Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Którą V6 wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak A6 2,4 v6 250km/h leci to nie wiem ile ja swoją A4 z silnikiem ACK 2.8 193 km bm poleciał :D Chociaż tam przebieg mały.... Jestem ciekaw czy moja A4 by poleciała tyle co ta A6 :D

przeciez to tylko i wyłącznie zależy od skrzyni , mocy jest wystarczająco :wink4:

Jak zależy od skrzyni nie rozumiem :D

Opublikowano

:doh1:

moskalowi chodzi o "dlugosc" skrzyni, niektore auta maja duza moc,a skrzynie zestrojona na "krotko" wtedy ich przyspieszenie jest dobre,ale za to predkosc maksymalna ograniczona. np 5-ty bieg, 6600obr/min i 200km/h

a w innym aucie mozesz miec skrzynie o "dlugich" przelozeniach i np 5-ty bieg, 6600obr/min i 245km/h

to tak łopatologicznie rzecz ujmujac :wink4:

Opublikowano

Jak zależy od skrzyni nie rozumiem :D

:facepalm:

Opublikowano

:doh1:

moskalowi chodzi o "dlugosc" skrzyni, niektore auta maja duza moc,a skrzynie zestrojona na "krotko" wtedy ich przyspieszenie jest dobre,ale za to predkosc maksymalna ograniczona. np 5-ty bieg, 6600obr/min i 200km/h

a w innym aucie mozesz miec skrzynie o "dlugich" przelozeniach i np 5-ty bieg, 6600obr/min i 245km/h

to tak łopatologicznie rzecz ujmujac :wink4:

dzieki za wyjasnienie :D myslalem ze mu chodzi manual a automat :polew: ja to mam lep :D to moja powinna poleciec te 250 :D
Opublikowano

To wyjedź na autoastradę i sprawdź, a nie debatujesz ile to Twoja by nie poszła...

Opublikowano

250km/h a6 to zajebiasty wynik ja moja a4 2.6 lecialem 230 i to był juz koniec

Opublikowano

A4 ACK w manualu idzie 260km/h licznikowe i jest ograniczane mocą - skrzynia jest mega długa i starczy teoretycznie do 275 - 280 km/h a tyle na równym to auto nie ma szans pojechać

Opublikowano
:shocked: to pokarz filmik bo nie wierze to s4 seria ile jedzie
Opublikowano

generalnie mało mnie to interesuje czy wierzysz czy nie, mam jakieś 2 foty przy 250 km/h - ale ich raczej nie ma sensu wklejac jeśli jest filmik jak cięższe i słabsze A6 2.4 robi 250 km/h

S4 ile jedzie sprawdzisz sobie na youtube, seria jak widze robi 270 km/h a po programie 280 km/h i chyba skrzynia sie kończy

Opublikowano

to s4 słabo wypada w poruwnaniu z ack.Tak?

Opublikowano

to s4 słabo wypada w poruwnaniu z ack.Tak?

a wy myslicie ze ile esa ma iść ??? 350km/h ??? przeciez pisałem ze moc silnika powyzej pewnego poziomu 150-170KM nie ma zadnego wpływu na max predkość , długość skrzyni jak najbardziej tak.

Dla porównania to widziałem wykres AEB które na hamowni rozbujano do 253km/h :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: :naughty:

idac waszym tokiem rozumowania to skoro 2.4 idzie 250km/h , 2.8 powinno isc 280km/h , S4 conajmniej 300km/h , RS4 minimum 350km/h to zaczynam sie martwić o te supersamochody powyzej 600KM - bariera dzwieku przekroczona na odcinku od świateł do świateł :kox: :kox: :kox: :kox: :kox:

Opublikowano

Poprostu esa szybciej osiagnie np 250 niż wersja 2.8, ale V max bedzie podobny

Opublikowano

no właśnie
Opublikowano

dokładnie :good:

Opublikowano

tyle to ja tez wiem bo jest o jakies 70-80koni mocniejsza

Opublikowano

tyle to ja tez wiem bo jest o jakies 70-80koni mocniejsza

Kolosalnej różnicy mocy nie ma ale jest w momencie obrotowym i tu mamy finał 280Nm vs 400Nm :wink4:

Opublikowano

dokładnie konie to nie wszystko moment jest wazniejszy

Opublikowano

seidemdziesiąty czwarty raz napisze ze konie/niuton powyzej pewngo poziomu nie maja znaczenia, najważniejsza jest długość skrzyni

Opublikowano

Troche mają bo trzeba mocniej walczyć z matką naturą :decayed:

Im szybciej jedziesz tym mocniej chce cie zwolnić :kox:

Opublikowano

Moskal powyżej którego poziomu?