mawolski1 Opublikowano 30 Marca 2011 Opublikowano 30 Marca 2011 Witam od pewnego czasu mam nietypowy problem z moją a4 avant. Problem polega na tym ,że gdy wkładam kluczyk do stacyjki i odpalam silnik to w tym samym momencie otwiera się klapa bagażnika, gdy silnik pracuje i wyjde z samochodu aby zamknąć klapę to wtedy jest już ok.Dzieje się tak za każdym razem jak tylko uruchamiam silnik. Jak przekręce kluczyk i zapale stacyjke jest ok ale jak tylko przekrece żeby odpalic silnik odrazu otwiera się bagażnik i nie wiem o co chodzi,czego to może być przyczyna? zauważyłem też że jak otwieram dzwi z pilota to nie otwiera sie bagażnik tylko musze osobnym przyciskiem go otworzyc a wczesniej tak nie bylo możecie mi cos doradzic w tej kwesti pozdrawiam
flex78 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Mam to samo, poradziłeś sobie z tym?
clinque Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 moze cos z modulem komfortu? podpinales vaga i sprawdzales jakies tam masz opcje modulu?
shelby Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Stawiam na zaśniedziałe styki od "klamki dotykowej" w tylnej klapie. U mnie były podobne objawy jak u Ciebie a w końcu otwieranie klapy w ogóle przestało działać; musiałem otwierać kluczykiem. Trzeba zdjąć tapicerkę z tylnej klapy i przeczyścić styki - problem był opisywany na forum.
puertoss Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 było juz o otwierającej sie klapie.... u jednych to styki a u innych okazało sie że wykasowanie błędu rozwiązało problem.... u mnie były to zaśniedziałe styki
flex78 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Ja nie obstawiam na styki w klapie, styki działają należycie. Sytuacja wygląda tak, że jak świeci lampka w posufitce kierowcy to klapa zamyka się, jak tylko zgaśnie światło w posufitce auyomatycznie klapa otwiera się Poradźcie coś THX
mawolski1 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Witam ,dziekuję za pomoc ,rzeczywiście okazało się ,że styki od otwierania klapy są zaśniedziałe. WD40 poradził sobie z tym znakomicie POZDRAWIAM
Rekomendowane odpowiedzi