Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Malowanie wnętrz lamp w czarny mat oraz montaż przetwornic HID

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A nie wpiales przypadkiem kostek odwrotnie? W sensie ta od dlugich co idzie to Ty dales do soczewki, a tą od soczewki do dlugich?

Sprawdz czy jak mrugniesz dlugimi, czy swieci wtedy z soczewki. ;)

Opublikowano

Nie no mijania dzialaja normalnie wiec raczej dobrze wpiete

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czyli jak dam na 150 stopniu i 5 minut to nic sie nie stanie z uchwytami ( nie opadna ) :wink4: Wyjmowaliscie ze srodka bebechy elektryczne :mysli:

ja malowalem swoje ale b7 i dalem na 80 -90stopni i po 8 minutach mozna juz odkleic xD

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ja robiłem opalarką, podgrzewałem stopniowo i odginałem :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy może trochę nie na temat. Ale czy odblyśniki z h7 podejdą do lamp xenon w a4 b6? Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. A mam lampy xenon z czarnymi odbłyśnikami.

Opublikowano

Raczej nie podejda, bo mocowania na zarnik/zarowke sa inne przeciez.

Opublikowano

witam jestem na etapie rozklejania lamp kto mi powie czy już dalej czy bliżej jade sposobem Opalarka + płaski śrubokret podgrzewam ten czarny plastik i odginam do góry pod nim ukazał się klej ktory zdrapuje i wtedy przezroczysty klosz ktory chyba od wewnatrz też jest przyklejony a wyjąć go ni chu*a trzyma się teraz zapewne musze podginać przezroczysty klosz zgadza sie?

1254a889d15ea881med.jpg
661b452dcc313d51med.jpg

SUUUKCES :banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan: pierwszej LAMPY dwie i pół godziny :)

3356211d0a76d7famed.jpg

Ale mam 1 pytanie jak zdjąć te chromy ? tam gdzie xenon i światła "długie" i postojowe?? próbowałem juz lekko ciągnąc ale nie idzie a boje sie mocniej aby nie połamać

76f4bc8e70b32938med.jpg

Opublikowano

Kolnierz lampy zmasakrowales chyba najbardziej, jak to tylko mozliwe :D

Nie odginaj go az tak i w tak krotkich odstepach, jego podwazaj jak najmniej sie da i wbijaj srubokret pod klosz i podwazaj w tamtym miejscu, bo to ono trzyma. Podejrzewam, ze przy skladaniu lampy nie uda Ci sie ladnie tego kolnierza wyprofilowac, ale powodzenia :) a odnosnie zdejmowania chromow, to musisz wyjac ten caly element z odblysnikami, od drugiej strony masz srubki - musisz je poodkrecac i bedziesz widzial zaczepy tego chromu dookola soczewki. Jak juz lampy porozbierales to nie zapomnij o wyczyszczeniu soczewek/odblysnikow ;) pochwal sie, jak przebiegaja dzialania ;)

Opublikowano

Kolnierz lampy zmasakrowales chyba najbardziej, jak to tylko mozliwe :D

Nie odginaj go az tak i w tak krotkich odstepach, jego podwazaj jak najmniej sie da i wbijaj srubokret pod klosz i podwazaj w tamtym miejscu, bo to ono trzyma. Podejrzewam, ze przy skladaniu lampy nie uda Ci sie ladnie tego kolnierza wyprofilowac, ale powodzenia :) a odnosnie zdejmowania chromow, to musisz wyjac ten caly element z odblysnikami, od drugiej strony masz srubki - musisz je poodkrecac i bedziesz widzial zaczepy tego chromu dookola soczewki. Jak juz lampy porozbierales to nie zapomnij o wyczyszczeniu soczewek/odblysnikow ;) pochwal sie, jak przebiegaja dzialania ;)

no zmasakrowałem :facepalm: ale nie widziałem innej opcji żeby śrubokręt wsadzić pod ten biały klosz nie wiem jak ty ale ja mam klej tam tu gdzie jest łączenie kołnierz klosz od góry i pod spodem też jest klej i musiałem wsadzić tam jakoś ten śrubokręt aby to odkleić

Opublikowano

Kazdy ma tam klej ;) czarny plastik trzeba podwazac najmniej to mozliwe i jak tylko jest dojscie, zeby wbic sie pod klosz to sie wbijasz, podgrzewasz dalej i jedziesz srubukretem. Moze ktos inny kto ma w tym wprawe zdradzi jakis fajny patent, by lampe jak najmniej zdeformowac ?!

