Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Malowanie dokładek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym pomalować u siebie dokładki w kolor nadwozia. Jednak przeglądając forum, posłużę się tutaj zdjęciami samochodów (mam nadzieję, że właściciele nie mają nic przeciwko :) ),

http://www.a4-klub.pl/smf/Themes/default/images/logo_phpBB_right31.jpg

http://postimage.org/image/3x0hwcn50/

http://img204.imageshack.us/img204/2239/019scaled600.jpg

widać, że dokładki są delikatnie ciemniejsze. Czy ten kolor ma jakiś konkretny kod?

Opublikowano

Jak w kolor nadwozia to raczej w ten sam kolor :gwizdanie:

a nie barwe :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Chodzi mi oczywiście o pomalowanie tak jak na zdjęciach. Dzięki za zwrócenie uwagi :)

Opublikowano

kolor ciemniejszy bo albo słabo dobrany albo dobrany pod numer lakieru, a to nie zawsze się zgadza

Opublikowano

A mi sie wydaje ze na plastiku bedzie zawsze roznica :cool1: Pod jednym katem jest ok a jak patrzysz inaczej sie juz rozni :thumbdown:

Opublikowano

A mi sie wydaje ze na plastiku bedzie zawsze roznica :cool1: Pod jednym katem jest ok a jak patrzysz inaczej sie juz rozni :thumbdown:

dokładnie tak na plastikach kolor sie inaczej układa i jest troszkę inaczej...

Opublikowano
  • Autor

też i mnie się tak wydawało, że ta różnica wynika z tego, że lakierowany jest plastik, ale nie byłem pewien. Czyli trzeba dobrać lakier do nadwozia i malować a efekt będzie taki jak na zdjęciach. dzięki za rozjaśnienie tematu koledzy :)

Opublikowano

Wystarczy, że element będzie przechodził na drugi trochę pod innym kontem i już jeden będzie wydawał się ciemniejszy.

Nie ma znaczenia czy malowany element jest plastikowy czy metalowy. Metalik kładzie się na podkład akrylowy więc kontaktu z podłożem nie ma (no chyba, że ktoś kładzie bazę na gołe tworzywo :D )

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dokładnie tak jak pisze poprzednik

Opublikowano

nie dawno malowałem dokładki i kolor dobierany wg kodu ,jest różnica tak jakby zderzaki były ciemiejsze no i oczywiście kolor jest bardziej żywy bo nowy lakier zastanawiam się nad polerką całego auta może różnica by się zniwelowała

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

ja spolorowalem cale auto procz tych pomalowanych dokladek i nie ma zadnej juz roznicy :decayed:

Opublikowano

dokładnie tak na plastikach kolor sie inaczej układa i jest troszkę inaczej...

:wallbash:

przecież pod lakier musi iść podkład więc co ma do tego co jest pod podkładem :cool1:

Opublikowano

A-rek... true true...to jest prawda i tylko prawda.

Przeciez podklad "chroni" lakier od tego co jest pod nim :)

Opublikowano

Jutro odbieram swoje dokładki po malowaniu, podzielę się swoją opinią jak dobranie lakieru wyglądało u mnie miało to być po kodzie i zgodne z próbką (zderzakiem). Lakiernik nie ostrzegł mnie że od plastiku będzie odpadało i to już pierwszy pozytyw bo są tacy co mówią że to i tak bez sensu bo z czasem będzie się łuszczyło i odpadało :wallbash: lepiej u takich malowanie sobie odpuścić.

Opublikowano

ja juz mam rok...po zimie lakier nie odpada ani sie nie luszczy :wink4:

a Ci co mowia ze sie luszczy...to chyba im skora na chooju :wallbash:

Opublikowano

No bo dlaczego ma się łuszczyć jak się dobrze wyszlifuje i da podkład do plastików. Dlatego mówię że takich co mają takie tezy lepiej sobie odpuścić.

Opublikowano

dokladnie, bo to sa partacze a nie lakierniki :wallbash:

nawet w miejscach, gdzie mam parysowana dokladke od mojej gleby, nic sie dzieje zlego :)

Opublikowano

Najgorsze są te gumowe części w progach zaraz przy nadkolu z tyłu tam się może coś dziać nawet jak się lakiernik przyłoży to jest to problematyczne miejsce.

Opublikowano

na takie "cos" gumowego...brat mowil, ze sie dodaje zmiekczacz do lakieru czy cus :mysli: .On powiedzial, ze bedzie z takim czyms kladl na deske rozdzielcza, bo bedzie ja malowal w golfie III, aby mu ta farba nie odprysla czy cus w trakcia uzytkowania :mysli: i mowil tez ze takie cos musi cos okolo tygodnia schnac