Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Malowanie wnętrz lamp w czarny mat oraz montaż przetwornic HID

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja jestem w trakcie rezania lamp. Dziś je rozkleilem (około 4h pracy) i powiem Ci szczerze,ze wiecej tego bym nie zrobił, wiec radzę Ci kupić za 20-25zl czarny mat wytrzymały na temperatury i nie przejmować się niczym ;)

A lampy sie nie rozklejają w ogóle, jedyne co,to fajnie sie odkształca plastik na obudowie i tylko tym sposobem udało mi się to oddzielić od siebie. Później podgrzeje obudowe, plastik na miejsce nagne... i oczywiście nałoże nowy klej.

Opublikowano

O kurcze to czasu troche trzeba włożyć :gwizdanie: jeszcze przemyśle ten mod, ale czas spedzony przy modach bezcenny i końcowy efekt :shocked:

Opublikowano
  • Autor

Tak jak kolega lukasera czasu trzeba trochę nad tym poświęcić. Jeżeli chodzi o mnie ja dałem normalne spray deco color i jeżdżę z tym kilka miesięcy i jest git. Xenon jeszcze mniej się grzeje niż h7 ale na pewno lepiej dać jakiś wytrzymały na niskie temperatury. Co do żarników 5000k już się wiele naczytałem i wywnioskowałem że taka barwa będzie najlepsza 4300k spotkałem się z opinią że są za żółte a 6000 już za niebieskie. Co do zakłóceń to racja sieją trochę po aucie, słyszałem takie opinie że te normalna sieją zakłócenia ale są niezawodne a slimy są lepsze ale dużo oddaje się na gwarancji. :confused4:

Opublikowano

mi zostal cały podkład firmy NOVOL PLUS 700 i lakier do zderzaków plastikowych firmy BOLL od renowacji wyłącznika świateł to moze zaryzykuje:) a jeżeli chodzi o barwe xenon to 5000k na moje najlepsza :good:

Opublikowano

I zamiast czyscic powloke metalizacji w lampie to najlepiej zrobic 30% roztwor sody i wszystko zejdzie jak tra-lala.

Tak sprawdza sie trwalosc metalizacji w Valeo tylko ze roztworem 5%.

a lampki w B6 pochodza z Valeo.

Opublikowano

hehehe mod ok jak bym miał b6 też bym sobie takie lampy zrobił hehe :tongue4:

• 5 tygodni później...
Opublikowano

minął już miesiąc od mojego moda, na początku po deszczu wyszła mała nieszczelność lewej lampy (parowała), wiec dostała drugą warstwę kleju i teraz jest wszystko cacy.

W skrócie powiem tak:

roboty w ...uj,

naflugasz sie przy tym w ...uj,

ale jak wszystko poskładasz, to oczy same sie cieszą :good:

dsc00251am.jpg

dsc00250d.jpg

Na srebrnym lakierze wyglądają super :kox:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja chyba odpuszcze temat. Szkoda tylko wszystkich elementów potrzebnych do moda, które zakupiłem. Zacząłem opalać opalarką i rozginać ale kurcze jakoś nie idzie mi to a plastik odgina się strasznie:/

Opublikowano

...mod spoko...ale w Wadowicach nie przejdzie, jak nie masz sprysków. Jeśli trafisz na naprawdę nadgorliwego to nawet homologacje sprawdza.. :kox:

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

mod mistrzostwo świata i marzy mi się aby mieć w swojej taki czarny środek, niestety mam ori xenony ale z białym środkiem :( byłbym gotów dobrze zapłacić żeby mi ktoś to zrobił z okolic Wawy :) ktoś chętny?? proszę, proszę :) Bo chyba nie ma na alledrogo takich lamp z czarnym środkiem??

---------- Post dopisany 27-06-2012 at 22:25 ---------- Poprzedni post napisany 25-06-2012 at 19:14 ----------

panowie znalazłem takie coś w necie, korzystał ktoś??

A4 b5, b6 Lampa - Malowanie Środków lamp w czarny Mat Lublin

---------- Post dopisany at 22:25 ---------- Poprzedni post napisany at 22:25 ----------

panowie znalazłem takie coś w necie, korzystał ktoś??

