Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] ABS szaleje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz już sam działam, bo c**joza machanik na maxa dał ciała - nowy czujnik Torpana (a miał być ori) na silikon wsadził.

Zwrócił parę groszy, za co kupiłem czujnik Bosha. :polew:

A jak sprawdzić tą odległość???

Wtyczki chyba dobre, bo wszystko nowe.

Opublikowano

jak masz wszystko ori to poskładaj i powinno być ok bez mierzenia odległości.

Torpana zakładałem raz i akurat chodzi do dziś ale jakoś przekonania nie mam.

Opublikowano

No już wszystko założone... jutro dopchnę go do końca i zobaczymy, dam znać. Póki co dzięki.

Opublikowano
:hi: :hi:
Opublikowano

Leciutko go odsunąłem i narazie jest dobrze. Dzięki Góral.tz. :good:

Opublikowano

Strzałka też już ustawił :) ale ciężko jest zmierzyć tą odległość trzeba niestety na oko w tylnym kole, pzdr

Opublikowano

Panowie mam ten sam problem od dluzszego czasu a mianowicie na vagu bledów nie ma tylko przy teście wyjść wyskakuje 65535 USZKODZONY STEROWNIK jadąć pozwyżej 120 km/h zapalają się kontrolki abs i (!) czy to ten sterownik moze być przyczyna czy tak jak wyzej pisaliscie podobijac czujniki kiedyś już tu pisałem ale nie uzyskalem odp :gwizdanie:

pzdrawiam i licze na pomoc

Opublikowano

a komputer łączy się bez problemu z ABS ???

jeśli tak to może warto by było się przejechać z komputerem podpiętym do samochodu i zobaczyć jakie prędkości pokazuje któryś czujnik :mysli:

tyle mi do głowy przychodzi

Opublikowano

łaczy, tylko mam polski vag 4.9 a w nim takiwch rzeczy chyba nie da się sprawdzić :confused4:

Opublikowano

da radę spokojnie :good:

Opublikowano

skoro tak mówisz to przewiń na pw jak to zrobic;] bede bardzo wdzięczny :notworthy: :notworthy:

Opublikowano

nie jest to wiedza tajemna napiszę tutaj

łączysz sie z ABS i nasz zakładkę blokidanych

ale co do kanału to nie podpowiem bo nie pamiętam :embarrassed:

Opublikowano

A może jest ktoś kto zna jaki kanał :mysli: :mysli:

Opublikowano

Witam a mam Panowie jeszcze pytanko co do tych czujników abs bo mam taki sam problem że przy małej prędkości szleje ten abs :shocked: i do tego świeci mi kontrolka czerwony wykrzyknik czego to może byc wina?? :>

Opublikowano

A może jest ktoś kto zna jaki kanał :mysli: :mysli:

leć po kolei 4 wartości będą się zmieniać tak samo jak ruszysz[br]Dopisany: 11 Kwiecień 2011, 23:37_________________________________________________

Witam a mam Panowie jeszcze pytanko co do tych czujników abs bo mam taki sam problem że przy małej prędkości szleje ten abs :shocked: i do tego świeci mi kontrolka czerwony wykrzyknik czego to może byc wina?? :>

na początek vag, a co do małych prędkości to już pisaliśmy za daleko czujniki podobijać

Opublikowano

Kanał 1 pokazuje odczyt predkosci z kół [br]Dopisany: 12 Kwiecień 2011, 15:08_________________________________________________z tych czujników

Opublikowano

Witam. Ja u siebie mam podobny problem, tzn. zapala się lampka abs i (!) i czasem za chwile gaśnie a czasem świeci się długo. Byłem u kolegi i na Vagu wyszło że wszystkie czujniki są ok, prędkość wszystkich 4 kół czujniki pokazują taką samą ale wyskakuje sporadyczny błąd (brak połączenia sterownika ABS z licznikiem). I teraz moje pytanie, może ktoś miał lub wie gdzie szukać usterki czy licznik się psuje czy sterownik, czy może tak jak piszecie odległości są nieprawidłowe przy czujnikach ( tylko dlaczego prędkości wszystkich kół są takie same) Pozdrawiam

Opublikowano

Sprawdziłem prędkość na kołach wszystko tak samo az nagle przy 21 km/h zrywa połączenie :wallbash: :wallbash:

I mam jeszcze taki pytanie mianowicie gdzie dokładnie znajduje się sterownik abs i czy łatwo go wyjąć?

Opublikowano

ABS podaje wartosci na VAG do max 25km/h

sterownik jest przy bloku ABS

Opublikowano

Witam od czasu do czasu ostatnio coraz czesciej zapalaja mi sie kontrolki czerwona hamulcow i miga i zolta okragla abs pozniej gasna z hamulcami nic sie nie dzieje ostatnio 3 miasiace temu wymienialem klocki przod i tyl oraz remontowalem gore pompy abs czy ktos mial podobne objawy Moze to jakis czujnik nawala