sienkol007 Opublikowano 18 Marca 2011 Opublikowano 18 Marca 2011 Witajcie , znowu mam problem mianowicie , nie potrafię wykręcić dwóch śrub żeby zdemontować pompę paliwa i wymienić popychacz , jedna jest od spodu wkręcona pod kątem a druga gruba bezpośrednio przy listwie wtryskowej , może ktoś demontował i ma jakiś mały tutorial jak odkręcić te cholerne śruby ?? robota niby na 15 minut z czego moja mordęga trwała 4 godziny i pupa [br]Dopisany: 16 Marzec 2011, 20:54_________________________________________________Nikt nigdy nie demontował pompy paliwa ??
sienkol007 Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Opublikowano 19 Marca 2011 jeszcze nie, dzisiaj będę z tym walczyć
Darekvw508 Opublikowano 19 Marca 2011 Opublikowano 19 Marca 2011 z jakiego powodu chcesz wymienić popychacz ?
sienkol007 Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Opublikowano 23 Marca 2011 Niestety nie poradziłem sobie , tzn byłem blisko jednak zdecydowałem się oddać samochód do serwisu , wymiana kosztowała mnie 100zł , a w boschu chcieli 350zł radze pytać o cenę . Popychacz chciałem wymienić profilaktycznie , gdyż nie widziałem czy poprzedni właściciel wymienił, a ten element to słaby punkt fsi , lepiej wymienić niż później płacić za wymiany wałka rozrządu , nowej pompy i jeszcze paru części , koszt w granicach 3000zł , wymiana 100zł i spokojny sen PS: mój popychacz był lekko przetarty a wątpię żeby poprzedni właściciel go wymieniał , krzywki też ok więc jak widać nie takie ten popychacz straszny jak o nim mówią Do odkręcenia pierwszej śruby od lewej na zdjęciu jest potrzebna grzechotka ze sztywną przedłużką i nasadką M8 , śruba po prawej klucz 17.
hc_mlody Opublikowano 16 Czerwca 2014 Opublikowano 16 Czerwca 2014 właśnie jak to jest dokładnie.Z jakimi kluczami trzeba podejść żeby odkręcić te dwa przewody paliwowe??Bo robiłem jedno podejście i poległem bo dojście słabe i nic nie widać.Głównie chodzi o tą rurkę po lewej na focie??Nasadka m8 tzn??torx??
mateuszm0207 Opublikowano 13 Maja 2019 Opublikowano 13 Maja 2019 Panowie nie chcę zakładać nowego tematu a mam pytanie związane ze śrubami pompy paliwowej. Śruba z lewej strony to śruba holenderka z łbem na klucz torx, poszukuję nr OEM tej śruby i niestety w wynikach wyszukiwania mam kompletne pompy.
afroo. Opublikowano 14 Maja 2019 Opublikowano 14 Maja 2019 7 godzin temu, mateuszm0207 napisał: Panowie nie chcę zakładać nowego tematu a mam pytanie związane ze śrubami pompy paliwowej. Śruba z lewej strony to śruba holenderka z łbem na klucz torx, poszukuję nr OEM tej śruby i niestety w wynikach wyszukiwania mam kompletne pompy. N10624701
Rekomendowane odpowiedzi