_mario_ Opublikowano 17 Marca 2011 Opublikowano 17 Marca 2011 Witam! Centralny zamek w moim aucie działa tylko z kluczyka, ale że w komplecie kluczy dostałem pilota chciałem go dodać. Postępowałem według tego opisu http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=118984.0;highlight=pilot+do+centralnego jednak pierwsza metoda nie zadziałała, bo nie dało się odczytać kanału "1" i "21". Chciałem więc posłużyć się druga metodą: Jeden z kluczyków pojazdu (stary - z zakodowanym i działającym pilotem) umieść w stacyjce i włącz zapłon w pozycję ON (nie uruchamiaj pojazdu!). jednak mam tylko jeden niedziałający pilot. Wolę więc zapytać czy mogę w ten sposób dodać pilota czy też nie? Sprawdzałem VCDS i aktualnie nie mam dopasowanego żadnego pilota. Jeszcze jedna sprawa, na pilocie mam większy (niebieski) przycisk i mniejszy (szary). Który to UNLOCK?
domjenick Opublikowano 17 Marca 2011 Opublikowano 17 Marca 2011 Jeszcze jedna sprawa, na pilocie mam większy (niebieski) przycisk i mniejszy (szary). Który to UNLOCK? z pewnością ten typ pilota nie jest oryginalny z audi-więc żadna metoda tu nie zadziała
_mario_ Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Opublikowano 18 Marca 2011 Zamieszczam zdjęcie mojego pilota Czyli pozostaje mi dokupienie sterownika do centralnego zamka na pilot? Coś takiego będzie dobrym rozwiazaniem? http://moto.allegro.pl/audi-a3-a4-a6-sterow-centr-zamka-z-domyk-szyb-i1501741008.html
piotr26a4 Opublikowano 18 Marca 2011 Opublikowano 18 Marca 2011 Koledzy mam w swojej A4 kluczyk i dodatkowo pilot czy istnieje dorobić kluczyk scyzoryk bez zmiany sterownika zamka centralnego? jaki to może być kosz? Pozdrawiam
domjenick Opublikowano 18 Marca 2011 Opublikowano 18 Marca 2011 Koledzy mam w swojej A4 kluczyk i dodatkowo pilot czy istnieje dorobić kluczyk scyzoryk bez zmiany sterownika zamka centralnego? jaki to może być kosz? Pozdrawiam jeśli auto było wyposażone w pilota-to można dopasowac inny,bo jeśli sterownik jest tylko "na klucz" to już tylko wymiana
piotr26a4 Opublikowano 19 Marca 2011 Opublikowano 19 Marca 2011 Czyli tak naprawdę wszystko zależy od sterownika?
domjenick Opublikowano 19 Marca 2011 Opublikowano 19 Marca 2011 Czyli tak naprawdę wszystko zależy od sterownika? tak
piotr26a4 Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 Ok dzięki jak coś wymodze to dam znać
lolek3003 Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 ok, ja np mam centralny na pilot ale mam i scyzoryk do stacyjki... dam rade jakos sam przekodowac sygnal z pilota do scyzoryka? Czy tylko jakis VAG magik?
domjenick Opublikowano 20 Marca 2011 Opublikowano 20 Marca 2011 ok, ja np mam centralny na pilot ale mam i scyzoryk do stacyjki... dam rade jakos sam przekodowac sygnal z pilota do scyzoryka? Czy tylko jakis VAG magik? jak przełożysz płytkę-to tak dopasować można tylko piloty pochodzące z audi o tej samej częstotliwości
Rekomendowane odpowiedzi