Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ceny wariują !!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na 100% tak było :good: Dzięki za wyjaśnienie :)

Ale ludzie się denerwują, zazdroszczą i gadają bo nie dość, że Unia dopłaca do samochodów to synek stypendium socjalne bierze :wink4:

EOT.

te sprawy znam od podszewki gdyż sam wypełniałem rolnikom takie wnioski i na codzień współpracuje z rolnikami

[br]Dopisany: 17 Marzec 2011, 13:47_________________________________________________

Ukasz nie kasuj postów :wallbash:

tutaj odp na Twój skasowany post

dealer od zawyżenia faktury musiałby oddać wyższy VAT i podatech dochodowy więc po ...u takie zawyżanie (ludzie przyznający takie pieniądze gdy cena maszyny na ofercie jest podejrzana dzwonią do innego dealera i pytają ile taka maszyna może kosztować +/-)

a dofinansowanie wcale nie jest tak łatwo dostać

pewnie nigdy nawet ziemnikaów nie zbierałeś a udzielasz się jakbyś o gospodarce coś wiedział :wallbash:

Opublikowano

Oj przyznaje się bez bicia, że nie zbierałem :decayed:

Poza tym koniec tematu o rolnictwie bo odbiegamy troszkę i Antek nie aktywuj się tak :naughty:[br]Dopisany: 17 Marzec 2011, 14:02_________________________________________________Wiem, ale uznałem iż odbiegamy od tematu więc nie ma sensu dalszej dyskusji. Gdyż tak jak napisałeś w temacie dotacji rolniczych nie jestem w temacie. Mimo wszystko jak wszędzie są możliwości przewalenia systemu myślę, że reszta jest do dopowiedzenia przez nas samych.

Skupmy się na dyskusji o cenach.

Teraz rozmawiałem ze znajomym z którym współpracuje moja firma. Handlujemy lodami On jest producentem. Od kilku dni Niemcy wprowadziły zakaz sprzedaży Cukru Polakom miał nagrany temat zakupu 22 ton jednak do finalizacji nie doszło właśnie z powodu zakazu rządu Niemieckiego.

Opublikowano

no właśnie nie zbierałeś i mało o rolnictwie wiesz więc jak chcesz dyskutować w tym temacie to lepiej idź do sklepu, pospisuj ceny wybranych produktów i wtedy możesz coś napisać :polew:[br]Dopisany: 17 Marzec 2011, 14:13_________________________________________________

podobno od kilku dni w DE nie zameldowany w Germanii polak nie może kupić więcej niż 10kg cukru

Opublikowano

no właśnie nie zbierałeś i mało o rolnictwie wiesz więc jak chcesz dyskutować w tym temacie to lepiej idź do sklepu, pospisuj ceny wybranych produktów i wtedy możesz coś napisać :polew:[br]Dopisany: 17 Marzec 2011, 14:13_________________________________________________

podobno w DE polak nie może kupić więcej niż 10kg

Błagam już bez tej ironii bo powoli sam stajesz się żałosny miejmy do Siebie szacunek tu na forum. Ja przyznałem się do błędu a Ty Mniej na tyle kultury, aby sobie darować swoją ironię. Nie chcę jechać niżej poziomem gdyż jestem Tobie dłużny za pomoc kiedyś tam przy furce. Więc te kartofle u Ciebie na polu odrobię :polew:

Opublikowano

no luz przecież, na sam koniec trzeba było trochę beczkę potoczyć :kox:

EOT

Opublikowano

...chcecie cukier zapraszam do BE.....własnie sprawdzałem cenę... cukier biały kryształ...1 kg 0,78 euro.... :naughty:

Opublikowano

nie znam sie na rolnictwie ale z tego co slyszalem to polscy rolnicy to przewaznie tacy goscie co to maja po 1ha ziemi i z tego zyja...ponoc z takich malych ziem nie da sie wyzyc..

pewnie wiec czesc za jakis czas sprzeda na poczet innych i pojedzie do miasta a tamci ktorzy przetrzymaja kupia sobie te ziemie a po roku nowki Golfy GTI.