A4 b5, b6 Lampa - Malowanie Środków lamp w czarny Mat Lublin

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Po dłuuuuugim namyśle i pełen obaw również zdecydowałem się na rozklejanie lamp. Przyjąłem nieco inna metodę czyli opalarkę i śrubokręt. Tyle się naczytałem że to takie trudne nie do zrobienia itp itd. że byłem skłonny i przygotowany na ewentualny zakup jednej nowej lampy jak by coś się spitoliło. A teraz do rzeczy. Rozklejenie lampy w B6 to poziom trudności w skali 1-10 tak powiedzmy 6. Czas rozklejania jednej lampy około 15 min. A robimy to tak: Ponieważ jak już inni pisali klej jest nie plastyczny nagrzewamy łączenia po koleji odcinkami po 10-15 cm i delikatnie podginamy śrubokrętem płaskim plastik (czarną obudowę) do góry gdzieś na 1-2 cm (najtrudniej jest w okolicy kierunkowskazu tam lepiej odgiąć bardziej). Jak objedziemy całą lampę szukamy najsłabszego punktu lampy czyli gdzieś od strony świateł postojowych - ponownie nagrzewamy fragment i podważamy klosz tak żeby chociaż na krótkim odcinku oddzielił się od reszty. Jak to zrobimy to już jesteśmy praktycznie w domu. Grzejemy resztę łączeń znów po 10-15 cm a śrubokręt wsuwamy pomiędzy klosz a obudowę wzdłuż łączenia od miejsca gdzie wcześniej nam już klosz puścił. Ogólnie proste. Dalej to jak już było pisane. Ale z opalarką to pryszcz. Zwracajcie tylko uwagę żeby w miarę ładnie odginać plastik z lampy bo po przyklejeniu klosza po malowaniu trzeba z powrotem plastiki po doginać na swoje miejsce żeby druciarstwa nie było. Jak są pytania pisać. Chętnie pomogę.:hi:

Opublikowano

BRY. pokaze male porownanie jak to wygladalo i wyglada u mnie :D

PRZED:

p1000956o.jpg

Uploaded with ImageShack.us

PO:

65869722.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Troche roboty bylo , moze za bardzo mnie ponioslo z tym czarnym bo kierunki tez zamalowalem ale efekt zadowalajacy ;) powodzenia w rezaniu ;)

Opublikowano

jak dla mnie świetnie te twoje lampy przednie wyglądają. poki co mam w zderzaku Valeo srebrne z soczewą pod H7. Mam pytanie czy zamiast jakis bezfirmowych chińskich przetwornic HID moge podłączyć do tych zwykłych lamp H7 przetwornice firmowe Valeo lub japońskie z Toyoty Koito z żarnikiem H7? bo mi wywala błedami pseudo canbusowe chińskie przetwornice, a słyszałem że te japońskie są niezłe.

Opublikowano
jak dla mnie świetnie te twoje lampy przednie wyglądają. poki co mam w zderzaku Valeo srebrne z soczewą pod H7. Mam pytanie czy zamiast jakis bezfirmowych chińskich przetwornic HID moge podłączyć do tych zwykłych lamp H7 przetwornice firmowe Valeo lub japońskie z Toyoty Koito z żarnikiem H7? bo mi wywala błedami pseudo canbusowe chińskie przetwornice, a słyszałem że te japońskie są niezłe.

mozesz

wazne jest tylko zeby były d2s.

no i bedziesz musiał przerobic podpiecie. odciąc od przetwornicy wgniazdo d2s i dolutowac wtyki te co masz przy chinskiej przetwornicy. wtedy bedziesz mogł bez problemu zmeinaic hidowe palniki h7

Opublikowano
:good: wygląda git
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

chłopaki ja to chyba te moje ori lampy wypierd..e na śmietnik i wróce to badziewiastych ringów które przynajmniej nigdy mi nie parowały..jakiś czas temu rozkładałem te lampy żeby środki czarne zrobić..poskładałem wszystko do kupy i było spoko do jesieni..zrobiło sie wilgotno i deszczowo i zaczeły a właściwie jedna parować..myślałem że puszcza na gumie uszczelniającej żarnika hid. ale potem znowu parowała.no to lampa poszła do wanny z wodą.znalazły sie nieszczelności.na całym obwodzie klosza przeleciałem silikonem a do tego uszczelki w deklach posmarowałem wazeliną i wazeliną obsmarowałem też te śruby regulujące światło i mysle będzie gitara...dzisiaj patrze i co moje oczy widzą??ta jeb..a lampa kur#a znowu zaparowana:wallbash: moja cierpliwość juz jest na wykonczeniu..juz nie wiem gdzie napchać silikonu lub wazeliny żeby to gówno nie parowało

Opublikowano

Łukasz a wysuszyłeś je dokładnie?

taż się bawiłem teraz z takim problemem w bixach i po godzinkę lampę gorącym powietrzem traktowałem żeby wszystko z nich odparowało i narazie jest ok,

ja jeszcze oringi wymieniłem na śrubach regulacyjnych, oringi pasują klimy

Opublikowano

taż się bawiłem teraz z takim problemem w bixach i po godzinkę lampę gorącym powietrzem traktowałem żeby wszystko z nich odparowało i narazie jest ok,

chłopie:wink: ja tą lampe 2 dni na kaloryferze miałem wiec nie ma możliwości żeby nie doschła...no a powiem ci że jakby to były bixy to bym sie wzioł za te oringi a w normalnych lampach ich tam nie ma z tego co wiem

Opublikowano

chłopie:wink: ja tą lampe 2 dni na kaloryferze miałem wiec nie ma możliwości żeby nie doschła...no a powiem ci że jakby to były bixy to bym sie wzioł za te oringi a w normalnych lampach ich tam nie ma z tego co wiem

mi po tym modzie tez jedna lekko parowala ale wyciagnolem podkleilem silikonem jeszcze w paru miejscach i jak na razie jest git ;)

Opublikowano

Łukasz swoje malowane wystaw na allegro i bierz ori od Sevesa