Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVB] Jeździjmi wolniej - opatrzność czuwała.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

11,12,2007 godz, 14,oo jadą sobie drogą nr 7 (Warszawa-Gdańsk) prędkość przy naszych niuniach normalna 140 km/h. Przede mną jedzie jakiś dostawczak i raptem decyduje się na skręt w lewo do stacji benzynowej Łukoilu.

On chce skręcić i skręca, pomimo tego, że jest podwójna linia ciągła, znak nakazu jazdy na wprost.

Jak go zobaczyłem, zacząłem hamować i już wiedziałem, że nie mam szans i wtedy zobaczyłem kostuchę, ale.....

klubowicz nie traci czachy i walczy o życie do końca.

Miałem trzy możliwości.

1- iść na lewo i na czołówkę;

2- walić gościa w d*pę,

3- walić w rów( nie najgorszy)

Wybrałem tą trzecią sytuację i co, a no to ,że niuna mnie nie zawiodła.

Wyszedłem z tego zajścia bez szwanku ( nie wiele brakowało a gościa z dostawczego wyciągnąłby i mu dowalił).

Proponuję naszym klubowiczom o info z podobnych sytuacji.

Opublikowano

A co z :audi: ? Bo nie napisales....

Opublikowano

nawiązanie do tematu http://www.kazdy-moze-przegrac.pl/ :hi:

super przestroga :th:

Opublikowano

i jak sprawa się dalej potoczyła??

Opublikowano

Jakby nie patrzeć - tylko i wyłącznie Twoja wina...

Opublikowano

ja miałem tak że jade sobie koło 100kph na trasie nr44 tyle tam wolno i tyle odziwo jechałem :decayed:

droga była po lekkim łuku w prawo , jeden pas w każdą strone. no i jade sobie jade a tu nagle widze traktor , ale stoi i czeka , ale chyba mnie nie zauważył :mysli: i gaz przedemnie, a jak to traktor , kopa miał niewielkiego. no to ja po cheblach a było mokro i jade sobie na absie i zatrzymałem sie z 1-2 metry za nim . nie było mowy o ucieczce na lewy pas bo leciał tam tir w przeciwną strone :gwizdanie: a najlepsze jest to że tydzień wcześniej taki kurfa traktor wjechał w bok przy takiej samej sytuacji. normalnie sobie polowanie użądzili na moją rodzine :thumbdown::bicz:

Opublikowano

Uwaga na palantów co kierunków nie włączają na autostradach.

Kilka miesięcy temu jechałem w niemczech na autostradzie na wysokości Kolonii, prędkość ok 150km/h (jechałem Laguną) i widzę jak gość włącza się do ruchu z prawej strony (jechałem środkiem ponieważ dałem mu szanse na płynne włączenie się), wjechał na pas (prawy) i nagle poczuł chęć wyprzedzenia auta i ostro zjechał na środkowy pas (MÓJ!) bez kierunków na wysokości 1/2 mojego auta , na szczęście miałem jeszcze skrajny lewy wolny, w ułamku sekundy udało mi sie odbic na lewy pas i dziękowałem tylko Bogu że tam nic nie było, bo nawet czasu nie miałem żeby spojrzeć w lusterko czy myknąć kierunki. Lagunką zaczęło bujać jak kajakiem przy białym szkwale, auta z tyłu aż się pozatrzymywały.

Teraz jak jakiegoś takiego niepewnego widze to najważniejszy przepis drogowy "ZASADA OGRANICZONEGO ZAUFANIA".

pozd

jeździjcie szybko ale ostroznie i oczy dookoła głowy bo palantów nie brakuje

Opublikowano

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie z naszej winy możemy stać sie członkiem/ofiarą kraksy.

Opublikowano

Ostatni wyjazd do Italii .. Autostrada w strone Milano .. koleś sportowym jaguarem wlatuje na autostrade i chciał wwalić sie centralnie w najszybszy pas przy duzej prędkości .. i gdyby ojciec nie dał po hamulcach koleś wbiłby sie w bok :kwasny:

Trasa Lublin -Warszawa ... upewniłem sie , ze moge wyprzedzić Stara .. przystąpiłem do manewru , jestem juz na wysokości przodu Stara i wicze jak koleś z naprzeciwka zaczyna wyprzedzać jakiegoś Tira i wali prosto na mnie starą, zordzewiałą omegą .. minelismy sie dosłownie na metry ... koleś miał CB i dostał odpowiednią wiązankę :evil:

Palantów jest pełno na drogach .

Opublikowano

Ja ostatnio wracałem z Lublina w godzinach wieczornych... szybko nie jechalem ok 100 km/h, w swoim kierunku droge mialem pustą i na jednym z zakretów na czołówke wyskoczył mi mercedes który wyprzedzał auto ciężarowe na podwójnej ciagłej... zdązyłem uciec w bok ale poszło na lusterka... Niestety idiotów na drogach nie brakuje.

Opublikowano

Uwaga na palantów co kierunków nie włączają na autostradach.

Kilka miesięcy temu jechałem w niemczech na autostradzie na wysokości Kolonii, prędkość ok 150km/h (jechałem Laguną) i widzę jak gość włącza się do ruchu z prawej strony (jechałem środkiem ponieważ dałem mu szanse na płynne włączenie się), wjechał na pas (prawy) i nagle poczuł chęć wyprzedzenia auta i ostro zjechał na środkowy pas (MÓJ!) bez kierunków na wysokości 1/2 mojego auta , na szczęście miałem jeszcze skrajny lewy wolny, w ułamku sekundy udało mi sie odbic na lewy pas i dziękowałem tylko Bogu że tam nic nie było, bo nawet czasu nie miałem żeby spojrzeć w lusterko czy myknąć kierunki. Lagunką zaczęło bujać jak kajakiem przy białym szkwale, auta z tyłu aż się pozatrzymywały.

Teraz jak jakiegoś takiego niepewnego widze to najważniejszy przepis drogowy "ZASADA OGRANICZONEGO ZAUFANIA".

pozd

jeździjcie szybko ale ostroznie i oczy dookoła głowy bo palantów nie brakuje

Najgorsze jest ot że oni w gebelsowie to z roku na rok jzdzą coraz gorzej.. takich sytuacji to miałem już tutaj kilkanaćie.. najgorsze jest jeszcze to żę palant jadący 120 km/h zaczyna wyprzedzac tira nie patrzac w lusterko.. trzeci pas sobie wtedy zorbiłem

Opublikowano
  • Autor

Uzupełniając moją wypowiedź, to przyznam sie szczerze, że udało mi się ominąć tego trupa bez bólu. :audi: zachowała sie super, a nawet uratowała mi życie bądź zdrowie.

Zatrzymałem się przed dupkiem i już otwierałem drzwi niuni, żeby gościowi złożyć życzenia, ale pomyślałem "rusz gów.o a pójdziesz siedzieć za człowieka.

To się nie opyla.

Chociaż mam wyrzuty sumienia, że taki dupek nie wie co zrobił i kogoś innego może zabić. ;(

Może zrobiłem błąd.

Co myślicie o tym ??