andy_sky Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 Jutro zostawiam autko u macherów od klimy bo coś słabo mi chłodzi na co zwrócić uwagę, co mają zrobić na takim przeglądzie ? i tak się nie dowiesz co Ci zrobią, najlepiej by było by to robili przy tobie, sprawdź ciśnienie układu i ilość czynnika to najważniejsze
wielki1980 Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Opublikowano 22 Marca 2011 Jaką panowie macie temperaturę na wylocie z kratek przy ustawieniu na low? Ja mam 8 stopni i niżej nie zejdzie. Za zaworem rozprężnym macie oszroniony przewód?
Krzy0 Opublikowano 22 Marca 2011 Opublikowano 22 Marca 2011 W Jaką panowie macie temperaturę na wylocie z kratek przy ustawieniu na low? Za zaworem rozprężnym macie oszroniony przewód? W zeszłym roku miałem 4 stopnie.
andy_sky Opublikowano 22 Marca 2011 Opublikowano 22 Marca 2011 Jaką panowie macie temperaturę na wylocie z kratek przy ustawieniu na low? Za zaworem rozprężnym macie oszroniony przewód? ja mam 1.7st
wielki1980 Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Opublikowano 23 Marca 2011 A istnieje możliwość obniżenia temperatury powietrza wylatującego z kratek nawiewowych w jakiś sposób VAG-iem np przez adaptację itp?
andy_sky Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 A istnieje możliwość obniżenia temperatury powietrza wylatującego z kratek nawiewowych w jakiś sposób VAG-iem np przez adaptację itp? raczej nie
wielki1980 Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Opublikowano 24 Marca 2011 Nie wiem czego się już czepić - błędów zero ciśnienia w układzie ok a klima nie zejdzie niżej 8 stopni na wylocie z kratek. Powiedzcie co może jeszcze być przyczyną tak wysokiej temp na wylocie.
andy_sky Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 czysta chłodnica albo za mało czynnika
wielki1980 Opublikowano 24 Marca 2011 Autor Opublikowano 24 Marca 2011 czynnika mam ok i ciśnienia też, może tak ma być tylko ja chce za dużo
andy_sky Opublikowano 25 Marca 2011 Opublikowano 25 Marca 2011 czynnika mam ok i ciśnienia też, może tak ma być tylko ja chce za dużo ja też byłem pewny że mam czynnika dość, a tu zonk
wielki1980 Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Opublikowano 26 Marca 2011 W dwóch warsztatach nabili 500g więc raczej dobrze.
andy_sky Opublikowano 26 Marca 2011 Opublikowano 26 Marca 2011 jak Ci wychodzi 8st to ponoć wg.warsztatu dobrze jak pytałem jednego to stwierdził, że temperatura wyjścia z kratek powinna wynosić między 2-9st wg. innego warsztatu 8-12
wielki1980 Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Opublikowano 26 Marca 2011 No widzisz nie wiadomo do końca jak ma być Zobaczę jak temp będzie wyższa czy też osiągnie 8 stopni, jeżeli przy 30 na zewnątrz będzie dmuchać 8 to będzie git.
andy_sky Opublikowano 26 Marca 2011 Opublikowano 26 Marca 2011 No widzisz nie wiadomo do końca jak ma być Zobaczę jak temp będzie wyższa czy też osiągnie 8 stopni, jeżeli przy 30 na zewnątrz będzie dmuchać 8 to będzie git. powinno być dobrze u mnie przy niecałych 2st jest za zimno
bazam Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 Nie wiem czego się już czepić - błędów zero ciśnienia w układzie ok a klima nie zejdzie niżej 8 stopni na wylocie z kratek. Powiedzcie co może jeszcze być przyczyną tak wysokiej temp na wylocie. KARCHER i po chlodnicy ale z czuciem i będzie git
andy_sky Opublikowano 29 Marca 2011 Opublikowano 29 Marca 2011 Nie wiem czego się już czepić - błędów zero ciśnienia w układzie ok a klima nie zejdzie niżej 8 stopni na wylocie z kratek. Powiedzcie co może jeszcze być przyczyną tak wysokiej temp na wylocie. KARCHER i po chlodnicy ale z czuciem i będzie git nie radzę za mocny strumień lepiej z węża ogrodowego i delikatnie szczotką
wielki1980 Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Opublikowano 31 Marca 2011 Spróbuje jeszcze wymyć tą chłodnice środkiem karcher. delikatnie myjką
addassko Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 uwazaj aby nie uszkodzic bo szkoda by bylo... proponuje jw np wezem ogrodowym itp
wielki1980 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Także panowie dzisiaj przy temp na zewnątrz 21 stopni zrobiłem próbę temp na wylocie kratki środkowej o dziwo temperatura jaką zanotowałem to 6 stopni. Dodam że jeśli ktoś posiada Vag-a to może także odczytać temp: Blok 08, grupa 009 pole 3 i 4. Jest to temp czujników na kratkach wylotowych lewej i prawej strony.
sajmon8526 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 czego ty chcesz od tej temperatury:) latem jak załaczysz klime i 6 stopni ci poleci to czacha zamarznie:)sprawdzałes dysze rozprezna?czy nie jest zarypana, filtr przeciwpyłkowy czysty?A osuszacz kiedy był wymieniany.Moze cos przypchane byc ale watpie .Jezeli masz tyle czynnika ile nalezy a powinienes to miec na nalepce pod maska ile go wchodzi.Filtry ok i dysza to wszystko gra.Czepiłbym sie kompresosa jezeli by był niewydajny i miał słabe cisnienia ale jak wszystko jest to daj na luz sobie z tym:)A jak latem beda goraczki po 30 stopni a w aucie ze 40 czy 50 w słoncu to jak dmuchnie nawet te 8stopni to piekne uczucie cie ogaranie:)pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi