castor Opublikowano 11 Grudnia 2007 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Szanowni .... masterzy Mam problem z podłączeniem wtyczki obd2 do gniazda auta. Zauważyłem, że w większości gniazdo obd jest koloru zazwyczaj filoetowego. W moim przypadku wtyczka umieszczona przy tylniej zapalniczne jest czarna. W zasadzie podobna do tej fioletowej ale jest problemowa bo za nic nie mogę wpiąć kabla obd, jest kolizja z obudową tak jakkby wtyczka była za duża. Próbowałem ją nawet delikatnie przyciąć nożykiem i nic, dalej nie pasuje. Przypuszczam, że mogę mieć jakiś nieoryginalny wtyk, jak jest u Was, czy spotkał się ktoś z taką sytuacją ?
grzanek85 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Witam u mnie tez gniazdo OBD jest czarne i u kilku znajomych jak widziałem też taki kolor. A jeśli chodzi o wpasowanie to może jakiś pin nie pasuje lub coś siedzi w gnieździe, jak masz kable OBD to musi pasować pzdr
Musashi Opublikowano 11 Grudnia 2007 Opublikowano 11 Grudnia 2007 niestety niektore wtyczki interfacow sa wykonane niezbyt dokladnie i zdarzaja sie sytuacje ze trzeba je dopasowac. musisz dobrze obejrzec co moze przeszkadzac.
castor Opublikowano 11 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2007 Dzięki chopy ... Problem rozwiązany, faktycznie wtyczka była kijowo wykonana, w jedne gniazda wchodziła jak w masłełko a z innymi lipton. Spiłowałem praktycznie cały kołnierz okalający piny (są na wierzchu) i działa...
baskecior Opublikowano 11 Grudnia 2007 Opublikowano 11 Grudnia 2007 Wystarczyło obejrzeć mój film instruktażowy o diagnostyce i zobaczyłbyś jak wygląda spaprana przez Viakena wtyczka, którą należy potraktować kombinerkami
Rekomendowane odpowiedzi