Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Audi 100 C4

Gość Kaziu_Wichura

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kaziu_Wichura
Opublikowano

Jeszcze dodatkowo moja dziewczyna nie ma żadnych zniżek więc ubezpieczenie 2.6 to już bardzo duży wydatek a co dopiero 2.8

z tego co wiem ubezpieczenie będzie takie samo dla 2.8 i 2.6, w końcu to kategoria powyżej 2000 ccm (czy 2500, nie pamiętam dokładnie)

teraz jak dzwoniłem na infolinie kilku ubezpieczalni to chcieli dokładną pojemność i np. między 2.0 a 2.3 było 300 zł różnicy (hmmm 100 cm = 100 zł ?)[br]Dopisany: 10 Grudzień 2007, 23:03 _________________________________________________macie może dostęp do tabel z wartościami nominalnych odczytów z różnych czujników w 2.6?

Wszystko może się przydać więc piszcie. Dla przykładu chodzi mi o np. napięcie lambdy, wskazanie przepływki na jałowym, czasy wtrysków na jałowym, sprężanie itd.

Piszcie co tylko wiecie, wszystko się przyda.

Zbieram wszystkie informacje ponieważ będę zdany praktycznie na siebie i swoją wiedzę w weekend bo jadę dosyć daleko, bo 200 km od Wrocławia, więc właściciel na pewno nie będzie skłonny poświęcić dnia na dojazd do Wrocławia i diagnostykę u mojego speca.

Pozdrawiam

Gość MorgothV8
Opublikowano

Naprawdę jak masz brać 2.6 to bierz 2.8 - plastikowy kolektor....

No chyba że nie będzie gazu wtedy możesz spoko brać 2.6

Opublikowano

Czytałem sporo złego o 2.6 ale może to nieprawda :gwizdanie:

Lepiej 2.8 imo ;]

Gość Kaziu_Wichura
Opublikowano

Naprawdę jak masz brać 2.6 to bierz 2.8 - plastikowy kolektor....

No chyba że nie będzie gazu wtedy możesz spoko brać 2.6

co to za różnica jaki kolektor skoro chcę zakładać sekwencję

Opublikowano

2.6 i 2.8 palą praktycznie tyle samo, wiec chyba lepiej kupić 2.8 i miec troche wiecej pod nogą

Opublikowano

2.8 ma opinie mniej awaryjnego motoru

Gość Kaziu_Wichura
Opublikowano

coś mi się nie wydaje żeby spalanie było na jednakowym poziomie (oczywiście proszę mnie poprawić jeśli się mylę ale prosiłbym o jakieś dane z praktyki). Miałem kiedyś 2.8 i zdecydowanie to nie jest ekonomiczny silnik. Myślę, że różnica będzie na poziomie 1.8 i 1.6 niby nic a jednak jest. Poza tym 2.6 to już jest i tak ponad górną granicę pojemności jaką zakładaliśmy na początku.

Jeśli nie znajdę ani jednej dobrej 2.6 to może i faktycznie poszukam 2.8

Opublikowano

2.8 ma opinie mniej awaryjnego motoru

Z wlasnego doswiadczenia wiem ze wlasnie 2.8 jest bardziej awaryjny.

Gość Kaziu_Wichura
Opublikowano

Właśnie wróciłem do domu bo byłem oglądać jedną setę 2.6 - jak wrażenia? hmmm nawet nieźle tylko na "zimnym" silniku bez dodania gazu gasł, poza tym trochę za dużo chciał kasy właściciel.

Za godzinę jadę oglądać 2.8 :P

Zobaczymy co z tego wyjdzie, zapowiada się nieźle. Potem napiszę jak było.

Gość MorgothV8
Opublikowano

Powodzenia w zakupie :)

A propo awaryjności 2.8 (widaomo różnie mozna trafić), kumpel ma 2.8 w gazie i od 2 lat nic poważnego się nie działo....

Gość Kaziu_Wichura
Opublikowano

no i wróciłem.

2.8 to była narazie najlepsza fura jaką oglądałem. Okazała się już zagazowana sekwencją - początkowo byłem sceptycznie nastawiony jednak okazało się, że to fachowa robota i bardzo dobrze jej się pracuje z tym silnikiem.

Na jutro, jak tylko spec będzie miał wolną chwilkę, umawiam się na diagnostykę i jeśli wszystko wyjdzie w granicach rozsądku to najprawdopodobniej moja dziewczyna się zdecyduje kupić go.

Zobaczymy jutro. Oczywiście nie omieszkam zdać relacji z jutrzejszej diagnostyki i wrzucić kilku fot pięknego, czarnego avanta :)

Gość MorgothV8
Opublikowano

Właśnie czy quattro ??

mam nadzieję że tak, w 2.8 chyba wiekszość (albo conajmniej bardzo duzo) było quattro

PS: bez quattro bym nie brał 2.8 bo po co, wziąłbym 1.8, 2.0, właśnie dlatego wybór był między 2.6 i 2.8 bo te głównie są w q....

Opublikowano

No to kobieta se poszaleje :kox::quattro:

Gość Kaziu_Wichura
Opublikowano

Ośka :)

Diagnostykę przeszła bez zarzutu.

Quattro nie znajdę, ośkę było trudno znaleść w dobry stanie to co dopiero 4x4.

Właśnie finalizuje się trasnakcja ;][br]Dopisany: 13 Grudzień 2007, 20:24 _________________________________________________no i kupione.

Jak będę miał możliwość to cyknę kilka fotek i wrzucę.

Pozdrawiam

[w takim razie zamykam] - schiller

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...