?ydzio Opublikowano 2 Marca 2011 Opublikowano 2 Marca 2011 witam czy układ zbiornika węgla aktywnego ma wpływ na obroty silnika
Labiel Opublikowano 3 Marca 2011 Opublikowano 3 Marca 2011 Z tego co gdzieś kiedyś czytałem to puszcza on opary benzyny na głównie na wolnych obrotach, więc teoretycznie może mieć wpływ. A co się dzieje?
?ydzio Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Opublikowano 3 Marca 2011 co chwile spadają obroty ale wydaje mi sie ze to bedzie przepływomierz
wojtek1990.r Opublikowano 3 Marca 2011 Opublikowano 3 Marca 2011 oczywiście ze ma ale nie cały układ ale ten elektrozaworek który jest na filtrze u mnie jak padł zaczeły obroty szaleć jak go tylko odłączyłem silnik zaczął idealnie pracować po wymianie wróciło wszystko do normy na sam początek odłącz go i poluzuj lekko korek wlewu paliwa...
przemo1234 Opublikowano 4 Marca 2011 Opublikowano 4 Marca 2011 Witam. Wydaje mi się że jeżeli falują ci obroty to zajrzyj także do przepustnicy bo jak będzie przybrudzona to może powodować nierówną prace silnika, no i sonda lambda gdy jest uszkodzona to wywołuje taki efekt jak wyżej.
Rekomendowane odpowiedzi