Opublikowano

na dziś koniec ;/ poległem na chromach za cholerę nie mogę tego ustrojstwa zdjąć tak jak radziłeś wykręciłem żarówki i faktycznie tam gdzie jest postój i drogowe na dole są takie jakby zawiasiki co je trzymają ale niczym tam nie mogę dojść próbowałem nożem płaskim śrubokrętem no nic nie idzie ;//// będę musiał spróbować jakimś haczykiem od zewnętrznej strony złapać i do góry i do siebie może puści te lampy to faktycznie masakra ale muszę skończyć jak zacząłem

Opublikowano

Masz, tu Ci nagralem filmik: ;)

Opublikowano

Ja tam te chromy od dolu w miejscach zaczepow podwazalem i zeszly jeden tylko mialem problem bo obudowa przeszkadzala to wyjolem calosc z obudowy , a co do rantow to ni w pizzz nie idzie nie rozwalic tych rantow zeby ten klosz zdjac , rada jak bedziesz skladal mega podoginaj od dolu lampy ranty i uwazaj na zaczepy slizgow jak malo podoginasz ranty nie wskacza ci w prowadnice w aucie i ujebiesz sie jak nie powiem kto zeby lampy wsadzic idealnie

Wysłane z mojego LG-G3 przy użyciu Tapatalka

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam jestem na etapie rozklejania lamp kto mi powie czy już dalej czy bliżej jade sposobem Opalarka + płaski śrubokret podgrzewam ten czarny plastik i odginam do góry pod nim ukazał się klej ktory zdrapuje i wtedy przezroczysty klosz ktory chyba od wewnatrz też jest przyklejony a wyjąć go ni chu*a trzyma się teraz zapewne musze podginać przezroczysty klosz zgadza sie?

1254a889d15ea881med.jpg

661b452dcc313d51med.jpg

SUUUKCES :banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan::banan: pierwszej LAMPY dwie i pół godziny :)

3356211d0a76d7famed.jpg

Ale mam 1 pytanie jak zdjąć te chromy ? tam gdzie xenon i światła "długie" i postojowe?? próbowałem juz lekko ciągnąc ale nie idzie a boje sie mocniej aby nie połamać

76f4bc8e70b32938med.jpg

Chłopie ładnie zmasakrowałeś te lampy
Opublikowano

no niestety :facepalm: z drugą lampą juz nie popełniłem tego błędu natomiast ta pierwsza paruje i tu mam problem :(

Opublikowano

To teraz wypada kupić tubę masy do wklejania szyb i dobrze okleić tą hańbę. Czasami pierwsze razy tak wyglądają.

Opublikowano

Lamp się nie skleja klejem do szyb

Opublikowano

fafnasty - a Ty na co sklejasz?

Sikalastomer 710 - nada sie ?

OK8Ckd7.jpg

Opublikowano

Jak dorobisz spinki to klej butylowy może być. Jak niezepniesz klosza z obudowa to przy kleju butylowym od ciepła lampa się rozlezie. Uzyj kleju poliuretanowegoze szczeliwem , jest rzadszy od kleju do szyb lepiej wkleja klosz w obudowę.

Opublikowano

Spinki np jakie, z czego ? Zaciskalem kiedys lampe dookola trytytkami do momentu wystygniecia kleju. A ten poliuretanowy ze szczeliwem to konkretnie jaki, nazwa, marka ? Chyba, ze macie patenty nie do zdradzenia to luzik, zrozumie sie ;) po sklejeniu takim poliuretanowym istnieje pozniej kiedys mozliwosc ponownego, w miare latwego rozklejenia takiej lampy jakby co, czy nie bardzo juz ?

Edytowane przez KoJ@K