Opublikowano

fakt, moi rodzice maja ponad 1 hektar ziemi i sad mamy z tego nie da sie wyzyc!jakby ojciec nie pracował i mama nie wyjezdzała to naprawde nie dało by sie wyzyc. dla przykładu z jabłek zarobi sie około 2000 zł na rok a koszty, czyli paliwo opryski nawozy jakies to około 4000-5000 zł. a dopłat jest około 600zł na rok

Opublikowano

wypsiu lepiej załatw Pumeksowi buraczki :wink4::decayed:

Opublikowano

...czerwone czy cukrowe... :co:

Opublikowano

...czerwone czy cukrowe... :co:

tradycyjne :decayed:

gallery_118634029841b8462c8ebfd.jpg

Opublikowano

W promieniu 50 km ode mnie było kiedyś (stosunkowo niedawno - jeszcze 5,10 lat temu) 5 cukrowni - Malbork, Nowy Staw, Stare Pole (te 3 oddalone od siebie może 10km) Pelplin i Pruszcz Gdański. Dziś została tylko jedna w samym centrum miasta Malborka :kox: Zamiast zostawić którąś na zadupiach takich właśnie jak Nowy Staw ale tu się nie ma co dopatrywać logiki... :decayed:

Opublikowano

I to jest cała "Polska" i nic dodać - nic ująć ;( :kox:

Opublikowano

nie znam sie na rolnictwie ale z tego co slyszalem to polscy rolnicy to przewaznie tacy goscie co to maja po 1ha ziemi i z tego zyja...ponoc z takich malych ziem nie da sie wyzyc..

pewnie wiec czesc za jakis czas sprzeda na poczet innych i pojedzie do miasta a tamci ktorzy przetrzymaja kupia sobie te ziemie a po roku nowki Golfy GTI.

Żeby wyżyć z rolnictwa trzeba mieć znacznie więcej ziemi.

Hektar to tyle co nic :wink4:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

...niech ktoś qr** zrobi wreszcie porządek w tym kraju , bo dłużej tego nie zniesę , dostałem podwyżkę 3% :polew: :polew: :polew: , a dyrektor finansowy po 6 miesiącach z 20.000zł ma podwyżkę na 25.000zł , wyjeżdża ktoś w najbliższym czasie za granicę :cool1: , bo oHUJEć tu idzie normalnie

Opublikowano

Ja planuje w lipcu... Najgorsze jest to, że w większości firm wymaga doświadczenia, a jak ja mam zdobyć doświadczenie jak nie pracowałem w danym fachu... Mam nadzieje, że wiecie Panowie o co mi chodzi :hi:.

Opublikowano

Nie dziwię się wam że chcecie wyjechjać.... Prosty przykład, siedzę za granicą rok a już jestem "użytkownikiem tego forum"....... i szczerze.. Każdego namawiam na wyjazd, nasz kraj jest po prostu chory...

Opublikowano

W promieniu 50 km ode mnie było kiedyś (stosunkowo niedawno - jeszcze 5,10 lat temu) 5 cukrowni - Malbork, Nowy Staw, Stare Pole (te 3 oddalone od siebie może 10km) Pelplin i Pruszcz Gdański. Dziś została tylko jedna w samym centrum miasta Malborka :kox: Zamiast zostawić którąś na zadupiach takich właśnie jak Nowy Staw ale tu się nie ma co dopatrywać logiki... :decayed:

unijne prawo...

w Polsce działało przed przystąpieniem do unii kilakset cukierni, unia nakazała likwidację większości i aktualnie z tego co kojarzę czynnych jest 46 do tego nasze łby na wiejskiej sprzedały większość cukrowni francuzom i niemcom

Niestety są dobre i złe strony wstąpienia do UE, która również musi dbać o gospodarkę.

Opublikowano

Sqizzy masz rację niestety. W Lublinie też była cukrownia i też ją zamknęli.. w uj ludzi straciło pracę... Jak wejdzie Euro to wtedy się zacznie...