RextoN Opublikowano 19 Marca 2011 Opublikowano 19 Marca 2011 Witam, mam problem z pompą wtryskowa w moim Audi b5. Otóż cieknie z niej paliwo. Specjalnie umyłem silnik żeby zobaczyć w którym miejscu jest wyciek. Doszedłem do wniosku że najprawdopodobniej wycieka spod śróby zaznaczonej na zdjęciach ( nie jestem tego pewny na 100%). Udało się ją troszeczkę dokręcić ale niestety przez to zaczęło paliwo bardziej wyciekac. No i teraz moje pytanie brzmi do czego ta śruba służy i czy żle zrobiłem dokręcając ją?? Dodam że nie jestem pewny w 100% że to spod tej śruby cieknie bo tam jest ciasno i ciężko to zobaczyć. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś nie miał podonego wycieku w tamtym miejscu na pompie lub w okolicy tej śrubyi co z tym zrobił. Z góry dziękuje za każdą pomoc.
pawelwor Opublikowano 19 Marca 2011 Opublikowano 19 Marca 2011 Prawie że norma z tego miejsca, wymień uszczelkę i po kłopocie
mariano1984 Opublikowano 19 Marca 2011 Opublikowano 19 Marca 2011 Jesli na 100 % z tad cieknie to wymien oring i po problemie, zestaw uszczelek na allegro to koszt ponad 30zl, U mnie problem był taki ze nie mogłem dojsc z kad cieknie, cała pompa była mokra po tej tylnej łapie leciało ciurkiem,wiec ja uszczelniałem cała koszt 350zl, a w serwisie boscha za uszczelnienie powiedzieli mi 700 zł plus wymontowanie i zamontowanie, pozdrawiam
RextoN Opublikowano 20 Marca 2011 Autor Opublikowano 20 Marca 2011 Dziękuje za odpowiedzi Zrobie tak jak radzicie tzn kupie oring i spróbuje go wymienić.
Rekomendowane odpowiedzi