grucha213 Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 witam ... koledzy i znowu problemik..... auto chodziło ok w sumie w penym momecie patrzyłem na błędy i były od ubogiej i za dużej mieszanki skasowałem i auto chodziło lepiej lecz gdy sie pojawiły było troszenkie jakby słabsze i po skasowaniu znowu lepiej. a te błedy wywalało przy spokojnej jeżdzie 5 bieg 70km/h... przy butowaniu nic sie nie działo.... ostatnio sauto zaczeło przerywać obsatawiłemj na cewke i chyba si enie pomyliłem w sumie bo jest dużo lepiej ale auto dalej nie chce jechać przeywa jakby słychać turbine jak swista lekko a auto si enie zbiera i za kazym razem teraz wywala 17511 od sondy... no i błedy mieszanek również ... co to moze być??? co by tu sprawdzić?? nie wiem jak spradzić tą sonde wogóle która to bedzie?? bo są 2?? prosze o pomoc..[br]Dopisany: 23 Marzec 2011, 11:24_________________________________________________nie wie nikt nic?? moze macie jakiegoś dobrego mechanika z okolic krakowa który moze to zdiagnozować????
Łukasz 23 Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 odepnij sobie instalke lpg i zobacz czy na pb auto chodzi ,bo moim zdaniem to lpg jest przyczyną tych dolegliwości
grucha213 Opublikowano 23 Marca 2011 Autor Opublikowano 23 Marca 2011 myslisz??? ale na benzynie jest to samo!!!!
Łukasz 23 Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 wyciągnij bezpiecznik od lpg , skasuj błędy i zobacz co się będzie działo
domjenick Opublikowano 23 Marca 2011 Opublikowano 23 Marca 2011 003,020,031,032,115 do zlogowania-po skasowaniu i resecie zawsze będzie dobrze,bo ECu powraca do ustawień fabrycznych,potem z różnych powodów-jeśli jest coś nie tak z silnikiem-próbuje sie zaadaptować do nowej sytuacji-jesli nowe dane np. z przepływki ,turba itp przekraczają dopuszczalne tolerancje-wyrzuca błąd
grucha213 Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Opublikowano 26 Marca 2011 lpg odpięty po rzejechaniu 300m wyrzuca dalej 17511[br]Dopisany: 24 Marzec 2011, 14:58_________________________________________________jak sie robi to logowanie tzn mniej wiecej wiem o co chodzi ale jak na postoju w trakcie jezdy ile jeżdzić???[br]Dopisany: 24 Marzec 2011, 15:02_________________________________________________??????
Rekomendowane odpowiedzi