Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVJ] Proszę o wypowiedz na temat błędu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nic nie widac

Opublikowano

17698 - http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=96272.0;highlight=g83

16804 - dotyczy katalizatora , ew. II sondy ( za katem ) ... proponowałbym wykonać test sprawności kata (readiness code) - http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=157427.0

16795 - dotyczy nieszczelności ( nieprawidłowego przepływu ) pompy SAI

Wyłącz LPG , skasuj te błędy ( chodzi o te dwa ostatnie ) i sprawdź na samym Pb czy błędy się pojawią

Opublikowano

dzięki koledzy za odpowiedz[br]Dopisany: 02 Kwiecień 2011, 09:13_________________________________________________jak zrobić test pompy wtórnego powietrza za pomocą vag ?

Opublikowano

Test pompy SAI ( nie wiem czy w Twoim przypadku nie będzie innej grupy :rolleyes: ) :

Sondy muszą być aktywne ( gr. 099 >>> ON )

Wchodzisz w gr. 077 >>> BS >>> nacisnąć na pedał hamulca ( obroty powinny się podnieść do ~ 1400 RPM ) >>> pompa SAI powinna się włączyć i po ~ 30 sek. powinno się pojawić w ostatniej pozycji ( 4 kolumna ) SYST OK ... jak Test się nie uruchamia wyłączyć i włączyć silnik i próbować ponownie :wink4:

Pompę można także włączyć w Teście el. wykonawczych sterownika silnika :wink4:

Opublikowano

"Pompę można także włączyć w Teście el. wykonawczych sterownika silnika " można dokładnie to opisać

[br]Dopisany: 02 Kwiecień 2011, 13:44_________________________________________________Mam pytanko sprawdziłem tą pompę to działa jak odkurzacz i dalej ten sam błąd 16795 co jeszcze można sprawdzić?

Opublikowano

A szczelność sprawdziłeś ?

Opublikowano

Ale szczelność to są te grube przewody ? A gdzie one idą ?