mastertroll Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 witam posiadam climatronic 1din bez grzanych foteli i potrzebuje jakis schemat chodzi mi glownie o wyjscie na sprezarke prądu ,,+".Z ktorej kostki wychodzi bezposrednio on do zalaczania sprezarki.
bolo73 Opublikowano 24 Marca 2011 Opublikowano 24 Marca 2011 Wtyczka D, pin 3, przewód niebiesko brązowy. Wtyczka D to druga z prawej, patrząc z fotela kierowcy.
mastertroll Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Opublikowano 26 Marca 2011 dziekuje za info a skad to kolego wynioskowales masz jakis schemat a powiedz mi na tym wyjsciu jest zmienne napiecie czy stale wiesz moze
bolo73 Opublikowano 28 Marca 2011 Opublikowano 28 Marca 2011 Napięcie nie jest stałe, to przebieg prostokątny o częstotliwości 500Hz i zmiennym współczynniku wypełnienia impulsu. Sterownik tak dobiera ten współczynnik, aby na czujniku temperatury powietrza na wyjściu parownika osiągnięta została wymagana temperatura. 1
mastertroll Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Opublikowano 31 Marca 2011 a wiesz moze gdzie jest staly prad ktory zalacza klimatyzacje tzn sprezarke bo o to glownie i chodzi
bolo73 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Nie ma takiego. Sprężarka pracuje cały czas, ze zmienną wydajnością a wydajnością zarządza sterownik w sposób, który opisałem w poprzednim poście. Sposób sterowania, o który pytasz był stosowany w sprężarkach ze sprzęgłem elektromagnetycznym na kole pasowym.
mastertroll Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2011 czyli nie ma fizycznej mozliwosci przerobki tego
Rekomendowane odpowiedzi