total9 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Mam wyjete nastepujace bezpieczniki: 16 - system przeciwblokujacy, regulacja dynamiki jazdy 41 - system przeciwblokujacy ABS (agregat hydrauliczny) 42 - regulacja dynamiki jazdy na co to mi to wplywa... tak po chlopsku mi powiedzcie;) moze nalezalo by to wlozyc? jak myslicie? [popraw temat, bo powędruje do kosza] - schiller
pet3r Opublikowano 17 Grudnia 2007 Opublikowano 17 Grudnia 2007 stawiam na brak (odłączenie) ABSu i ESP. ktoś chciał poszaleć
Musashi Opublikowano 17 Grudnia 2007 Opublikowano 17 Grudnia 2007 lub jakies uszkodzenie, sa błedy i swieca kontrolki. wstaw bezpieczniki, podłącz pod VAG-a.
total9 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2007 kontrolki nie sygnalizuja mi odlaczenie mi ABS-u wszystko na liczniku gasnie.
Musashi Opublikowano 18 Grudnia 2007 Opublikowano 18 Grudnia 2007 wlansie o to chodzi, moze gdy uzupelnisz bezpieczniki zaczna sie swiecic kontrolki. moze ktos chcial ukryc usterke.
czarnyGT Opublikowano 18 Grudnia 2007 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Na własnym przykładzie moge powiedzieć ,że niekoniecznie musi być usterka. Byćmoże autko stało u jakiegoś mechanika i akurat był mu potzebny bezpiecznik z takim A to sobie wyjął - takie są polskie realia. U mnie niedziałał szyberdach (myślałem ,że czeka mnie wymiana silniczka) ,po włożeniu bezpiecznika wszystko działa jak należy...
total9 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2007 ABS dziala na 100% - testowalem na ost. sniegach;) kontrolka EPC i ASR rowniez gasnie z tym ze np przy ruszaniu autem z miejsca, kreca sie wszystkie 4 kola na raz, a wydaje mi sie ze przy wlaczonym ASR i ESP kola powinny sie hamowac i bez buksowania ruszyc... moze od tego sa te bezpieczniki (42-dynamika jazdy i 16-system przeciwblokujacy regul. dynam. silnika), ktos je wyjal by poszalec. aha spr wszystko vagiem i bledow nie ma
Musashi Opublikowano 19 Grudnia 2007 Opublikowano 19 Grudnia 2007 te uklady sa wlasnie od tego zeby kola nie buksowaly przy ruszaniu, to uklady przeciwposlizgowe. wstaw bezpieczniki i smigaj :th:
Rekomendowane odpowiedzi