem wieczorem wyciagac wszystko z bagaznika (zakupy itd) przy uzyciu zewnetrznego oswietlenia :thumbdown: Prosze o wszelkie sugestie i pomoc z zaistnialym problemem. Z gory dzieki :notworthy:

    p.s. Moim zdaniem rozwiaznie podswietlenia kufra z B6 sedan jest zdecydowanie lepsze. Fabrycznie jest gorne podswietlenie i progowe wiec nawet w momencie spalenia jednej z zarowek druga lampka zawsze da jakies swiatlo :kox:

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    lemak    0

    zamknij obwód bez tego wyłącznika i zobaczysz czy to jego wina

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach
    Rabbi    0

    :hi:

    panowie czy dużo czasu zajmuje dobranie się do tego mikrowłącznika w avancie?

    pytam gdyż u mnie lampka biało/czerwona w klapie raz świeci,a raz nie

    Udostępnij tego posta


    Odnośnik do posta
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się

    0

    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników, przeglądających tę stronę.

    • Latest Registered Members