Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A6 C6 2,7 Q Pełny s-line. Koło 20"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

a lusterko wewnętrzne fotochrom będzie? :gwizdanie:

Już jest u czakiego tylko muszę podjechać na zmianę .[br]Dopisany: 13 Wrzesień 2011, 13:56_________________________________________________

Młody, a nie obawiałeś się problemów z wtryskiwaczami, rozrządem, który notabene również w modelach po 2007r. lubi przeskoczyć i rozpieprzyć motor?

Właśnie stoję przed wyborem autka i zastanawiam się nad 3.0tdi BMK 225km w trumniaku, a z drugiej strony kusi mnie e6x. W przypadku pierwszego jakby wziąć poprawkę, że trzeba będzie zainwestować we wtryski + w najgorszym wypadku rozrząd (w sumie jakieś 10tyś.) i świadomie je kupić, to też nie powinno być chyba źle, co? :mysli:

Ile Ci ta lalka siorpie w mieście i w trasie jeśli można się dowiedzieć, bo szwagier w sedanie z ciężką nogą, przy BMK + tip nie schodzi niżej 12l/1100.

Zawsze jest jakieś ryzyko. Ale nie myślę o tym :) co do spalania to na 19/255 mieszane 9.6 , miasto to 12.8 .

Opublikowano

Zawsze jest jakieś ryzyko. Ale nie myślę o tym :) co do spalania to na 19/255 mieszane 9.6 , miasto to 12.8 .

No to nie powiem, żeby w mieście był przesadnie oszczędny :naughty::decayed: A ja myślałem, że szwagrowi dużo żłopie :gwizdanie: Rozumiem, że przed zakupem robiłeś jakąś diagnostykę autka - chodzi mi tu właśnie o wtryski i to grzechotanie (czy to hydraulika, czy rozrząd - pal licho :wink4:)

Opublikowano
  • Autor

Sprawdziłem go całego :) ja mówię o spalaniu z szaleństwem nawet na S jak normalna jazda w korkach i spokojnie to 10.5 - 11 maks spokojnie się mieści . Ale nie ma co liczyć na spalnie 5.5 jak piszą na allegro :polew:

Opublikowano

Grzechotanie to przy rozruchu na zimnym silniku słychać widziałem taki silnik(3.0) po tym jak rozrząd przeskoczył ale właściciel jeździł do końca bo stwierdził że się nie opłaca tego naprawiać a jak strzelił to kupił drugi silnik za 4 tys zł i jeździ dalej. W zeszłym roku przywoziłem takie 2.7 z 12.2005 z przebiegiem 220 tys. km dziś ma ponad 305 tys.km i silnik chodzi jak nowy nic nie słychać, jedyne co teraz byłorobione to przepustnica wymieniona bo się wytarło to kółeczko plastikowe(500 zł używka w dobrym stanie) i zrobione kolektory u chłopaków AZ w Gdańsku bo w prawym czasami pojawiał się błąd więc jak auto już było rozbierane do wymiany przepustnicy to przy okazji wysłałem dwa kolektory do regeneracji(800 zł) żeby mieć już to z głowy, poza tym tylko wymiany olejów i filtrów i raz olej w tip-ie wymieniony. Teraz dla siebie prywatnie też przywiozłem takie C6 tylko że z 3.0TDi z 2007 póki co zrobione tylko 10 tys km przebieg ponad 170 tys. i też nic niepokojącego nie słychać. Co do spalania to u mnie mniej palą ale miasto miastu nie równe i styl jazdy każdy ma inny ale w 10 l w mieście to się można zmieścić a na trasie to już zależy od prędkości :wink4:

Opublikowano

No 5,5 w mieście to nawet w swojej laleczce nie jestem w stanie osiągnąć, więc do sprzedawczyków z allegro podchodźmy z wielkim dystansem :polew:

Poczytałem troszkę wywodów na temat tych silników na a6klub - jedna z najbardziej rozgarniętych tam osób - Piotruś :hi: - wielki szacunek za posiadaną wiedzę, bardzo fajnie o nich pisze.

