Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Problem z gniazdem OBD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni .... masterzy :naughty:

Mam problem z podłączeniem wtyczki obd2 do gniazda auta. Zauważyłem, że w większości :audi: gniazdo obd jest koloru zazwyczaj filoetowego. W moim przypadku wtyczka umieszczona przy tylniej zapalniczne jest czarna. W zasadzie podobna do tej fioletowej ale jest problemowa bo za nic nie mogę wpiąć kabla obd, jest kolizja z obudową tak jakkby wtyczka była za duża. Próbowałem ją nawet delikatnie przyciąć nożykiem i nic, dalej nie pasuje. Przypuszczam, że mogę mieć jakiś nieoryginalny wtyk, jak jest u Was, czy spotkał się ktoś z taką sytuacją ?

Opublikowano

Witam u mnie tez gniazdo OBD jest czarne i u kilku znajomych jak widziałem też taki kolor. A jeśli chodzi o wpasowanie to może jakiś pin nie pasuje lub coś siedzi w gnieździe, jak masz kable OBD to musi pasować pzdr

Opublikowano

niestety niektore wtyczki interfacow sa wykonane niezbyt dokladnie i zdarzaja sie sytuacje ze trzeba je dopasowac. musisz dobrze obejrzec co moze przeszkadzac.

Opublikowano

Dzięki chopy ... ;)

Problem rozwiązany, faktycznie wtyczka była kijowo wykonana, w jedne gniazda wchodziła jak w masłełko a z innymi lipton. Spiłowałem :rant: praktycznie cały kołnierz okalający piny (są na wierzchu) i działa... :thumbup:

Opublikowano

Wystarczyło obejrzeć mój film instruktażowy o diagnostyce i zobaczyłbyś jak wygląda spaprana przez Viakena wtyczka, którą należy potraktować kombinerkami :D

:decayed:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...