Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Malowanie wnętrz lamp w czarny mat oraz montaż przetwornic HID

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spox to jak będzie możliwość, ciekawi mnie jak wyglądają po rozklejeniu, u mnie trochę widać ze było coś robione, ale robie mod ze światłami z b8 i będę poprawial

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witam a czym zabezpieczyc klosz lampy po polerce?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

a czym umyc zakurzone odbłysniki po rozklejeniu i rozłozeniu lampy na czesci pierwsze?.Propanol,izopropanol czy moze woda plus płyn do naczyń a potem płukanie w destylowanej.Wiadomo ze mechanicznie dotykac nie mozna bo zetrze sie napylona warstwa.

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Przy okazji zmiany soczewek bix na B8, też wykonałem taki zabieg z malowaniem na czarno.

Ponieważ miałem przedziurkowane te szare plastiki, bo lampy parowały i ktoś postanowił wykonać odpowietrzenie postanowiłem je rozkleić, połatać i pomalować.

Samo rozklejanie do najłatwiejszych nie należy. Opalarką podgrzewałem ten czarny rant i najpierw go odginałem, ale po chwili zaczął się w ogóle odrywać, więc pozbyłem się go prawie w całości. Później wystarczyło już tylko rozkleić plastikowe szkło od czarnego korpusu.

Środki rozebrałem na części i wszystkie szare plastiki bez chromów pomalowałem czarną matową farbą strukturalną BOLL. Serdecznie nie polecam tej farby!!! Gdyby nie to że był środek nocy i musiałem poskładać lampy, pomalowałbym to czym innym. Farba generalnie jest ok, ale spray co jakiś czas rzyga grubszymi kroplami i wygląda to średnio :/ Nie pomagało nawet zagrzanie go na kaloryferze.

Myślę, że czeka mnie powtórne malowanie na wiosnę, tym bardziej że teraz nie będzie już problemu z rozklejeniem lamp, ponieważ skleiłem je na silikonie bezbarwnym (w poprzednim aucie tam miałem i nic się nie działo).

Ogólnie wygląda to nieźle. W sumie niewiele się różni od oryginału, ale wygląda inaczej.

Czas na dokładne zrobienie jednej lampy (rozklejenie, demontaż, polerka delikatna szkła od wewnątrz, malowanie, wymiana soczewki, poskładanie do kupy - w tym ustawienie dystansów soczewki B8): 6-8h :/

Opublikowano

Koledzy, a nie wychodziły czarne wnętrza lamp w serii? Chyba widziałem takie w lampach od cabrio B6, nie da się przełożyć? Tak czy inaczej mod jest wg mnie świetny i na wiosnę sam chyba się podejmę bo dobrze to wygląda dla oka. Aaa i czym potem kleicie klosz??

Opublikowano

Koledzy, a nie wychodziły czarne wnętrza lamp w serii? Chyba widziałem takie w lampach od cabrio B6, nie da się przełożyć? Tak czy inaczej mod jest wg mnie świetny i na wiosnę sam chyba się podejmę bo dobrze to wygląda dla oka. Aaa i czym potem kleicie klosz??

bixy były ciemne, klej do szyb

Opublikowano

A macie namiary na kogoś z Wlkp kto się tym zajmuje, kto jest godny polecenia? no i jakie stawki?

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Odgrzewam kotleta, ale po co zakładać nowy temat

Czy po użyciu kleju do szyb w razie konieczności ponownego rozklejania (parowanie itd.) da rade to rozkleić? Dzisiaj zabieram się za to, muszę jeszcze zakupić klej :)

Opublikowano

ja bym tego klejem do szyb nie potraktował , pozniej nie odkleisz , jakiś dobry sylikon

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Kurde co nie którym to widzę, że ładnie powychodziło. :) Nie ma ktoś jakiejś uszkodzonej lampy do oddania za piwo, bym sobie popróbował najpierw, co by swoich nie spierdzielic za szybko. ;)

Malowal ktos moze te ramki, ale w czarny polysk, a nie mat ? Jesli tak to prosilbym o jakies zdjecia. :)

Edytowane przez KoJ@K

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Kurcze rozkleilem wlasnie jedna lampe 4h zabawy z malymi przerwami , masakraa mialem pod szklem nawet klej , lampa lekko nie wyglada ze tak powiem , mam nadzieje ze ladnie sie ten rant do okola pouklada po nagrzaniu potem .

Pytanie zdjolem oslonke od kierunku , ale ona ma szkielko , da sie to wyjac ?

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

pierwszą też rozklejałem dobre 4h :kwasny: i mam podobne odczucia co do Ciebie ze sklejeniem tego z powrotem :facepalm:

Dla pocieszenia powiem Ci, że obie były valeo, ale druga miała inny kolor naklejki i poszła szybciej i trochę łatwiej

Po tym co namęczyłem ten klosz, zastanawiam się, czy kupiłem dobry klej bo zwykły silikon mam i boje się, że jak będę sklejał i rozgrzewał to gdzieś mi powypływa ;/

Opublikowano

Ja mam dwie takie same w teorii , zobaczymy jak zaczne druga rozklejac, a ja myslalem ze w astra g bylo ciezko hehe , pytanie da sie to szkielko wyciagnac ?

7909f06819173a2f4f4cff10173f8e50.jpg

Opublikowano

Próbował ktoś z was rozklejać we wrzątku? W swoim wcześniejszym samochodzie tak rozklejałem i szło nawet nieźle ;)

Opublikowano

myślę, że piekarnik ma więcej stopni Celsjusza od wrzątku a i tak nie jest idealny :wink:

Opublikowano

832bf17715b7d06e912f449dd66513ef.jpg

Polowa roboty jest , powiem tak , masakra

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mi zajęło w sumie 10h na dwie lampy z demontażem, robotą i montażem:)

Opalarką podgrzewałem łączenia i płaskim śrubokrętem odginałem i klej skrobałem.

Po rozklejeniu pomalowałem czarny mat, a skleiłem płynną uszczelką w silikonie do lamp:)

Już miesiąc minął i nic nie paruje:)

Efekt super:)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj zalozylem druga lampe , z ta poszlo mi szybciej bo rozklejanie zajelo okolo 2h z przerwami , no i schniecie lakieru itp tez jeden dzien, wyszlo miodnie

Ale mam pytanie , zakladal ktos ledy jako postojowki ? Zalozylem do jednej i zonk , swieci tylko jak wlacze dlugie hmm

Opublikowano

Ja wczoraj rozklejalem jedną lampe, poszlo w ~40 min z piciem kawy. A jak tam Ci poszlo sklejanie tego, a szczegolnie to formowanie plastiku po odginaniu ?

Opublikowano

Powiem Ci ze z tymi lampami to jest roznie , pierwsza jak rozklejalem to masakra trzymala strasznie , bardzo duzo kleju miala , a z druga juz latwiej bo nie bylo tyle kleju , a formowanie hmm nagrzewalem dosc mocno ten plastik i szerokim srubokretem po trochu doginalem i czekalem az ostygnie i zostanie w swojej pozycjii pomagalem sobie suszarka z opcja wiania zimnem , podmienilem sobie jeszcze zarowki migacza na srebrne banki

Powiedz mi , postojowki swieca razem z mijania ? Bo powinny chyba? A mi swieca razem z dlugimi hmm