U szwagra też grzechocze zimny przez około 2-3s, ale to nie tyle szuranie rozrządu, co właśnie jakby hydraulika się napełniała - robi wszystko w ASO i jeszcze nic nie kazali mu z tym robić - pewnie w swoim czasie zmienią napinacze górne i po ptokach będzie - chyba, że się wysra do tego czasu :decayed:

Opublikowano

Od kilku miesięcy użytkuję A6 C6 z BPP na pokładzie. Póki co jestem bardzo zadowolony ( również po regeneracji klap kolektorów w AZ SERWIS). Ale co ważne nie wiem co to dolewanie oleju, problemy z pompami oleju, imbusikiem, nierówna praca czy jeszcze jakieś inne numery :cool1: Spalanie również raczej akceptowalne. W trasie to już wcale jest bardzo fajnie. :good:

Jak ktoś chce postawić na fun z jazdy i koszta to polecam 3,0 TDI ASB 232 PS a jak istotna jest też ekonomia ( przy przebiegach 40 tys nawet 1 L robi różnicę), to polecam 2,7 BPP. Oczywiście zakładając, że silnik jest w miarę zdrowy. Bo 2,7 też potrafi stworzyć grube koszty. (np. wtryski bo wymiany).

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dotarły ori obudowy S4 satyna :)

2dlksw7.jpg

Opublikowano

Kontynuując temat rozrządu.. lepiej zrobić swapa na nowszy model niż naprawiać.

ASB można trafić poniżej 10k a CDYA już się pojawiają na alle.

Opublikowano

dawno tu nie wchodziłem - naprawdę pieknie teraz to A6 wygląda - przód :kox:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki :hi:

Opublikowano

Dzięki :hi:

żartowałem

Opublikowano
  • Autor

Uuuu Buuu ;(

Opublikowano

a po czym poznac ze rozrząd jest juz do wymiany :D

Opublikowano

Jak pasek przeskakuje ząbki

Opublikowano

Nie bój nic - usłyszysz na 200% jak przeskoczy któryś z 4 łańcuszków :decayed::naughty:

Młody - krótki wywód dotyczący spalania A6C6 :naughty: Jeździłem ostatni tydzień 3.0tdi w sedanie - 95% miasto i wyszło z dystrybutora 14,1 l/100km (dynamiczna jazda) :kwasny:

IMHO - kiepska opcja jak do jazdy jedynie po mieście - jak na autosradowóz, malina :good:

Opublikowano

Nie bój nic - usłyszysz na 200% jak przeskoczy któryś z 4 łańcuszków :decayed::naughty:

Młody - krótki wywód dotyczący spalania A6C6 :naughty: Jeździłem ostatni tydzień 3.0tdi w sedanie - 95% miasto i wyszło z dystrybutora 14,1 l/100km (dynamiczna jazda) :kwasny:

IMHO - kiepska opcja jak do jazdy jedynie po mieście - jak na autosradowóz, malina :good:

ktos kto kupuje A6 3.0TDI raczej nie ma problemu z wydaniem 200-300PLN wiecej miesiecznie na paliwo moim zdaniem.

ile by spalilo A6 2.0TDI? pewnie kolo 10l przy tym samym stylu jazdy.

Opublikowano
  • Autor

To ładnie ją goniłeś ja mam miasto z szaleństwem (czasami :) ) 12,6 a teraz przy spokojnej mieszanej wychodzi mi 8,6 :)[br]Dopisany: 03 Październik 2011, 10:08_________________________________________________

ktos kto kupuje A6 3.0TDI raczej nie ma problemu z wydaniem 200-300PLN wiecej miesiecznie na paliwo moim zdaniem.

ile by spalilo A6 2.0TDI? pewnie kolo 10l przy tym samym stylu jazdy.

Nie da rady 2.0 zrobić takiego samego stylu co 3.0 Q :) a co kasy $$ to ma się cos za cos. Nie będzie palić 5.5 jak piszą na allegro :decayed:

Opublikowano

Mlody, ale ja pisalem do Kovala... skoro mu 3.0 spalilo 14, to jezdzac tak samo 2.0 wyszloby pewnie niewiele mniej.

Opublikowano
  • Autor

Mlody, ale ja pisalem do Kovala... skoro mu 3.0 spalilo 14, to jezdzac tak samo 2.0 wyszloby pewnie niewiele mniej.

Wiem że do niego :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.