Thom4s Opublikowano 24 Stycznia 2012 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Ten nowy tiptronic 8-biegowy w D4 i większości BMW jest porównywalnie dobry, co DSG i w opinii wielu dziennikarzy płynniej zmienia biegi (mniej brutalnie), ale równie szybko. Ja tam do dupowozu lubie tipa. W większości sportowych aut niestety nie ma już nawet opcji manuala, ale to ze względu, że nowe automaty są tak szybkie, ze manual pogarsza osiągi auta.
David Opublikowano 24 Stycznia 2012 Opublikowano 24 Stycznia 2012 a8 mi sie strasznie podoba,idealny sedan jak dla mnie te a8 tez bedziesz gazowal?
Flyer Opublikowano 24 Stycznia 2012 Opublikowano 24 Stycznia 2012 a8 mi sie strasznie podoba,idealny sedan jak dla mnie te a8 tez bedziesz gazowal? pewnie tak, skoro szuka do polowy 2006 r.
Nowak_zg Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2012 a8 mi sie strasznie podoba,idealny sedan jak dla mnie te a8 tez bedziesz gazowal? pewnie tak, skoro szuka do polowy 2006 r. sluszna dedukcja ;D wyjasnie dla niewtajemniczonych do polowy 2006roku byly montowane silniki 4.2 bez FSI ktore nadaja sie do gazu nie rozwijam tego ze FSI tez mozna gazowac bo o tym mozna sobie poczytac a to nie watek do tego
David Opublikowano 24 Stycznia 2012 Opublikowano 24 Stycznia 2012 a jak z zagazowaniem 2.0 tfsi? da rade? czyli Nowak zostajesz przy tym samym silniku jak w s6
Nowak_zg Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2012 dokladnie tak silnik niby taki sam ale jednak troche inny jesli chodzi o sama konstrukcje... ale jestem zadowolony z v8 4.2 wiec nastepne nie moze byc nic innego czy 2.0tfsi da rade zagazowac ? dac da rade ale wszystkie silniki na wtrysku bezposrednim musza miec zasilanie benzyna i gazem jednoczesnie. Podnosi sie przez to koszt jazdy, instalacja jest drozsza niz do normalnych 'starych' technologicznie silnikow. A w dodatku u nas jest to ciagle malo popularne i troche przez to eksperymentalne. Z tego co czytalem na kazde przejechane 100km na gazie dodatkowo jest spalane ok 30% benzyny czyl ijesli auto palilo 10 l benzyny to przypuszczalnie teraz pali 12L gazu + 3L benzyny a wiec srednio oplacalne[br]Dopisany: 24 Styczeń 2012, 20:42_________________________________________________AUTO SPRZEDANE !!! pierwszy klient ktory przyejchal ( a dzwonilo z 4 osoby ) odrazu kupil sprawdzil auto w ASO w Gorzowie, zrobilismy 200km nic nie wykryli zawias igla, reszta igla, historia serwisowa tak jak mowilem.... nie przyczepili sie do niczego praktycznie cena taka jak chcialem a klient chyba zadowolony bo kupil zdrowa eske. czyli s6 zarezerowane po 1 dniu na allegro a sprzedane po 4 dniach na allegro.
