Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Montaz intercoolera - gdzie polecacie ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chce zmienic intercooler w moim autku na wiekszy w zderzaku. czy zna ktos firme w okolicach wawy która to moze wykonac za dobre pieniądze???? dzwoniłem do vtg ale oni chcą 1500zł za sam montaż bez intercoolera i czesci sama robocizna. jak dla mnie to troche za duzo. no chyba ze taniej sie nie da to przecierpie. prosze o pomoc

Opublikowano

powinno cie to kosztwac nie wiecej niz 2 kafle, uderzaj do el-teca w Piastowie lub ARS w Nadarzynie

Opublikowano

Kiedyś Grzesiek z VTG powiedział zacytuje to po krótce tylko !. Cyt: "Staramy się być jedną z najdroższych firm w okolicy" i z tego co słysze dookoła to dobrze im to wyhodzi.

Cene napisał Poziek do rekomendowanych firm można jeszcze dopisać KWAS-MET w Piasecznie (Janek).

Tylko w przypadku setupu 130ka z czipem dołożenie coolera da bardzo mało...

Pozdrawiam

Opublikowano

zwiekszenie intercoolera i to dodatkowo metalowego daje lepsze chłodzenie. nie chodzi mi o kilka koników z tej operacji. to ma byc fundament do dalszych modyfikacji .

Opublikowano

zwiekszenie intercoolera i to dodatkowo metalowego daje lepsze chłodzenie. nie chodzi mi o kilka koników z tej operacji. to ma byc fundament do dalszych modyfikacji .

Tak oczywiście, że daje ale gdy auto cierpi na dużą temp w dolocie, Twoje przy obecnym setupie nie będzie miało tego problemu. A dodatkowo po założeniu większego układu dolotowego jest duża szansa, że wzrośnie lag.

Więc moim zdaniem poczekaj i zrób większe turbo oraz Big IC na raz i wystrój to także jednocześnie.

Pozdrawiam