Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] SDI czy da się podnieść moc ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

panowie szukam jakiegoś wozidła do pracy ( codziennie 30 km)

mysle zeby sobie kupić jakiegoś GOLFA IV

czy silnik SDI jakoś daje rade ??

da się jakos podniesc moc ?

Opublikowano

do pracy to całkiem fajne rozwiązanie, wiadomo rakietą nie będzie ale toczy się wystarczająco, no i odpada problem z noutlafami :decayed:

Opublikowano

przyrosty po programie sa rzedu 10 km i 15-20 Nm ...

Opublikowano
  • Autor

:( skromnie

czy coś można dołożyc wymienić aby uzyskać ciut więcej :mysli:

Opublikowano

Jak w każdym wolnossącym przyrosty samym programem są zauważalne chyba tylko na hamowni.

Opublikowano

kumpel miał golfa 4, i sobie bardzo go chwalił. Osiągi miał przyzwoite (sam jeździłem nim trochę)... a spalanie prawie darmowe :wink4:. Prosty jak budowa cepa, więc nie ma się co psuć, jeśli nawet to naprawisz za grosze :kox:.

Autko idealne. Nie kombinuj z mocą... bo nie da się łączyć wydajnie ekonomii z radością z jazdy. Wyjdzie Ci kaszanka.

Opublikowano

SDI idealne na dojazdy ale mocy nie wykrzesasz :thumbdown:

Opublikowano
  • Autor

ciekawe jak wyglada spalanie takiego wozidełka

Opublikowano

Zakladasz turbo od AGR i na sztandze sztywne 0.7bara regulujesz. Do tego wtryski z TDI (moga byc z ALH) , lekki remap kompa i 100KM peka... z tym ze sprzeglo w SDI to porazka i zaraz kleknie...

Opublikowano

Miałem SDI przez 2 lata...

spalanie 5 litrów... czy depczesz czy nie i tak jeden ciul..wyprzedzanie w jedna osobe jako tako...

w trasie to i 4,2 litra wciagało...

była to ibiza FL 2000 rok.

nie ma sensu chyb sie bawic w podnoszenie mocy... Jak na auto do pracy sie nadaje

Opublikowano

no to teraz ja ... mam 1,7 SDI jako drugie auto - po programie odczuwalna jest poprawa jeśli chodzi o moment obrotowy - auto jest bardziej dynamiczne (seria nie jedzie wcale) - można to podciagnąc wyżej ale z racji braku doładowania zaczynają się kłopoty z dymieniem

jeśli ktoś pisze że da się tym jeździć - owszem ale tylko i wyłacznie w mieście - w trase - strach tym jechać (w sensie wyprzedzać) ;)

Opublikowano

sdi dobre dla taryfiarzy-w Uk bardzo popularne są skody SDI-mało palą-to chyba jedyny plus :wink4:

Opublikowano

Ja miałem Golfa III 1.9SDI 68KM - w trasie strach jeździć to prawda, oczywiście to tez nie jest tak, że wogóle nie można jeździć w trasie ... jak ktoś się nie spieszy i nie ma zamiaru wyprzedzać wtedy kiedy jest to nie potrzebne ... to daje radę. Jedyny plus to bezawaryjność i spalanie. Silnik nigdy się nie zepsuł a jeździłem tym autem 2 lata ... spalanie 5 litrów niezależnie czy zima czy lato czy 10 km do pracy czy 100 km w trasę ... można było zejść nawet poniżej 5.

Ciągałem tym autem przyczepy, campingi, ciężarówki na parkingu pod halą na lince tym ciągalismy z miejsca na miejsce bo nie jeździły ... moc jest niestety z czystej idei diesla ... ale na prędkość się nie przekłada raczej wół do pracy.

Opublikowano

gdyby było 3 km można by było myśleć nad sdi...

przy 30 - wolał bym jednak AHFa którego zrobisz na okolice 140 KM i 320 Nm - przy spokojnej jeździe (ecodriving/emeryt/PSJ) w trasie da się osiągnąć spalanie typu 4,7 (wg tankowania)a po stolicy 6,2...

Z notlafami tez moim zdaniem walki jakiejś nie ma - co dziennie musi dostać kilka razy 4000 rpmów - i będzie śmigało.

Moim G IV jeździłem 2 lata i zrobiłem 80 tkm - dwumas, sprzęgło, turbina... wszystko śmigało jak trzeba.

Opublikowano

Z drugiej strony czy TY tym autem tylko do pracy będziesz jeździł ? Rozumiem, że na wakacje czy do jakiejkolwiek innej jazdy rekreacyjnej masz drugie auto :) :) ? Bo rzeczywiście, kreuje się problem w momencie gdy tym SDI trzeba będzie gdzieś pojechać poza miasto ... rekreacyjnie docelowo odpocząć a ... będziesz się tylko wkur....denerwował podczas jazdy takim autem. Może zastanów się jednak nad TDI skoro zależy Ci na dieslu koniecznie.

Opublikowano
  • Autor

no to raczej odpada do pracy smigam 30 km i to w dodatku w 5 osób :wallbash:

myślałem zeby było tanio ale w 5 osób to sie robi niebiezpiecznie

Opublikowano

no to raczej odpada do pracy smigam 30 km i to w dodatku w 5 osób :wallbash:

myślałem zeby było tanio ale w 5 osób to sie robi niebiezpiecznie

jak ma byc tanio to kup skode Octavie [na 5 osob idealna] z AGR-em pod maska [90 PS ze sprezarka na WG] ... motor nie do zabicia

Opublikowano
  • Autor

co to jest sprężarka na WG ??

Opublikowano

co to jest sprężarka na WG ??

nie ma zmiennej geometrii - dzięki temu w jeździe miejskiej przy stylu PSJ nie sprawia kłopotów...

Mimo wszystko polecam AHFa...

Opublikowano

Dołóż turbinę nawet od AAZ i będzie to jakoś jeździć po reampie.