bezimienny Opublikowano 28 Stycznia 2012 Opublikowano 28 Stycznia 2012 To teraz tylko szukać następcy, fajnie by było jak by sie znalazł do kwietnia co byś miał czym na zlot do Świebodzinejro przyjechać Pozdrawiam
Nowak_zg Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2012 Kupil ktos z Gorzowa? nie, z Pily ale mieszkajacy w Holandii i tam ona bedzie jezdzic przyjechal z Holandii w piatek i dzis juz jest spowrotem w Holandii a czemu pytasz czy ktos z gorzowa ? ze wzgledu na to ze bylem tam w aso ? aha swoja droga aso w gorzowie to jakis barak .... wyglad tragiczny. Wieje PRLem sufit caly pozalewany, pan za ladą upierdo*ny jakąś pomidorówka na marynarce... malo kompetentny stwierdzil ze manual dlatego ze ma quattro .... po czym po podaniu vinu powiedzial ze auto pochodzi z hiszpanii i nie ma historii serwisowej zaproponowalem mu taki uklad ze jesli to nie prawda to mi zaplaci za koszta dojazdu itd... .po czym poszedl sprawdzic jeszcze raz i wyszedl i przepraszal ze sie pomylil.... Kompletny przeglad kosztuje tam 200zl ... malo, ale kompetencja mechanikow rowniez slaba.... powiedzialem kupujacemu ze dol drzwi do listew byl malowany bo mi motor przerysowal nóżką, pokazalem mu zdjecia ... w aso badajac auto czujnikiem lakieru nie powiedzieli mu tego nawet. Ogólnie tragedia jesli chodzi o sprawdzenie auta przed kupnem, w dodatku w srodku syf i na zewnatrz tak samo ... barak który tylko odstrasza. Kupujacy sam stwierdzil ze porażka jesli chodzi o jakosc obslugi. Jak cos to nie polecam [br]Dopisany: 29 Styczeń 2012, 15:07_________________________________________________ Zamykać A8 będzie? prawdopodobnie w tym tyg co bedzie jade obejrzec pare sztuk
Wojtek_A4 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Hmm... w jakim Ty ASO byłeś ? U nas nie ma serwisu audi. KIM? Z reszta, w ktorym bys nie byl to i tak nigdzie dobrze nie sprawdza Ps. Moja A4 też pojechałą do Holandii
Nowak_zg Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2012 Hmm... w jakim Ty ASO byłeś ? "GAŁGAŃSKI" Serwis, Autoryzowany Dealer VW - AUDI Żwirowa 80, 66-400 Gorzów Wielkopolski mi to nie przeszkadzalo jako ze bylem sprzedajacym, aczkolwiek nie mialem nic do ukrycia. Patrzac oczami chlopaka który kupil moje auto to wg mnie tragedia. 0 kompetencji i profesjonalizmu.
Wojtek_A4 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Gałgański to żaden serwis Zabrali mu autoryzacje ładny czas temu. To tak jak opisałeś barak ze znaczkiem VW. Dużo lepiej już to wygląda w VW KIM lub nawet ASO Skoda. Mniejsza z tym. Czekamy na nowe auto Ps. Mogłeś trochę wyżej cenić eSke
bezimienny Opublikowano 29 Stycznia 2012 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Nie jestem pewien co do KIM świebodzin, tam audi już chyba nie chonorują, przynajmniej pare lat temu tak było jak Ojciec tam pojechał.
Nowak_zg Opublikowano 29 Stycznia 2012 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2012 cenic moglem wyzej ale jedno to cenic i wystawic a drugie to sprzedac wg mnie nie wzialem duzo jak za stan w jakim byla bo jak na prawie 12 letnie auto byla w idealnym stanie. i tak byla jedna z najdrozszych na allegro w sumie i tak sie dziwie ze tak szybko sie znalazl kupiec, bo polacy maja taka mentalnosc ze szukaja zawsze jak najtanszych aut a takie maja handlarze .
Thom4s Opublikowano 29 Stycznia 2012 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Nowak, nie wszyscy, ale masz dobry przykład w dziale "zakup kontrolowany". Wypowiedzi typu "bo to już 8 letnie auto, więc nie może kosztować więcej niż 25tys."
Wojtek_A4 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Opublikowano 29 Stycznia 2012 cenic moglem wyzej ale jedno to cenic i wystawic a drugie to sprzedac wg mnie nie wzialem duzo jak za stan w jakim byla bo jak na prawie 12 letnie auto byla w idealnym stanie. i tak byla jedna z najdrozszych na allegro w sumie i tak sie dziwie ze tak szybko sie znalazl kupiec, bo polacy maja taka mentalnosc ze szukaja zawsze jak najtanszych aut a takie maja handlarze . Ok było sporo eSek ale nie w recznej skrzyni i w takim stanie Ale nie ma tego zlego....
Rekomendowane odpowiedzi