martinz Opublikowano 8 Marca 2011 Opublikowano 8 Marca 2011 Jak widzę problemy ze schowkiem są dosyć częste.. mój dwa dni temu ułamał się w prawym rogu, prawy zawias, element plastikowy poszedł. Klapa sie zamyka, ale dlatego że działa zamek który to trzyma - zapewne jednak czeka mnie wymiana lub kombinowanie samemu i klejenie.. Moje pytania: - czy schowki z modelu 96-01 będą pasowały do mojego audi z 2003 roku? - czy wersje na USA (moje audi zostało było wyprodukowane na rynek USA, sprowadzone do Europy po 2 latach..) takich schowków były inne od modeli europejskich? będę wdzięczny za info. Martinz
Nosfer Opublikowano 8 Marca 2011 Opublikowano 8 Marca 2011 Jak widzę problemy ze schowkiem są dosyć częste.. mój dwa dni temu ułamał się w prawym rogu, prawy zawias, element plastikowy poszedł. Klapa sie zamyka, ale dlatego że działa zamek który to trzyma - zapewne jednak czeka mnie wymiana lub kombinowanie samemu i klejenie.. Moje pytania: - czy schowki z modelu 96-01 będą pasowały do mojego audi z 2003 roku? - czy wersje na USA (moje audi zostało było wyprodukowane na rynek USA, sprowadzone do Europy po 2 latach..) takich schowków były inne od modeli europejskich? będę wdzięczny za info. Martinz Od B5 nie pasuje. Pasuje każdy do B6 / EU
rafal_legnica Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 witam, Kolego jak rozwiązałeś probelm z ulamanym zaiwasem w schowku?? mam dokładnie ten sam problem a w aso cena 600zł. Dało się to mądrze pokleić bo mam szarą tapicerką i nie moge takiej używki znaleść
Nosfer Opublikowano 27 Marca 2011 Opublikowano 27 Marca 2011 witam, Kolego jak rozwiązałeś probelm z ulamanym zaiwasem w schowku?? mam dokładnie ten sam problem a w aso cena 600zł. Dało się to mądrze pokleić bo mam szarą tapicerką i nie moge takiej używki znaleść http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=26422.0
meo21 Opublikowano 1 Listopada 2011 Opublikowano 1 Listopada 2011 Witam. ma ktoś możne dobry pomyśl na naprawienie zawiasa schowka od strony pasażera?? już był raz klejony ale znów pękło.;/ czy jednak czeka mnie wymiana??
Mauros88 Opublikowano 1 Listopada 2011 Opublikowano 1 Listopada 2011 poczytaj kolego watek http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=26422.0 tak jak kolega wyzej wstawil
.Pablo. Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 Moim zdaniem zawias pęka przez siłownik opuszczania schowka jak zaczyna ciężko chodzić to od razu wymiana albo pokombinować ze starym żeby lżej chodził i po problemie Ja zrobiłem małą modyfikację i po problemie schowek chodzi bardzo płynnie i co najważniejsze zawias jest cały
Dranek Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 Ja zrobiłem podobnie jak kolega Pablo. W tym siłowniku jest zamontowana gumowa uszczelka którą trzeba lekko podpiłować (zmniejszyć jej średnicę) żeby schowek chodził luźniej. Można ją w ogóle zdemontować i schowek będzie chodził jak w B5. Ja wolę żeby było w ten sposób, niż wymieniać schowek co jakiś czas.
.Pablo. Opublikowano 7 Listopada 2011 Opublikowano 7 Listopada 2011 Wystarczy zrobić malutką dziurkę z góry żeby podciśnienie jakie wytwarza uszczelka nie powodowało obciążenia zawiasu. Siłownik dalej spełnia funkcję tylko o wiele lżej chodzi
Marcino87 Opublikowano 8 Listopada 2011 Opublikowano 8 Listopada 2011 http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=121120.0;highlight=naprawa+schowka ja zrobiłem w podobny sposób z wykorzystaniem śruby i mogę się teraz na nim wieszać
Rekomendowane odpowiedzi