Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B8] Czy A4 B8 maja ISO FIX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ze tak zapytam car seat macie na tej bazie dokujacej czy bezposrednio zapinacie pasami ?

Bo nie wiem czy warto ja kupowac

Opublikowano

jesli masz baze to wpinasz fotelik na baze i gra muzyka, bez bazy w innych autach fotelik mocuje sie na pas bezpieczenstwa... baza daje mozliwosc szybkiego mocowania fotelika i z tego co wiem czasem jesli jedziesz w dalsza droge moze byc problem jesli nie masz bazy z przejechaniem przez granice lub z policja jesli Cie zatrzymaja...

Opublikowano

System ISOFIX jest montowany w każdym B8 (chodzi o metalowe zaczepy), jednak aby z niego skorzystać, niezbędne będzie wycięcie dziur w tapicerce tylnej kanapy. Zakup 4x plastikowa zaślepka ISOFIX w salonie to koszt ok 75 zł. W salonie tego nie zrobią, jedynie wymiana kanapy (na taką z dziurami i zaślepkami). Czy ma ktoś zaprzyjaźniony zakład tapicerski który by coś takiego zrobił? Ewentualnie instrukcję w którym dokładnie miejscu i na jakiej wysokości należy wyciąć ta dziury :)

Opublikowano

Co ty opowiadasz, jakie wyciecie dziur w B8 ?!? Nie wiem co Ty masz za kanape ale ja u siebie mam przystosowana do isofix i zadnych modyfikacji nie musze robic.

Opublikowano
Co ty opowiadasz, jakie wyciecie dziur w B8 ?!? Nie wiem co Ty masz za kanape ale ja u siebie mam przystosowana do isofix i zadnych modyfikacji nie musze robic.

Piszesz, że masz przystosowania, czyli rozumiem, że w konfiguracji auta był wybrany "system ISOFIX" i posiadasz plastikowe tuleje na tylnej kanapie?

Jeżeli nie, to jak podepniesz się do metalowego mocowania które znajduje się za kanapą?

Opublikowano

Tylna kanapa

img0257zf.jpg

Przedni fotel

img0258od.jpg

Czyli sprawa tylnej kanapy wyjasniona a jak to sie ma do przedniego fotela ?

Opublikowano

Masz samochód z wykupionym ISOFIX, jak widzisz w tylnej kanapie masz plastiki. ISOFIX przedniego siedzenia to opcja, nie jest montowany fabrycznie.

---------- Post dopisany 28-08-2012 at 21:36 ---------- Poprzedni post napisany 23-08-2012 at 17:15 ----------

Na niemieckim forum znalazłem instrukcję jak samodzielnie założyć ISOFIX, może się komuś przydać, a mi na pewno :)

http://www.mtemplin.de/audi/Nachruestung_Isofix_Audi_A4_8k.pdf

Opublikowano

dość inwazyjny zabieg... szkoda, że nie pomyśleli o rozwiązaniu jak w b6... serce by mi chyba pękło gdybym miał ciąć fotele od s-line w skórze...

Opublikowano

Wersje s-line zazwyczaj mają isofix, przynajmniej tak wynika ze wszystkich aut który dotychczas oglądałem, może po prostu dlatego, że jak ktoś ma kasę na s-line, to nie oszczędza na isofix ;) Zabieg jak zabieg, jeżeli się postaramy to śladu nie ma.