Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pomoc w wyborze wzmaka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie chciałem rozbudować swoje audio. Aktualny stan radyjko mam JVC-G521, skrzynie z głośnikiem GMS-9300, wzmacniacz 2-u kanałowy nie pamiętam jakiej firmy, głośniki przód i tył serja. Na początek planowałem zakup wzmacniacza interesuje mnie 4-o kanałowy 2-a kanały na przód 3,4- na skrzynie. Interesuje mnie czysty dzwięk, cena powiedzmy 400zł. Wiem, że trzeba zrobić przód ale puki co musi tak zostac. Dodam, żę planuje zabudować ten głośnik ze skrzyni w boczek bo potrzebuje miejsca w bagażniku.

Z góry dzięki za odpowiedz.

Opublikowano

ile masz funduszy na wzmak???

wiec jak myślę będziesz chciał podpiąć ten wzmacniacz pod skrzynie lub ten głośnik GMS-9300 i jeszcze parę głośników powiedzmy z tylu tak???

wiec wstępnie szukamy 4 kanałowego wzmaka który po bloku ma 150 rms

czekam na odp ile masz funduszy na ten wzamcniacz

Opublikowano

Pisałem wyżej, że ok 400 zł. i ma napędzać tak jak piszesz skrzynię i głośniki z przodu (póki co serja)

Opublikowano

NOWY

Wzmacniacz Mac Audio MPX 4500

* Tryby pracy: 4/3/2 kanały

* Moc RMS: 4 x 80W/2 x 240 4 Ohm; 4 x 120W 2 Ohm

* Moc MAX: 4 x 225W/2 x 600 4 Ohm; 4 x 300W 2 Ohm

* Stabilny przy 2 Ohm

* Pasmo przenoszenia 5 Hz - 50 kHz

* THD 0,05% (1kHz)

* Stosunek szum/sygnał >100 dB

* Czułość wejściowa(RCA) 0,4 V - 4 V

* Filtr low pass 40 - 300 Hz

* Bass boost (podbicie basu) 0-12 dB

cena na allegro 405 pln z przesyłka ;)

Opublikowano

Tak się zastanawiam a co powiedziałbyś na używany np audison też można znaleźć w dobrej cenie albo alpine V12 tak się zastanawiam czy starsze modele nie były lepszej jakości niż te produkowane teraz :mysli:

Opublikowano

Powiem ci że nie głupio kombinujesz ... warto rozważyć używkę pod warunkiem że będziesz pewny tego sprzętu, bo różne rzeczy się zdarzają, spalenia na układzie, zalania itp itd.

Opublikowano

dokładnie albo bierz nowy albo używkę ale pod warunkiem ze możesz go sprawdzić przed zakupem

albo ryzykuj

Opublikowano

W tej cenie można na prawde fajny urzywany sprzęcik kupić, popatrz na allegro albo najlepiej na forach o tematyce car audio bo tam raczej ilpy nie sprzedają :)