drarek Opublikowano 10 Stycznia 2008 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2008 Mi wcześniej jak wyminili olej to dali filtr nowy ale jakiś zamiennik a nie oryginalny, a zamiast nowej uszczelki pod miskę dali silikon W nadarzynie powiedzieli żeby absolutnie nie dawać silikonu tylko oryginalną uszczelkę i koniecznie filtr oryginalny (chodzi o parametry tego materiału który filtruje olej). Może jest to troche drożej ale robiąc to raz na 100 tyś km nie ma co oszczędzać. Pozdrawiam
SZYCHA Opublikowano 13 Lutego 2008 Opublikowano 13 Lutego 2008 Witam, Czeka mnie wymiana oleju w automacje DMX i ot ciekawstak ASO powiedzieli mi że 1. FilTR OLEJU JESTR RAZEM Z MISKĄ I USZCZELKĄ (TRZY W JEDNYM) Nie mają w sprzedarzy samej uszczeli lub samego filtra... czy Panowie to potwierdzają? olej do automata ...ile i jaki.... Dzieks.
Musashi Opublikowano 13 Lutego 2008 Opublikowano 13 Lutego 2008 a po co tobie sama uszczelka lub sam filtr skoro masz wymieniac komplet. zadnych silikonow - chyba ze do powiekszenia biustu olej ori. kupisz inny a po tydniu bedzie nowy watek: panowie pomocy skrzynia nie działa
kris_lpgcars Opublikowano 15 Lutego 2008 Opublikowano 15 Lutego 2008 ja tak po czasie podepne sie do tematu z racji ze od niedawna jestem posiadaczem cvt to czy ktos mi moze powiedziec kilka slow na temat mojego auto. EZP
razmus Opublikowano 20 Lutego 2008 Opublikowano 20 Lutego 2008 Wymieniłem dzisiaj olej i filtr. Filtr 46zł(zamiennik), olej 6,5x40zł (Valvoline MaxLive), uszczelka stara na jakieś czarne mazidło Valvoline. Po przejechaniu 5km wróciłem do warsztatu. Sprawdzono mi ponownie poziom. Ponieważ kolor oleju odbiegał od czerwonego, mechanik polecił mi przejechać max 3000km i przyjechać na ponowną wymianę, już tylko oleju.
Rekomendowane odpowiedzi